Het is alweer even geleden dat ik hierover schreef, maar ik heb weer heeeerlijk bij Nina gegeten en voor de verandering had ik een keer WEL mijn camera bij me ;)
Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn en koken hoeft ook niet veel tijd te kosten. Vers eten van de biologische winkel hoeft niet duur te zijn en boodschappen doen kan leuk zijn. Ok, ik ga wel even eerlijk zijn... Ik heb een hekel aan boodschappen doen en bovenstaande zin komt dan ook uit Nina haar mond ;)
Al eens overwogen om met de seizoenen mee te eten? Lekker en goed voor je portemonnee ;)
Bietjes en veldsla, daar is het nu de tijd van het jaar voor!
Wat heb je nodig?
Gekookte rode bietjes, een paar handen veldsla, chevre blanc (geitenkaas), noten (walnoten passen het beste, maar andere noten kunnen ook).
Rooster de noten in een koekenpan (gewoon droog zonder olie op een laag pitje). Maak de dressing: 1/2 eetlepel honing, 3 eetlepels walnotenolie, scheut citroensap, 2 eetlepels oude balsamico (van die stroperige), 1 eetlepel magere kwark, zout en peper.
Snijd de bietjes in plakken en leg ze in een salade schaal in de dressing. Hussel de veldsla, geitenkaas en noten er doorheen.
Klaar!
Nina serveerde de salade met een stukje bio runder merquez tartaar en brood en alle ingrediënten kwamen van Marqt, biologische supermarkt.
Eten jullie met de seizoenen mee?
Ik vind bietjes niet zo lekker, maar overal op blogs zie ik wel lekkere recepten met bietjes opduiken.. Misschien moet ik ze een tweede kans geven :)
BeantwoordenVerwijderenDoordat de bietjes in een dressing met een redelijk krachtige smaak trekken, verandert het "bietjes-achtige" dat je kent van de Hollandse bereiding. De walnotenolie haalt een heel andere smaak op, en het mild zoete van de oude balsamico en de honing geeft het een heel "volle" smaak. Het romige van de geitenkaas maakt het helemaal af... Beloof me dat je eerst bietjes in deze dressing probeert voordat je roept dat je bietjes niet zo lekker vindt ;).
VerwijderenLiefs Nina
Mmm, normaal houd ik niet zo van bietjes, maar dit klinkt goed! En ja, Marqt, dat vind ik zo'n fijne supermarkt. Er zitten nu twee nieuwe in Rotterdam (of nouja, eentje daarvan in Hillegersberg), heel fijn. Voor mij net iets beter bereikbaar dan Ekoplaza. :)
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heel leuk uit, maar ik denk dat ik het niet heel lekker zal vinden (hier spreekt een moeilijke eter :P)
BeantwoordenVerwijderenMaar zoals Nanda al zegt, misschien moet ik het ook gewoon een kans geven :p
Oeh dat zit er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenIk vind het leuk met seizoenen mee te eten. Eten wat er nu groeit, heel natuurlijk. Deze lijkt me ook heerlijk, ga ik ook proberen.
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenOh wat een mooie post! Bietjes & geitenkaas vind ik een heerlijke combi (ook in risotto).
BeantwoordenVerwijderenZiet er weer heerlijk uit, en ik blijf me verbazen over je prachtige foto's!
BeantwoordenVerwijderenLeuk artikel al ben ik niet heel erg dol op bieten
BeantwoordenVerwijderenOhh dit ziet er weer heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenMmm, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk, ik hou van foodfoto's! Wij eten eigenlijk waar we zin in hebben, niet echt met de seizoenen mee.
BeantwoordenVerwijderenIk bietjes nog nooit gegeten in combinatie met geitenkaas. Ben benieuwd hoe het smaakt! Het ziet er iig weer heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel lekker en gezellig uit :)! Prachtige foto's weer. Je boft maar met zo'n vriendin ;-)!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Rosie
De combi bietjes & geitenkaas is heerlijk! Goed recept :)
BeantwoordenVerwijderenAlles ziet er zo lekker uit!!
BeantwoordenVerwijderenDit is echt een van de favo onderwerpen op je blog! Wat een mooie foto's!
BeantwoordenVerwijderenIk woon nog thuis, dus heb niet zoveel inspraak maar mijn ouders koken wel heel vaak biologisch. Dat vind ik al heel lekker :) liefs
BeantwoordenVerwijderenIk ben fan van bietjes! Dit ziet er echt heerlijk uit! Mooie foto's weer :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk! Waar zijn die leuke broodmanden van? Heeft Nina (of heb jij) nog tips voor goede pannen etc?
BeantwoordenVerwijderenHoi Maartje,
VerwijderenIk weet het merk van de broodmand niet uit mijn hoofd, maar de Bijenkorf en het Kookpunt verkopen ze in elk geval (ten minste, dat was 2 jaar geleden zo :-D).
Goede pannen.....
Wat mij betreft is een must have een goede braadpan/ le creuset pan. Daar kan je niet alleen ouderwetse bœuf bourguignon of andere stoofgerechten in maken, maar ook pasta sauzen, curry's, you name it! Alles wat lekker op een zacht vuurtje mag koken.
Daarnaast heb je een goede koekepan nodig, mijn favoriet is van de Jamie Olliver pannenlijn. Dat is een topper! Hij mag in de vaatwasser en zelfs in de oven.
Een goede grillpan koop je voor 60 euro van gietijzer bij het kookpunt.nl, deze grillpan heeft vorig jaar de prijs voor beste grillpan in de Elsevier test gewonnen (gebaseerd mening van koks).
Umm ja daarnaast heb je van de basis kleine pannetjes en kookpannen voor rijst/pasta ed nodig, geen specifieke tips hiervoor.
Tot slot ben ik in love met mijn soeppan van BK. Een mooie witte en hij is enorm groot!
BK pannen zijn overigens over het algemeen goed en zeer betaalbaar.
Succes!
Liefs Nina