dinsdag 13 november 2012

Slechte, slechte blogger...


*Eerst een kleine stukje uit de vorige post. Het was de inspiratie voor de rest van deze post...*

Om 04:45 uur opstaan, om 07:00 uur vliegen vanaf Eindhoven Airport naar Brno. Opgehaald worden van het vliegveld en vervolgens met een slaaphoofd uit een taxi stappen en dan voor een geweldig hotel staan. Knijp me even?

Dan sta je daar zo in die ontzettende mooie hal. Wacht je op je sleutel, stap je in de galzen lift en voor je het weet sta je in je eentje in een ontzettend mooie hotelkamer in Brno. Een stad waarvan je een paar weken geleden nog nooit had gehoord en dat terwijl je vorig weekend nog in Alicante liep.

Blij omdat je dit mee mag maken. Een gek gevoel omdat je helemaal alleen bent. Alleen moet gaan slapen in een hotel in een land waar je nog nooit eerder bent geweest. Even iemand bellen die je lief vindt om te vertellen hoe onwerkelijk het toch allemaal is. Dat je twee jaar geleden gewoon maar een blog bent begonnen omdat je het oprecht leuk vond (en vindt) om te schrijven en foto's te maken. Omdat je van interieur, reizen en eten houdt. Niet omdat je er dingen mee wilde bereiken. Niet omdat je cadeautjes wilde of (laat staan) op persreis wilde gaan. Echt niet.

Ik hoop, lieve lezers, dat jullie dat van me aan willen nemen... Dat ik niet blog om geld te verdienen of omdat ik er een fulltime baan van wil maken. Dat ik dagelijks advertorials van vage webshops en stomme websites afwijs omdat jullie daar geen bal aan hebben. En dat ik de laatste tijd dus soms ook zomaar drie dagen niet blog. Omdat ik druk ben met andere dingen of even geen inspiratie heb. Ik wil bloggen als ik iets kwijt wil, iets leuks heb ontdekt of mooie plaatjes heb geschoten.

De laatste tijd voelt het bloggen vaker als verplichting. Ik zeg het gewoon maar eerlijk. Jullie lieve reacties, mooie woorden en fijne mails komen echt bij me binnen. Betekenen veel. Ik wil ook wat voor jullie betekenen en zit daarom soms een heel weekend non-stop te bloggen. Of ik zeg een leuke afspraak met vriendinnen af omdat ik al twee dagen geen update heb geplaatst. Ik wil mijn lezers toch niet teleurstellen? Een blog draaiende houden naast een fulltime baan moeilijker dan het lijkt, daar ben ik de laatste tijd wel achter gekomen.

De afgelopen tijd heb ik heel hard mijn best gedaan om elke dag, of als het even tegen zat om de dag, een update te plaatsen. Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt is dat niet gelukt. Ik heb een klein blogdipje. Mijn inspiratie is vaak ver te zoeken en ik heb simpelweg geen uurtje meer over om een blogpost te maken.

Gisteren ging ik eten met een groepje lieve meiden en tevens medebloggers. Ze waren vol begrip.

Het komt wel weer. Geef het even tijd. We have been there. Neem even pauze. Allemaal lieve woorden die me deden besluiten dat ik er niet te zwaar aan moet tillen.

Ik doe mijn best lieve lezers. Ik kan niks zeggen over de frequentie van nieuwe blogs. Wie weet staat er vanmiddag alweer een nieuwe online, maar het kan ook net zo goed twee dagen duren.

Just wanted to let you know... Hoop dat jullie het begrijpen.

Jullie wel eens een schrijfdip gehad?36 opmerkingen:

 1. Ooh joh, dat geeft toch helemaal niet! Niemand kan ALTIJD, elk moment, geconcentreerd met iets bezig zijn. Er zijn meer dingen in het leven! Neem je tijd en ik zie je blogjes vanzelf wel weer verschijnen :)

  (En in de tussentijd kan ik me dan ook met nuttige zaken als school bezig houden zonder afgeleid te worden ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het alleen maar goed dat je dan even de tijd neemt als je even minder inspiratie hebt hoor, lieve Jolien. Want als je wat schrijft, of het nou om de dag, om de zoveel dagen is namelijk altijd goed geschreven en leuk om te lezen, en jij waarborgt je kwaliteit inderdaad heel goed. Dat is fijn voor lezers. =) Dwing jezelf tot niets, en je merkt dat het vanzelf weer gaat kriebelen.

  (En ik weet niet hoor al zou je wel bloggen omdat je er je werk van wilde maken. Zou niets afdoen aan je blog.) Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar hoor, schrijfdips zijn volgens mij super normaal. Het kan ook niet dat je altijd inspiratie hebt, en met al die drukte van je baan etc, dan schiet het er weleens bij in. Volgens mij is het vooral van belang dat de stukken die je schrijft van goede kwaliteit zijn. Zoals deze post, die ik goed geschreven vind. Blijf er gewoon in geloven dat het wel weer terugkomt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel begrijpelijk! Ik heb het zelf ook, niet de bloggersdip, maar hetzelfde idee achter mijn blog. Mijn blog hoeft niet mijn inkomen te worden en doe het voor mijn plezier, dus wanneer ik er zin in heb. Of wat leuks heb te vertellen, want om nou dag in dag uit posts te plaatsen over mijn werk, daar wordt niemand blij van ;)

  Ik vind je blog super leuk om te lezen en jij laat me zien dat bloggen prima kan naast een ft baan. Ik vind het erg begrijpelijk als je minder post, zolang je er zelf maar plezier in hebt. En ik (en spreek denk ik ook voor vele anderen) blijf je blog toch wel volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaa, herkenbaar. Ik heb ook vaak een week niks geschreven. Ook omdat ik niet zomaar iets kwijt wil, maar fulltime naast je blog is gewoon druk en hectisch. En ja, hoewel het op dit moment niet zo lijkt te zijn: het komt wel weer. Dat heb ik nu ook weer, net uit een dipje gestapt. Maar inderdaad, het kan maar zo dat ik straks geen inspiratie meer heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begrijp je heel goed Jolien. Een fulltime job is ook niet niks. En dan daarnaast ook nog een blog bijhouden! Eigenlijk heb ik alleen maar respect voor je. Ik vind het heel goed dat je aangeeft waar je nu mee zit. En zo te zien ben ik niet de enige. Ik zou zeggen neem gewoon de tijd en voor je het weet komt de inspiratie en zin weer terug!

  Even dat je het weet, door o.a. jouw blog ben ik begonnen met het bijhouden van een blog. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw blog lees ik juist graag omdat het niet zo gemaakt overkomt. Ik lees liever een keer in de drie dagen een leuk spontaan stukje dan drie keer per dag een slecht stuk omdat er perse een update online moet komen. En dan ook nog vaste rubrieken iedere week. brrrrr. Nee hoor blijf vooral lekker jezelf en je inspiratie komt vanzelf wel weer! En anders moet je gewoon vaak bij Nina gaan eten want de blogjes daarover vind ik echt heel leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah dat is lief zeg. En ik zal het aan Nina doorgeven, vindt ze leuk om te horen! ;)

   Verwijderen
 8. Natuurlijk begrijp ik het. Je moet het niet zien als een verplichting, zo ben je jaren geleden ook niet begonnen. Je moet het inderdaad doen omdat je het leuk vind. Ik vind persoonlijk dat er dan ook de leukste/beste artikelen uit komen dan wanneer het een verplichting wordt. Geef het de tijd, het komt echt wel weer! Je bent niet voor niets zo ver gekomen! Ik blijf je in ieder geval volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel herkenbaar! met name het is dat het zwaar is om te bloggen naast je baan... ik ben vanochtend gewoon een uur eerder opgestaan om een blogpost te maken (waarvoor ik al wel foto's had... hoefde dus "alleen maar" de fotos uit te zoeken en te bewerken; pfff... geniet ervan; en zo niet: laat het even voor wat het is. Plaats niets waarvan je vindt dat het niet aan je kwaliteit voldoet; dat heb ik al vaak zat gedaan, en daar baal je later weer van.
  vanuit persoonlijk oogpunt kijk ik wel uit naar je posts; ze zijn zo leuk!

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Herkenbaar hoor Jolien! En dan nog meer dat stuk van fulltime werken en een blog bijhouden dan de inspiratiedip. Ook herkenbaar, maar dat zit ik nu even niet in, gelukkig. Ben juist OVER geinspireerd. Heerlijk, maar ik heb simpelweg de tijd niet. De afgelopen maand lukte het me om elke dag (!) iets te plaatsen, maar ik merk gelijk hoe vermoeiend het kan zijn. Ik werk (misntens) 42 uur in de week en ben daar buiten om niet alleen druk met bloggen, maar ook me cateringopdrachten.
  Ik merkte al dat het stiller op je blog is, maar dat geeft niets toch! Je zit denk ik wel in de situatie dat je het kunt veroorloven, je volgers wachten wel rustig af =)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. nee moet je helemaal niet zwaar aan tillen, mss eens even een break houden. of wat meer slapen?
  Maar de inspiratie komt terug. ik had dit weekend ook zoiets van 'oei, ik heb niets staan voor morgen!' En nu staan heel mijn week vol
  geprogrammeerd. Soms eens internetten en verder denken, of een ander rubriekje waar je nog niet aan dacht?
  succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel herkenbaar! Twee weken geleden zat ik er helemaal doorheen, ik heb toen echt met moeite geschreven maar dat vind ik ook zo stom. Want je wilt natuurlijk dat je vol met inspiratie zit en soms lukt dat niet. Gelukkig heb ik toen wat leuke dingen gedaan en wat rust genomen. Nu is de inspiratie er weer! Iedereen heeft wel een schrijfdip, maar ik weet zeker dat je er wel weer uitkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb vaker een schrijfdip en probeer ook niets meer te forceren. Uiteindelijk merken lezers het denk ik ook als je blog niet orpecht is.
  Sowieso denk ik wel eens: waarom doen we dit nou?
  Doe waar je je goed bij voelt meid! Ik blijf toch wel lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk dat dit heel normaal is. Ik heb het zelf ook gehad. En wat je omschrijft, dat je je verplicht voelt, herken ik ook. Uiteindelijk, omdat het probleem aan bleef houden, ben ik een nieuwe blog gestart en blijf ik dichter bij mezelf. Ik blog dus wanneer er iets in mij op komt.

  Het komt wel weer goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Iedereen, die een blog heeft, heeft wel eens een schrijfdip lijkt mij. Heel normaal hoor meid! Gewoon even lekker de tijd nemen en dan heb je vanzelf weer die inspiratie. Je komt er vast en zeker wel uit! Je schrijft ontzettend leuk, dus het zou mij helemaal niks uitmaken of je hier nou wel of niet je werk van wilt maken of dat je het doet voor de persreis et cetera. Dat is toch hartstikke leuk en denk dat iedereen dat wel begrijpt, anders lezen ze je blog niet. ;) Knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben pas net begonnen met bloggen dus heb nog geen dipje gehad geloof ik haha. Moet zeggen dat ik het wel lastig vind vaak een post te plaatsen ook wegens tijdgebrek. Naast studie, vriendinnen, en de andere dagelijkse dingen moet ik maar wat meer gaan posten :)
  Zoals je weet vind ik je posts altijd erg leuk en ben dus zeker benieuwd naar de volgende, of dat nou vandaag of over twee dagen is! :)
  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb ook tijd gebrek. Fulltime werken, masterscriptie en dan ook nog bloggen.
  Vind je posts altijd leuk om te lezen of dat vandaag is of volgende week. Maakt niet uit

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die dipjes ken ik maar al te goed! Maar je komt er wel weer over heen :) Zoals je zelf al zegt, bloggen kan zo leuk zijn dus de zin komt vanzelf wel weer. En inspiratie dan ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Just the winterblues, komt wel weer goed. Just take your time! We'll wait xx

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tuuuuuurlijk! Neem de tijd. & als er over een week iets komt dan komt het over een week. Je staat keurig in mn bloglovin lijst en ik zie je wel weer verschijnen. Het gaat er nu eerst om dat jij het leuk en lekker vind en er een weg voor probeert te vinden. Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goed dat je het ffies van je af geschreven hebt! Jij rockt sowieso! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Beter een leuke blog vol inspiratie dan een blog om maar te bloggen, toch!! Ik herken het sinds ik aan het werk ben, dus begrijp het helemaal! Ik lees alsnog altijd jou blog met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zo herkenbaar, bloggen is leuk,. Maar het kan ook als een verplichting voelen. Zeker als je fulltime werkt en daarnaast nog iedere dag iets plaatst. Neem de tijd !

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi berichtje... :) Bloggen moet wel leuk blijven en geen verplichting!! Het moet een hobby zijn en iets wat je graag doet. Het moet niet tegen je gaan staan...!! Dan kan je het beste gewoon een pauzetje nemen..
  Ik kijk altijd uit naar je posts, ik zie ze vanzelf wel voorbij komen op bloglovin :)

  X Charlot

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind het wel grappig (? niet helemaal het goede woord) dat veel bloggers dit soms hebben, en dan het idee hebben dat ze dat moeten uitleggen aan bezoekers en hun excuses moeten aanbieden. Terwijl ik het heel vanzelfsprekend vindt, helemaal wanneer je net niet als fulltime bezigheid hebt. Dus ik zou zeggen leef lekker je leven en blog wanneer je daar zin in hebt. En misschien is het een idee om op vaste dagen een update te plaatsen, zo weten je bezoekers 'waar ze aan toe zijn' en kun je toch rustig aan doen qua bloggen. Sommige blogs kun je dan ook vooruit inplannen. Maar goed je komt er wel uit haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ben ik het mee eens.


   Ik vind dat je het juist goed Jolien. Niet verplicht voelen , gewoon updaten als jij zin/tijd/puf hebt. You are awesome anyway en iedereen blijft YLG volgen!

   Verwijderen
 26. Ik begin net weer een beetje op te krabbelen uit mijn blogdip, zo dat klinkt best zwaar haha totaal niet zo bedoelt ;) Ik wist niet waar over ik moest bloggen, wanneer ik moest bloggen en het was allemaal te druk met de mijn nieuwe opleiding erbij en alle projecten daarnaast. Daarnaast 'moest' ik van mijzelf bloggen, ook tijdens de bloggerdip, maar dan gaat het juist alleen maar meer de mist in. Als je van jezelf moet bloggen dan klopt er iets niet haha. Ik kan je alleen adviseren om gewoon echt letterlijk rustig aan te doen met bloggen, blog alleen als je dat wilt en als je er zin en tijd voor hebt want anders werkt het alleen maar averechts en duurt de bloggersdip alleen maar langer. En dan komt het uiteindelijk vanzelf weer terug :)

  Liefs, Sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik denk dat iedere blogger weleens last heeft van een inspiratiedipje, heb het al meerdere keren meegemaakt (helaas)...
  Maar inderdaad, het komt wel weer goed! :D

  Liefs,
  Deborah

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nooo wat een super, super, super lieve reacties van jullie allemaal! Doet me goed! Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gewoon schrijven wanneer je wil schrijven en wanneer je iets wil vertellen. Het is jouw blog! Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heel begrijpelijk.
  Zelf ben ik ook (tijdelijk) gestopt met mijn blog.
  Gewoon geen inspiratie of zin.
  Waar ik het eerst ook leuk vond om blogs te lezen, voelt dat nu ook als 'verplichting'.
  Maar jou blog vind ik zo leuk dat ik hem blijf lezen en niet als verplichting.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Thanks for shaгing yοuг thoughts about sіte bouwen.

  Regardѕ

  Feel free to surf to mу webρage :: website maken
  my web page :: htmlbasix.com

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Αt this time it sounds lіke Movаble Tyρe is the preferred bloggіng ρlatfoгm out therе right
  now. (fгom what I've read) Is that what you are using on your blog?

  Here is my homepage - websit erstellen Homepage erstellen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top