vrijdag 19 april 2013

In de keuken bij Nina: quinoa-salade met vega balletjes


 photo IMG_9020_zps69c43982.jpg 
 photo IMG_9028_zpsc3904df9.jpg

 photo IMG_9032_zps10b2b722.jpg

 photo IMG_9051_zps8d6637a2.jpg

 photo IMG_9089_zpse63340eb.jpg

 photo IMG_9072_zpsc249e052.jpg

 photo IMG_9087_zpsa4fdc553.jpg


We zijn weer in de keuken van Nina en deze keer heeft ze een vegetarisch recept gemaakt, quinoa-salade met vega balletjes. Het ziet er misschien lastig uit, maar het is mega simpel en super lekker!! Nina leerde mij koken met quinoa en ik ben ondertussen echt fan.

Quinoa is een Zuid-Amerikaanse graansoort die heel veel mineralen bevat. Erg gezond en geschikt voor een vegamaaltijd omdat er ook proteïnen in zitten.

Voor 4 pers
120 g quinoa, gaar gekookt volgens de verpakking
2 courgettes, in lange reepjes
verse bladspinazie of ander seizoensgroen
3 lente-uitjes, in dunne plakjes
verse geitenkaas
halve rode ui, gesnipperd
theelepel honing
scheutje magere yoghurt
vegetarische balletjes (uit de supermarkt, soja of falafel)

Dressing:
pureer een bos basilicum blaadjes met 1 dl olijolie, een flinke scheut goede balsamico, 50 g geraspte parmezaanse kaas, zwarte peper. Proef en maak af qua consistentie (meer olijfolie, meer balsamico?) 


Bereiding:
Als de quinoa gaar gekookt is, roer je de dressing erdoor. Nu neemt de nog warme quinoa de smaken van de dressing helemaal op!


Gril de plakken courgette in een grilpan. Was de spinazie en snijd de ui en lente-ui.
Hussel de quinoa, courgette, spinazie, ui, theelepel honing, scheut yoghurt en geitenkaas door elkaar.
Serveer met wat balletjes erbij. Rooster (bakken in een koekenpan zonder olie) eventueel nog wat amandelschaafsel om over de salade te strooien.

 
Wijntip: een bloemige rosé, of appeltjes-groene frisse sauvignon-blanc.

Eten jullie vaak vegetarisch? En koken jullie wel eens met quinoa?

19 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk! Ben aan het proberen steeds minder vlees te eten, dus dit is een top recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje wat kan die Nina koken zeg. Ik ga dit recept zeker proberen, ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm, klinkt superlekker en inderdaad helemaal niet zo moeilijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb dus nog steeds geen quinoa gegeten... Zo benieuwd naar!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh dit ziet er echt heerlijk uit allemaal! Dit recept ga ik zeker even opslaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmm, dat ziet er écht goddelijk uit <3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohh dit ziet er weer heerlijk uit zeg. Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hier loopt het water me echt van in de mond! Dat ga ik ook eens proberen ;-) Heb nog nooit quinoa gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mmm I love quinoa en maak het meestal op smaak met Djintan (aanrader). Deze dressing ga ik volgende keer proberen, witte balsamico neem ik aan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, gerijpte (rode) balsamico, die is wat zoeter. Witte balsamico is te zuur!

      Nina

      Verwijderen
  10. Oh dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb nog nooit met quinoa gekookt, maar ga het zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik wil ook Nina als vriendin... Gosh. Haha. Wat maakt ze heerlijke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gister een pak quinoa gekocht, timing! Dit ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. lekkkeeer! Vooral die saus lijkt me lekker om te maken! Heb zelf een keer een ovenschotel met quinoa gemaakt, was ook goed gelukt. Aparte smaak heeft het toch wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik gebruik quinoa vaak ipv rijst, maar zo in een salade lijkt het mij ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top