zaterdag 18 mei 2013

TRAVEL: it's all about Ibiza baby!






Ibiza, oh how I love Ibiza. Ik ben nu drie keer op Ibiza geweest en vind het een heerlijk eiland. Zo'n eiland dat compleet is gehyped, maar zelfs met alle dronken Engelsen en hordes party gangers nog steeds prachtig is en veel te bieden heeft.

De perfecte combi van mooie stranden, prachtige accommodaties, fijne onontdekte plekjes (ja dat kan echt nog op Ibiza!), lekker eten en dan ook nog met een goed feestje toe. I love it.

Voor jullie alle Ibiza tips op een rijtje:

Waar oh waar moet ik een hotel of appartement nemen?
Er is een plek die je wil vermijden, namelijk Sant Antonia. Dit vanwege de grote aantallen dronken Engelsen en het feit dat het ver van alle hotspots ligt. Als je met een groep vrienden naar Ibiza gaat kan je overwegen om een huis te huren, de locatie maakt dan niet zo heel veel uit, aangezien je dan vaak alles met de auto doet. Toen ik vorig jaar met Selinde naar Ibiza ging huurden we een kleine kamer in Ibiza stad. Vanuit daar kan je met de auto, bus of taxi makkelijk bij alle hotspots komen. Playa d'en Bossa ligt net iets onder Ibiza stad, ook hier kan je een hotel of appartement kiezen. Ik vind zelf Ibiza stad wat authentieker. Playa d'en Bossa heeft een beetje een Salou vibe. Dat bedoel ik niet perse negatief, het ligt echt aan het soort vakantie dat je voor ogen hebt. Het is er vol en druk, maar wel de place to be voor veel feestjes.

Vervoer?
Ik zou het huren van een auto zeker aanraden. Op deze manier kan je zoveel mogelijk van het eiland zien. Er zijn veel hippe hotspots verspreid over het eiland waar je met de bus niet kan komen. Met de taxi wel, maar taxichauffeurs vragen naar de bekende strandclubs veel geld als je pech hebt. Omdat Selinde en ik er vorig jaar maar drie dagen waren hebben we het met de taxi en bus gedaan, dat was voor zo'n korte tijd op zich prima te doen en we hadden bovendoen de mazzel dat vrienden op het eiland een auto hadden waar we ook nog even in konden stappen.

Stranden
Ibiza heeft heel veel mooie baaitjes waar je met de auto heel goed kunt komen. Uiteraard kan je ook gewoon een strandje bij Ibiza stad pakken (veel Spanjaarden) of naar Playa d'en Bossa gaan (veel toeristen).

Persoonlijke favoriet (naast de kleine, minder drukke stranden) is Las Salinas. Dit strand ligt op ongeveer een kwartier rijden van Ibiza stad en 10 minuten van Playa d'en Bossa. Je kunt hier ook makkelijk met de bus komen! Hoe je dit strand in een woord kunt omschrijven? Vrij denk ik..! Het strand (met helder water) is erg populair bij celebs, maar in het hoogseizoen vind je hier niet alleen de rich & famous maar ook de partymensen en allerlei andere types. Hippies, nudisten, families met kleine kinderen, modellen, alle types door elkaar en dat maakt het voor mij juist zo leuk.






 photo 3265_10151202010914439_1982464217_n_zps64dfaec4.jpg






Beachclubs
Op Las Salinas vind je o.a de populaire beachclub The Jockeyclub. Er is een fijne sfeer en rond borreltijd kan hier nog wel eens spontaan een feestje ontstaan. Ook op Salinas en niet direct met de auto bereikbaar (je moet een stukje over het strand lopen) zit Sa Trinxa, een beachtent waar een relaxte sfeer hangt, een beetje een hippietent, maar oh zo leuk om lekker te dansen met je voeten in het zand als er een DJ draait.

 photo 546539_10151206832747518_1082497197_n_zps9cb3e518.jpg





Op het strand Cala Jondal zit de Blue Marlin. Dit is de plek waar je geld als water wegloopt en je tussen de grote sterren zit. Alles draait hier om uiterlijk vertoon, maar het is zeker bijzonder om een keer mee te maken.

Andere populaire plekken? Coco Beach en Nassau op Playa d'en Bossa. Hier ben ik zelf niet geweest en heb het alleen van horen zeggen. Ik heb een vermoeden dat ook dit, net als Blue Marlin, zeer dure tenten zijn ;)

Partytime!
Houd je wel van een feestje? Probeer de grote discotheken (Space, Pacha etc) niet elke avond aan te doen. Ik ben persoonlijk niet zo'n discoganger, je maakt mij veel blijer met een goed strandfeestje, maar smaken verschillen. Strandfeestjes vind je veel op Ibiza, probeer hier en daar een beetje ''vriendjes'' te maken om uit te vinden waar je die middag/avond moet zijn. Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij Sands of La plage L'Elephant.



Persoonlijke favoriet is de poolparty van Ushuaia (zie onderstaande foto's) Dit (dure) hotel houdt de vetste pool parties met Luciano, David Guetta en The Swedish House Mafia als huis DJ's (ja ik weet het, lekker commercieel, maar he, je bent op Ibiza).

De entree is duur en een drankje heb je pas vanaf 10 euro, maar met een beetje mazzel beland je als meisje in een vip area en drink je dus gratis. Oke, dit klinkt misschien cheap, maar wij konden gewoon geen nee zeggen tegen al die gratis drankjes met leuke mensen om ons heen. Je leeft maar een keer toch?! :D  Het feest begint om 17:00 en om stipt 00:00 stopt de muziek. Je kan dan door naar een discotheek of lekker je bed in rollen ;) Een andere leuke poolparty (minder groot) vind je bij Hotel Es Vive.

Wil je de Pacha wel een keertje meemaken? Kies dan voor een feest als Fuck me I'm Famous. Verschrikkelijk commercieel, maar wel een hele belevenis. Tip: ga er eten. De entree voor zo'n feest is 70 euro, maar als je er eet, mag je gratis naar binnen.




 photo 527864_10152082884810157_683361746_n_zpscb145fa8.jpg






Eten
Naast lunchen en borrel in de strandtenten moet er natuurlijk ook gegeten worden! In Ibiza stad vind je super veel leuke (betaalbare) restaurantjes. 'S avonds bestelden we tapas met een wijntje, in de middag haalden we vaak een stokbrood bij een supermarktje (je moet toch ergens op besparen:P).

Een leuke tip is restaurant La Oliva (niet te verwarren met de buren El Olivo). Je moet hier in het hoogseizoen wel twee dagen van te voren reserveren. Belangrijk: eten doe je laat op Ibiza! Het is heel normaal om pas rond 22:00 aan tafel te gaan. Om 19:00 zijn alle restaurants nog leeg.




Overige tips
'S avonds rondlopen in het oude gedeelte van Ibiza stad is erg gezellig. Sla vooral de haven niet over. De boten die daar liggen..... Het is een beetje aapjes kijken, maar wel gaaf om te zien. Toen wij er waren lag er bijvoorbeeld een boot met een Nederlands gezin... ZO groot. Er zaten wat van die verveelde pubers op en ik kan dan niet anders dan geintrigeerd raken. Hoe komen mensen aan ZO veel geld en hoe zorg je er dan voor dat je kind ''normaal'' opgroeit. Ik vind dat heel interessant haha.






Kom je voor de schoonheid van het eiland? De rust, de mooie baaitjes en lekker eten en niet perse voor de feestjes? Bezoek Ibiza dan in het voor- of naseizoen. Ibiza lijkt dan wel een compleet ander eiland. Maar don't worry, ook in het hoogseizoen kan je een hele mooie vakantie hebben op Ibiza!!

Relax, feest, zon, strand, ontspan, maar vooral.... geniet! Ibiza is the best!

23 opmerkingen:

  1. Ibiza lijkt me zo tof om een keer heen te gaan! Ik heb net een tripje naar Londen geboekt, maar misschien doe ik Ibiza ook nog wel aan in 2013 :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje al die bimbo's :P lijkt me een supermooi eiland maar dan kies ik toch eerder Menorca denk ik. Mooie foto's wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super leuk om te lezen jo en helemaal op het goede moment voor het boeken van mijn Ibiza trip!! :) Krijg nog meer zin ny en heerlijke foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nooit gedacht dat ibiza zoveel kanten heeft! Erg leuk om te lezen! Misschien toch maar een keer overwegen om richting ibiza te gaan ;) X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hou van Ibiza!! Ik ga ook meer voor het winkelen en mooie plekken bezoeken dan feesten..
    Ben er nu 2 jaar achter elkaar geweest 2010&2011.. En ga zeker terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ibiza lijkt me erg leuk! Was een kanshebber voor komende zomer, maar we hebben toch iets anders gekozen aangezien ik Ibiza wel aardig prijzig vind :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijke tips meid! Onthoud ik zeker, want OOIT wil ik er naartoe! YEAH

    BeantwoordenVerwijderen
  8. fijn artikel, lijkt me leuk om met een vriendin heen te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil nog steeds heel graag een keer naar Ibiza!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Blijf een beetje huiverig voor een bezoek aan Ibiza, maar dit maakt me weer iets positiever. Mooie plaatjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke foto's!
    Ik zou er graag eens naartoe gaan, maar ik heb echt geen zin in zoals jij ze noemt, de hordes dronken mensen... :(

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw, wat heb je deze travel gids duidelijk en mooi in elkaar gezet,veel werk inderdaad, maar het wordt zeer gewaardeerd! Ik wil ook ontzettend graag eens naar Ibiza, maar dan voor een midweek bijvoorbeeld en niet de hele 'vakantie'.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zalig!!!

    http://muzaiki.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een superleuke gids, vooral met je persoonlijke tips erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. IK WIL DAARHEEN!! Zeker nu het buiten zo zeikt van de regen... :(

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een fijne tips! Het lijkt me heerlijk om te ontsnappen aan het normale leven en je daar in een andere wereld te wanen!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ibiza staat hoog op mijn travelwishlist. Krijg helemaal zin in vakantie door je foto's haha

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb er nog niet veel mee, maar de plaatjes zien er al beter uit dan zuip plaatjes die ik met het eiland associeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik ga deze zomer met een groep vriendinnen een weekje. We hebben een huis en een auto gehuurd, zo kunnen we in korte tijd het hele eiland zien, en wanneer we willen heben we alle rust.

    Olivia

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top