De lente hangt nu echt in de lucht. Kom maar op met die
zomerse gerechtjes! Ik zeg: terrasje, zonnebril, wit wijntje,
zonnetje…. en lekker licht eten. What about een venkelsoepje met daarna een toetje van aardbeien?
4 pers
3 venkelknollen, zonder de “hoorntjes” in blokjes of reepjes gesneden
3 tenen knoflook, in plakjes
olijfolie
runderbouillon (700 ml ongeveer)
oregano
een handje parmezaanse kaas en wat venkelgroen ter garnering
staafmixer
Bak de venkel op een laag vuur in een soeppan aan. Voeg de knoflook en oregano toe en doe een deksel erop. Roer regelmatig. Voeg de bouillon toe en laat nog 5 min koken. Pureer met de staafmixer (op de hardste stand, als je de pan schuin houdt en de staafmixer redelijk hoog krijg je een romige soep). Breng op smaak met z&p en serveer met een beetje kaas en groen.
Zomers toetje:
Rijp zomerfruit (wij hadden aardbeien)
fromage frais
verse slagroom
amandelschaafsel
poedersuiker
1 theelepel honing
Rijp zomerfruit (wij hadden aardbeien)
fromage frais
verse slagroom
amandelschaafsel
poedersuiker
1 theelepel honing
Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Voeg
een theelepel honing toe en roer snel met de pollepel erdoor. Snel op een ander
bordje overdoen, anders brandt het aan!
Kies vrolijke bakjes om de toetjes in te serveren. Wij gebruikten pastelkleurige bakjes van Loods 5. Eerst wat fruit met
poedersuiker naar smaak, een eetlepel fromage frais er bovenop, een mini beetje
slagroom naar smaak en maak het geheel af met amandelen.
Enjoy!
Ik zag dat venkel deze week in de bonus is bij de Appie. Ik wist alleen niet zo goed wat ik er mee moest dus ik heb m laten liggen. Dit gerechtje ziet er geweldig uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het toch gekocht, van de week aan de slag!
VerwijderenLeuk! Twitter je het resultaat? :D
VerwijderenMmm ziet er heel lekker uit, die ga ik deze week nog maken!
BeantwoordenVerwijderenJa fijn lente eten! Ik houd van venkel, zelf maak ik vaak een venkel-citroen risotto. En aardbeien: altijd goed!
BeantwoordenVerwijderenVenkel is zo lekker! Heb nog nooit een venkel soepje gegeten, ben benieuwd hoe het smaakt.
BeantwoordenVerwijderenMmm, ziet er lekker uit! Ik denk dat ik voor de venkelsoep ga!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel lekker uit! Vooral het toetje, heerlijk! Ben gek op aardbeien!
BeantwoordenVerwijderenDit is zeker een soep die ik eens wil proberen te maken. Dat toetje ziet er heerlijk uit. Aardbeien zijn altijd lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk heb volgens mij nog nooit venkel gehad, maar deze soep ziet er wel heerlijk uit. Zeker een keer proberen! En het toetje ziet er ook heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenWow, prachtige post meid! Ik ben dol op venkel met zeevruchten, soep ook maar eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenHmm ziet er lekker uit zeg :D
BeantwoordenVerwijderenJij en Nina zouden echt een kookboek moeten maken!!! Met Nina's recepten, jouw mooie foto's en interieur/sfeerfoto's. Serieus, post als deze zijn echt supermooi en van zo'n goede kwaliteit! En ik vind Nina's recepten ook altijd lekker (en maak ze vaak na. Of doe een poging.)
BeantwoordenVerwijderenWat lief en leuk om te horen! Nina en ik grappen samen wel eens over een kookboekje ;)
VerwijderenpostS dus :-)
BeantwoordenVerwijderenLekker lekker lekker!!
BeantwoordenVerwijderenfromage frais ?? jemig nooit van gehoord. Waar kun je dat kopen?
BeantwoordenVerwijderenbas van der heijden, en anders neem je gewoon franse magere kwark!
VerwijderenNina
Goede tip om iets met venkel te doen. Ik heb het al vaker willen kopen, maar wist nooit wat ik er mee moest. De foto's zijn ook weer prachtig meid!
BeantwoordenVerwijderenHmmmmmmm!
BeantwoordenVerwijderen