Aaaaah, ik heb vorige week ZO lekker gegeten bij Nina. Als ik ergens gek op ben zijn het asperges en ze maakte me dan ook heel blij met een aspergesoep en verse asperges op klassieke wijze.
Aspergesoep met wilde rucola
- 10 asperges
- handje rucola
- 700 ml kippenbouillon
- flinke scheut magere kookroom
- een kleine aardappel in blokjes
- peper
Snijd de laatste 1,5 cm van de asperges af (dit is te hard om te eten). Schil de asperges goed met een fijnschiller. Snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm en houd de kopjes apart.
Kook de schillen en de uiteindes 30 min in de kippenbouillon. Giet het water af en vang het op, de schillen en uiteindes kan je nu weggooien. Bak ondertussen de aardappelblokjes in een beetje boter. Doe nu de aspergestukjes en de aardappel in de bouillon en kook ongeveer 15 min met de deksel op de pan. Voeg een flinke scheut kookroom en de rucola toe en laat enkele minuten meekoken.
Kook ondertussen in een apart pannetje de kopjes in een beetje water met zout gaar. Pureer de soep met een staafmixer en serveer met de aspergekopjes.
Asperges
Reken op ongeveer 5 dikke asperges per persoon. Snijd de laatste 1,5 cm van de asperges en schil ze. Kook ze in ongeveer 15 minuten in zout water gaar (in een grote pan!) Hak een bosje peterselie, 50g gekookte ham en een gekookt eitje persoon fijn.
Voor een lekker sausje: meng yoghurt en mayo in gelijke delen samen met gehakte peterselie
Serveer op een groot wit bord de asperges met het sausje en de gehakte ham, ei en peterselie er bovenop.
Dit gerecht kan je ook eten met een gekookt aardappeltje erbij en uiteraard kan je ons sausje vervangen door een klassiek botersausje.
Wijntip: pinot gris of een andere lekkere Elzas wijn.
Booooon appetit!

Jaaaa asperges met pinot, kan niet misgaan gewoon. Misschien ga ik die soep morgen maken, klinkt heel goed.
BeantwoordenVerwijderenohhh dit ziet er heerlijk uit! Ik hou van asperges op klassieke wijze; met name de soep is een goede tip!
BeantwoordenVerwijderenHmm, ziet er goed uit! (:
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel goed uit! Asperges zijn zo lekker :)
BeantwoordenVerwijderenOooh dit recept komt als geroepen want ik heb vanavond asperges op de planning staan. Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenlust totaal geen asperges maar vind het gewoon altijd leuk om naar de foto's te kijken ! ;)
BeantwoordenVerwijderenOhh jumm asperges! Dit ziet er heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenIk eet het dus nooit, heb in mijn hoofd gehaald dat ik het niet lust. Geen idee waarom! Misschien moet ik het eens een keer eten als het echt lekker/goed is klaargemaakt.
BeantwoordenVerwijderenAsperges zijn zooo lekker! Dit ziet er ook weer heerlijk uit zeg, hmm. <3
BeantwoordenVerwijderenziet er weer geweldig uit!
BeantwoordenVerwijderenOooooh zo lekker, en dan de koppen voor het laatst bewaren!
BeantwoordenVerwijderenMmmm, wat ziet dit er goddelijk lekker uit!! Waar heeft Nina zo goed leren koken?!
BeantwoordenVerwijderenZiet er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er goed uit zeg! Ik vroeg me af waar de leuke bakjes van zijn? Liefs, Liset
BeantwoordenVerwijderenDie heeft Nina van mij gekregen, ik heb ze bij Loods 5 gekocht!
Verwijderen