maandag 23 april 2012

30 minute meals van Jamie Oliver







Vorig jaar kreeg een huisgenoot van mijn vriend het kookboek Jamie's 30 minute meals. We hebben toen met z'n allen heel wat recepten uit dit boek geprobeerd. Meneer Oliver vertelt je dat je in 30 minuten een 3-gangen diner op tafel zet. Dat het heeeeel makkelijk is en dat ook een kok met twee linkerhanden deze recepten kan maken.

Nou meneer Oliver is een leugenaar kan ik je vertellen. De moeilijkheidsgraad valt inderdaad wel mee. Maar een half uur? No way. Ooit hebben we zo'n 3 uur in de keuken gestaan om deze gerechten op tafel te zetten. Lekker was het wel hoor. Daarover hoor je mij niet klagen.

Gisteren kwamen twee vriendinnetjes eten en besloot ik voor lekker ''makkelijk'' te gaan. Een goede risotto met een salade van spinazie en een overheerlijk toetje met frambozen, citroen en munt (binnenkort het recept online). Ik heb een poging gedaan om met het filmpje mee te koken. Nou dat is verdomde moeilijk kan ik je vertellen. Uiteindelijk stond ik iets meer dan 1,5 uur in de keuken, omdat ik steeds het filmpje op stop moest zetten en tussendoor pannen moest afwassen. Tjah, ik heb helaas niet in elke lade tien pannen zoals meneer Oliver dat heeft.

Het geheim van dit risotto recept is de bleekselderij en de zelfgemaakte pasta waar je de risotto in het begin in bakt. Echt, dit is een super goed en lekker recept voor risotto. Believe me.

You like?!


29 opmerkingen:

  1. Dit kookboek heb ik nu ook iets meer dan een jaar geleden geloof ik, en heb ook heel wat recepten uitgeprobeerd maar inderdaad, die 30 minuten haha dat lukt echt niet. Dan moet je volgens mij gewoon een grote ruime keuken hebben en van alle potten en pannen, twee hebben. ;) Maar het belangrijkste: de meeste recepten zijn wel erg lekker. Deze risotto heb ik nog nooit gemaakt, maar klinkt wel erg goed. Ik ga 'm even opzoeken! ;) Ik ben benieuwd hoe lang ik met dit recept bezig ben! :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha t ziet er lekker uit maar het is idd dan wel weer een beetje jammer dat het zo lang duurde!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach als het eindresultaat uiteindelijk super is maakt het me niet uit hoelang ik in de keuken sta. Ik heb zelf jamie's italia en de heerlijkste risotto's, pasta's en salades zijn daar uit voort gekomen. Mmm meteen zin om weer uitgebreid te koken door jouw blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahah, het lijkt altijd makkelijker dan dat het is! Maar het ziet er goed uit hoor! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha echt grappig heb je dit geschreven! Ik had al een vermoeden dat die gerechten echt geen 30min zouden zijn. Tenzij je inderdaad Jamie zelf bent en je kasten vol hebt staat met pannen.
    Risotto is echt nog iets wat ik wil proberen maken. Ik hoor altijd dat het best wel moeilijk is en dat je goed moet opletten dat het niet aanbrand enzo! Misschien toch een x een poging wagen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, klinkt heel herkenbaar! Wij hebben het boek thuis ook staan en het heeft ons ook nog nooit minder dan anderhalf uur gekost om alles te maken. En dat de keuken er daarna uitziet alsof er een bom is ontploft vermelden ze er ook niet bij. Maar lekker zijn die recepten zeker! Al ken ik deze risotto niet, dus die ik ga een keertje uitproberen. Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha, jammer dat het toch niet zo snel is als Mister Oliver het doet, maar als 't maar gesmaakt heeft :D!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Pff ja die 30 minuten lijken me ook niet echt haalbaar als ik kijk hoe ontzettend snel Jamie altijd te werk gaat! :) Maar het ziet er allemaal lekker uit zeg, hoewel ik moet bekennen dat ik nog nooit(!) een risotto heb gegeten...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ben echt verslaafd aan risotto dus ik ben heel benieuwd naar het recept :) Mooie foto's ook!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oooooh, dat toetje! Mmmmm! Het water loopt me al in de mond, hahahahaha!
    Altijd leuk om thuis lekker, en eens wat anders, te koken. Zelf doe ik dat eigenlijk te weinig... Ik zal het boek onthouden! Leuk verjaardagscadeautje ofzo.. ;) hahahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik krijg wel alles (wat ik tot nu toe heb geprobeerd) in 30 minuten af.. Alhoewel ik meestal de toetjes dingen laat voor wat ze zijn. Vooral de kip met paprikapoeder en rozemarijn die maak ik als ik bezoek krijg: 'smorgens 15 minuten alles klaarmaken en dan als we willen gaan eten alles in de oven en na 15 minuten is het klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Yummie! Wij hebben dit boek ook, echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hihi, wat heb je dat grappig beschreven! ;) Love Jamie though, en ben benieuwd naar het recept morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Haha ja Jamie liegt! Ik heb het kookboek zelf ook, maar echt 30 minuten, dan moet je wel een prof zijn. Je hebt supermooie foto's gemaakt van de gerechten, ik had al een knorrende buik maar nu helemaal! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er heerlijk uit! Maar heel herkenbaar... bij hun gaat alles perfect en heel snel, en dan doe jij daar weer heel lang over.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wauw het ziet er wel prachtig uit hoor, ik vind dat het alsnog heel goed gelukt is! Vooral het toetje!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het ziet er echt heerlijk uit. Heb trek in dat dessert!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. jammer dat het wat langer duurde, maar als je plezier hebt in het koken, doe je het ook met alle plezier!

    XX

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hmmm ziet er zo mooi en lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. yummyy! Wil je niet een keertje voor me koken? ;)



    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zelfgemaakt pasta waar je de risotto in bakt, huh? Maar het ziet er wel lekker uit, jammer dat het toch langer duurt dan 30min!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ziet er mooi uit! I love risotto!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. me like!! (en de foto's zijn ook heel mooi)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ziet er super lekker uit!
    je hebt zo'n leuke blog.

    I'm following.
    Take a look at my blog if you want.
    Love to get comments.

    Love.
    blogbyeva.tk

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Oh ziet er heel lekker uit! Ooit zal ik ook zelf risotto kunnen maken haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het ziet er echt overheerlijk uit!! hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ziet er heerlijk uit!
    Benieuwd naar het recept.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top