zaterdag 14 augustus 2010

Love you long time



Hotel Baan Dinso
Het eten was geweldig!!



Making friends in Siam Square

Hoeveel mensen maken wel eens een overstap in Bangkok op weg naar een andere geweldige vakantiebestemming? Slechts een handje vol kiest er voor om ook echt een paar nachten in de stad te blijven. Het liefst vliegen we zo snel mogelijk verder naar dat ene mooie eiland. Maar wie de moeite neemt om een paar dagen in Bangkok te blijven hangen zal ervaren dat de smog, het drukke verkeer en al die mensen na een paar uur vergeten zijn.

Welkom in het hectische maar o zo mooie Bangkok!

We beginnen onze trip op het overvolle vliegveld van Bangkok. Als we naar buiten stappen slaat de hitte ons om de oren.  Zorg dat je van te voren een routebeschrijving (liefst in Thai!) naar je hotel hebt uitgeprint aangezien de meeste taxichauffeurs slecht Engels spreken en op de een of andere gekke manier bijna nooit weten waar een bepaalde straat ligt. De rit naar down town Bangkok duurt ongeveer 45 minuten en kost je (inclusief tol 2x en service tax) ongeveer 450 Bath.

Hotel
Na de eerste indrukken van de stad vanuit de taxi te hebben opgedaan komen we aan bij ons geweldige hotelletje. Baan Dinso Hostel is een oud koloniaal Thais huis van hout, compleet gerenoveerd in een achteraf steegje. Even schrikken als je de steeg ziet, maar zodra je de poort van dit verstopte paradijsje doorstapt en de geweldige staf je welkom heet, weet je dat je goed zit. Baan Dinso krijgt veel aandacht van de Thaise media en zit alle dagen van het jaar vol. Reserveren is dus een must! Het Hostel telt 9 kamers, de goedkopere met gedeelde douche en toilet. Geloof ons, we zagen zelden gedeelde faciliteiten die zo netjes waren. Deel je liever niet, dan zijn er ook kamers met een eigen badkamer. Boek er eentje op de bovenste verdieping, daar heb je het meeste privicy! 

Niet te missen fietstocht…
Naast de voor de hand liggende bezienswaardigheden als het Grand Palace en de overvolle toeristenstraat Kaoh San Road wilden wij ook eens wat anders. We maakten, hoe Nederlands, een fietstocht door onontdekt Bangkok (met Co van Kessel tours). Met een groepje andere toeristen en twee gidsen fietsten we vier uur lang dwars door China Town, over marktjes, langs kanalen en tempels, door groene zones (ja die hebben ze in Bangkok!) en we legden zelfs een stuk per longtailboat af. Wat een geweldige ervaring was dit! 

Jim Thompsons House
We wilden het  bijna overslaan, want tjah, Jim Thompsons House staat in zo’n beetje elke reisgids en we willen natuurlijk niet zijn waar alle toeristen zijn. Gelukkig deden we dat niet en brachten een bezoek aan deze geweldige plek! Midden in het drukke Bangkok vind je een oase van rust op dit landgoed van Jim Thompson, de man die de zijde industrie van Bangkok in de jaren 50 weer nieuw leven in blies. Jim Thompson was een groot verzamelaar van Aziatische kunst. Hij bouwde in zijn jaren in Thailand een prachtige collectie op van (boedistische) kunst uit Thailand maar ook uit landen als Birma, Cambodja en Laos. In 1958 begon hij met de bouw van een nieuw huis om zijn kunstcollectie te presenteren. Het huis werd gevormd uit delen van zes antieke Thaise huizen. Lang heeft Jim Thompson niet van zijn huis en kunst kunnen genieten. Hij verdween in 1967 tijdens een wandeling in de jungle van Maleisië. 

Shopping Time
Je mag shoppen NIET overslaan als je in Bangkok bent. Het is zoveel goedkoper dan in Nederland, you can't even imagine! We bezochten de Chatuchak weekendmarket, een begrip onder de lokale bevolking. Je koopt er werkelijk alles, van paraplu tot puppy. De grap is dat je alle souvenirs hier voor minder dan de helft kunt kopen omdat de shopeigenaren hier hun koopwaar inslaan.
Alles dat nep is koop je in de shoppingmal MBK. Van nikes tot aan birkinbags en totaal niet te onderscheiden van echt. Zelfs make-up van chanel en alle bekende parfums zijn voor een spotprijs te koop. Siam Sqaure is een belevenis die je niet mag missen. Werkelijk elke designer heeft een winkel in deze gigantische shoppingmail. Ook vind je er bowlingbanen, biosscopen en heeeeeel veel restaurants.

pssst... wij vlogen voor 430 euro heen en terug naar Bangkok, het hoeft dus helemaal niet duur te zijn!

Pictures by me. Only use with visible link to my blog.


NOTE: een jaar later bezocht ik Bangkok nog een keer. Kijk voor deze trip hier.

2 opmerkingen:

  1. AWH! ik ga begin april naar bangkok om mijn vriendje op te zoeken die daar een half jaar studeert. als je nog meer tips hebt, please let me know!:)
    wat moet ik buiten bangkok verder nog echt zien en wat is een beetje romantisch?;)
    -x-
    sophie
    http://blondfreckledgirl.blogspot.com/
    sopje_24@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top