woensdag 10 april 2013

In de keuken bij Nina: Japans voorgerechtje


 photo IMG_8805_zpsd0c4b71e.jpg



 photo IMG_8764_zpse4b496e2.jpg

 photo IMG_8769_zps2bc912d9.jpg

 photo IMG_8825_zps3e0012e4.jpg

 photo IMG_8819_zpsd4ec9f8b.jpg


Afgelopen weekend heb ik weer zo lekker gegeten bij Nina. Voor jullie het recept!

Advocado-wasabi mousse met zalm sashimi 

Voor 4 personen: 
- 2 rijpe avocado's
- Sap van 2 limoenen
- 2 theelepel wasabi-pasta (of minder als je niet van pittig houdt)
- Scheut olijfolie
- 2 vellen geroosterde nori (van die donkergroene sushi vellen)
- 200 gram zalm, van sashimi kwaliteit (rauwe vis dus) in grove blokjes
- Zwart sesamzaad gehakte
- Cress (wij namen tuinkers, maar het kan ook met bieslook of kiemgroente)

Dressing: olijfolie, sojasaus en sap van 1/2 limoen

Haal de zalm op tijd uit de koelkast (een uur op zijn minst!), koude zalm smaakt minder lekker. Pureer met de staafmixer de avocado's, samen met limoensap en wasabi-pasta. Afhankelijk van de romigheid van de avocado voeg je nog olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.

Je hoeft niet bang te zijn dat de wasabi overheerst, door de romige smaak van de avocado wordt dit gecamoufleerd. Snijd de nori vellen in lange repen. Smeer de avocado-mousse hier over uit. Doe dit goed, want de nori vellen worden door de mousse zacht. Proef maar eens een stukje nori zonder iets: niet lekker!

Leg de zalm sashimi er speels overheen. Strooi er sesamzaad over en sprenkel er een eetlepel dressing (olijfolie, sojasaus en sap van 1/2 limoen) overheen. Nu nog wat cress (niet ter garnering, het maakt de smaak compleet!) en smullen maar.

Wijntip: een Chardonnay uit Chili (deze hebben vaak citrustonen, dat past hier heel goed bij!)

Ik maakte dit recept zelf ook een keertje, maar dan met tonijn ipv zalm, dit zie je op de laatste foto.

Is dit een recept naar jullie smaak?




18 opmerkingen:

  1. Dit ziet er heerlijk uit! Ga dit receptje even opslaan :) liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me écht heerlijk! (Al zou ik zelf de zalm wel weglaten, omdat ik geen dierlijke producten eet.) Die advocado-wasabi mousse lijkt me super lekker in combinatie met geroosterde nori, mmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohh dat ziet er weer heerlijk uit, ga ik zeker onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh dat klinkt lekker, ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt :)
    Ik heb hem meteen even opgeslagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohh dit lijkt me superrr lekker! Ik hou van de combi zalm/avocado!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker! en ik ben gek op tuinkers - zelf gekweekte is echt het lekkerste! - dus ben benieuwd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet er echt goed uit!! Love advocado!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohh wat lekker! Ik eet alleen geen vis, maar denk dat het met wat pittiggemaakte tofu ook heel lekker kan zijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op zich is pittige tofu een leuk idee, alleen overheerst het waarschijnlijk de andere smaken. Rauwe zalm is namelijk redelijk neutraal in smaak, en door het vet bindt het de smaken (zalm is rond van smaak, filmend noem je dat).
      Een ander alternatief: reepjes omelet. Of croutons oven-geroosterd in olijfolie.
      Succes!

      Nina

      Verwijderen
  9. Oeh deze komt sowieso een keer op het menu! Maar ik denk eraan de nori te vervangen door een knapperig gegrild broodje.. hmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh avocado mousse is echt goddelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nena maakt altijd zulke prachtige (en lekkere, tenminste zo ziet het eruit) dingen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er echt heeeeeerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. I LOVE NINA!! Ik krijg geen genoeg van haar recepten. Ziet er heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een fijn gerechtje! Ziet er erg mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. leuk om eens iets anders uit de Japanse keuken te zien - zie altijd alleen sushi

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top