vrijdag 8 februari 2013

In de keuken bij Nina: Fast, Fresh and Organic


 photo IMG_7235_zps2ce5e3e2.jpg

 photo IMG_7205_zps27512909.jpg

 photo IMG_7211_zps479efa20.jpg

 photo 22c8676a-2cfe-4d24-883f-421e32634763_zps2f6b560a.jpg

 photo 7cfb8dab-5c10-41ad-a64f-3a7c8e8d997e_zpsa7ca0500.jpg
 
Het is alweer even geleden dat ik hierover schreef, maar ik heb weer heeeerlijk bij Nina gegeten en voor de verandering had ik een keer WEL mijn camera bij me ;)

Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn en koken hoeft ook niet veel tijd te kosten. Vers eten van de biologische winkel hoeft niet duur te zijn en boodschappen doen kan leuk zijn. Ok, ik ga wel even eerlijk zijn... Ik heb een hekel aan boodschappen doen en bovenstaande zin komt dan ook uit Nina haar mond ;)

Al eens overwogen om met de seizoenen mee te eten? Lekker en goed voor je portemonnee ;)

Bietjes en veldsla, daar is het nu de tijd van het jaar voor!

Wat heb je nodig?

Gekookte rode bietjes, een paar handen veldsla, chevre blanc (geitenkaas), noten (walnoten passen het beste, maar andere noten kunnen ook).

Rooster de noten in een koekenpan (gewoon droog zonder olie op een laag pitje). Maak de dressing: 1/2 eetlepel honing, 3 eetlepels walnotenolie, scheut citroensap, 2 eetlepels oude balsamico (van die stroperige), 1 eetlepel magere kwark, zout en peper.

Snijd de bietjes in plakken en leg ze in een salade schaal in de dressing. Hussel de veldsla, geitenkaas en noten er doorheen.

Klaar!

Nina serveerde de salade met een stukje bio runder merquez tartaar en brood en alle ingrediënten kwamen van Marqt, biologische supermarkt.

Eten jullie met de seizoenen mee?

22 opmerkingen:

  1. Ik vind bietjes niet zo lekker, maar overal op blogs zie ik wel lekkere recepten met bietjes opduiken.. Misschien moet ik ze een tweede kans geven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doordat de bietjes in een dressing met een redelijk krachtige smaak trekken, verandert het "bietjes-achtige" dat je kent van de Hollandse bereiding. De walnotenolie haalt een heel andere smaak op, en het mild zoete van de oude balsamico en de honing geeft het een heel "volle" smaak. Het romige van de geitenkaas maakt het helemaal af... Beloof me dat je eerst bietjes in deze dressing probeert voordat je roept dat je bietjes niet zo lekker vindt ;).

      Liefs Nina

      Verwijderen
  2. Mmm, normaal houd ik niet zo van bietjes, maar dit klinkt goed! En ja, Marqt, dat vind ik zo'n fijne supermarkt. Er zitten nu twee nieuwe in Rotterdam (of nouja, eentje daarvan in Hillegersberg), heel fijn. Voor mij net iets beter bereikbaar dan Ekoplaza. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er heel leuk uit, maar ik denk dat ik het niet heel lekker zal vinden (hier spreekt een moeilijke eter :P)
    Maar zoals Nanda al zegt, misschien moet ik het ook gewoon een kans geven :p

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het leuk met seizoenen mee te eten. Eten wat er nu groeit, heel natuurlijk. Deze lijkt me ook heerlijk, ga ik ook proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat een mooie post! Bietjes & geitenkaas vind ik een heerlijke combi (ook in risotto).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er weer heerlijk uit, en ik blijf me verbazen over je prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk artikel al ben ik niet heel erg dol op bieten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk, ik hou van foodfoto's! Wij eten eigenlijk waar we zin in hebben, niet echt met de seizoenen mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik bietjes nog nooit gegeten in combinatie met geitenkaas. Ben benieuwd hoe het smaakt! Het ziet er iig weer heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er heel lekker en gezellig uit :)! Prachtige foto's weer. Je boft maar met zo'n vriendin ;-)!

    Liefs Rosie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De combi bietjes & geitenkaas is heerlijk! Goed recept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dit is echt een van de favo onderwerpen op je blog! Wat een mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik woon nog thuis, dus heb niet zoveel inspraak maar mijn ouders koken wel heel vaak biologisch. Dat vind ik al heel lekker :) liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben fan van bietjes! Dit ziet er echt heerlijk uit! Mooie foto's weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk! Waar zijn die leuke broodmanden van? Heeft Nina (of heb jij) nog tips voor goede pannen etc?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Maartje,

      Ik weet het merk van de broodmand niet uit mijn hoofd, maar de Bijenkorf en het Kookpunt verkopen ze in elk geval (ten minste, dat was 2 jaar geleden zo :-D).
      Goede pannen.....
      Wat mij betreft is een must have een goede braadpan/ le creuset pan. Daar kan je niet alleen ouderwetse bœuf bourguignon of andere stoofgerechten in maken, maar ook pasta sauzen, curry's, you name it! Alles wat lekker op een zacht vuurtje mag koken.
      Daarnaast heb je een goede koekepan nodig, mijn favoriet is van de Jamie Olliver pannenlijn. Dat is een topper! Hij mag in de vaatwasser en zelfs in de oven.
      Een goede grillpan koop je voor 60 euro van gietijzer bij het kookpunt.nl, deze grillpan heeft vorig jaar de prijs voor beste grillpan in de Elsevier test gewonnen (gebaseerd mening van koks).
      Umm ja daarnaast heb je van de basis kleine pannetjes en kookpannen voor rijst/pasta ed nodig, geen specifieke tips hiervoor.
      Tot slot ben ik in love met mijn soeppan van BK. Een mooie witte en hij is enorm groot!
      BK pannen zijn overigens over het algemeen goed en zeer betaalbaar.

      Succes!

      Liefs Nina

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top