woensdag 24 april 2013

In de keuken bij Nina: venkel & aardbeien


 photo IMG_9006_zpsff582ae3.jpg

 photo IMG_9014_zps312678e1.jpg

 photo IMG_9074_zps87d6d88c.jpg

 photo IMG_9082_zpsaa2ded5b.jpg

De lente hangt nu echt in de lucht. Kom maar op met die zomerse gerechtjes! Ik zeg: terrasje, zonnebril, wit wijntje, zonnetje…. en lekker licht eten. What about een venkelsoepje met daarna een toetje van aardbeien?

Venkelsoep:
4 pers
3 venkelknollen, zonder de “hoorntjes”  in blokjes of reepjes gesneden
3 tenen knoflook, in plakjes
olijfolie
runderbouillon (700 ml ongeveer)
oregano
een handje parmezaanse kaas en wat venkelgroen ter garnering
staafmixer

Bak de venkel op een laag vuur in een soeppan aan. Voeg de knoflook en oregano toe en doe een deksel erop. Roer regelmatig. Voeg de bouillon toe en laat nog 5 min koken. Pureer met de staafmixer (op de hardste stand, als je de pan schuin houdt en de staafmixer redelijk hoog krijg je een romige soep). Breng op smaak met z&p en serveer met een beetje kaas en groen.

 photo IMG_8852_zps6883f16c.jpg

 photo IMG_8854_zps37043e1c.jpg

 photo IMG_8858_zpscfb2036b.jpg

Zomers toetje:
Rijp zomerfruit (wij hadden aardbeien)
fromage frais
verse slagroom
amandelschaafsel
poedersuiker
1 theelepel honing

Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Voeg een theelepel honing toe en roer snel met de pollepel erdoor. Snel op een ander bordje overdoen, anders brandt het aan! Kies vrolijke bakjes om de toetjes in te serveren. Wij gebruikten pastelkleurige bakjes van Loods 5. Eerst wat fruit met poedersuiker naar smaak, een eetlepel fromage frais er bovenop, een mini beetje slagroom naar smaak en maak het geheel af met amandelen.

Enjoy!

20 opmerkingen:

  1. Ik zag dat venkel deze week in de bonus is bij de Appie. Ik wist alleen niet zo goed wat ik er mee moest dus ik heb m laten liggen. Dit gerechtje ziet er geweldig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm ziet er heel lekker uit, die ga ik deze week nog maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja fijn lente eten! Ik houd van venkel, zelf maak ik vaak een venkel-citroen risotto. En aardbeien: altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Venkel is zo lekker! Heb nog nooit een venkel soepje gegeten, ben benieuwd hoe het smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm, ziet er lekker uit! Ik denk dat ik voor de venkelsoep ga!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heel lekker uit! Vooral het toetje, heerlijk! Ben gek op aardbeien!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is zeker een soep die ik eens wil proberen te maken. Dat toetje ziet er heerlijk uit. Aardbeien zijn altijd lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb volgens mij nog nooit venkel gehad, maar deze soep ziet er wel heerlijk uit. Zeker een keer proberen! En het toetje ziet er ook heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow, prachtige post meid! Ik ben dol op venkel met zeevruchten, soep ook maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jij en Nina zouden echt een kookboek moeten maken!!! Met Nina's recepten, jouw mooie foto's en interieur/sfeerfoto's. Serieus, post als deze zijn echt supermooi en van zo'n goede kwaliteit! En ik vind Nina's recepten ook altijd lekker (en maak ze vaak na. Of doe een poging.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief en leuk om te horen! Nina en ik grappen samen wel eens over een kookboekje ;)

      Verwijderen
  11. fromage frais ?? jemig nooit van gehoord. Waar kun je dat kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bas van der heijden, en anders neem je gewoon franse magere kwark!

      Nina

      Verwijderen
  12. Goede tip om iets met venkel te doen. Ik heb het al vaker willen kopen, maar wist nooit wat ik er mee moest. De foto's zijn ook weer prachtig meid!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top