vrijdag 3 mei 2013

INTERIOR: de ruimte waar je niets mee doet...


 photo velux_amenager_ses_combles_zpse6425c52.jpg





Oke, ik heb dus jullie advies nodig. In mijn huis heb ik veel ramen en hoge plafonds, waar ik erg blij mee ben, want als ik iets mooi vind, is het wel licht in je huis en hoge ruimtes. De bovenverdieping, die ooit uit twee verdiepingen bestond, is tot een grote etage gemaakt, waardoor het plafond (met houten balken) extreem hoog is.

Ergens helemaal bovenin hebben we twee grote ramen van VELUX®, die er voor zorgen dat het altijd ontzettend licht is in ons huis en dat ik 's avonds met zicht op de sterren in slaap kan vallen. Onder een van die ramen is een soort vide.

 photo -1_zpscee2beb9.jpg

Oke, ik zit me nu echt te bedenken hoe ik dit voor jullie kan visualiseren, maar je moet het voor je zien als een grote loftachtige verdieping waar precies in het midden een badkamer is gebouwd. Op die badkamer is dus nog een soort vide (bijna zoals bovenstaande foto), waarop nu alleen een heleboel zooi ligt. Snowboards, tassen vol troep uit onze studententijd etc.

Ik heb geen trap, dus als ik daar moet zijn dan zet ik een stoel op een bureau en bid ik dat ik niet omval en mijn vriend me 's avonds pas vindt. Sinds kort heb ik een bedieningssysteem uit de VELUX webshop, waardoor ik niet elke keer met gevaar voor eigen leven op die vide moet klimmen om het dakraam te openen of dicht te doen. Dit zorgt er echter wel voor dat ik nu echt nooit meer op die vide ben en ik dus ook ''vergeet'' dat ik er echt iets mee moet doen.

Ik vind dit dus ZO zonde. Het is een hele mooie ruimte, helemaal niet zo heel klein, ik denk zo'n 6m2. Het is er super licht door het enorme raam en ik wil er gewoon graag iets mee dan. Maar wat?!

Iemand een leuk idee?



Foto's via 1, 2, 3, 4
 

12 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n vide! Ik zou iets van een mooie stoel er neer zetten met een opvallende lamp zodat je een gezellig hoekje krijgt.

    Of een tafeltje met een mooie spullen erop, een beeld of iets uit de kringloop ofzo :) Of wellicht heb je iets van een van je reizen wat je er neer kunt zetten.

    Ben benieuwd naar wat het wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lastig, vooral omdat er geen trap is.. Ik heb zo snel niet echt een idee maar misschien iets van een lounge plek waar je naar de sterren kan kijken met veel kussens :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja een leuk tafeltje met wat random kringloopdingetjes, of souveniertjes, met een mooi schilderijtje erachter of zoiets? Heel benieuwd naar wat je er uiteindelijk van gaat maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je je bed er niet neerzetten? Lijkt me super tof! Je kan toch wel zo'n houten ladder vinden waardoor je er makkelijker opkomt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja inderdaad! wel eens gezien en zag er superleuk uit!

      Verwijderen
    2. Ik heb een nogal uit de kluiten gewassen bed dat ook nog eens heel zwaar is. Geen idee hoe ik die er OOIT op kan krijgen ;) Wel een leuk idee trouwens!

      Verwijderen
  5. Misschien kan je er een gezellige kleine kamer van maken. Met bijvoorbeeld een kleine bank en een klein kastje met boeken en fotoalbums. Dan kan je er af en toe lekker zitten om te lezen of iets door te bladeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij hebben ook een vide, hoe hoog is die van jullie? Bij ons kan je niet echt staan, ik schat dat het zo'n 1 meter 40 hoog is. Dus we hebben er een TV opgehangen en twee banken neergezet: onze kleine prive bios!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ooo meid,, ik kan je hier niet mee helpen. Ben zo niet visualiserend haha. Helaas. :) Ben wel benieuwd wat je met de ruimte gaat doen. Liefss

    BeantwoordenVerwijderen
  8. lovely pictures!!! i really like this post :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. bij u eerste foto dacht ik is dit u huis? maar je wou een beetje voorstellen hoe het was . sorry ben er ook slecht in . x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. You actually make it seem so easy with your presentation but
    I find this topic to be really

    something that I think I would never understand.
    It seems too complicated and very broad for

    me. I'm looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

    Also visit my weblog; used cars opel

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top