zaterdag 9 februari 2013

TRAVEL: planning my USA road trip


 photo 43816d46-9b98-48a6-b64f-43090926e7d3_zps2c7dd7a9.jpg

 photo IMG_7283_zpseb410827.jpg

 photo 172c361f-8bdd-420f-8257-8ea3a9a298cc_zps0743ef97.jpg

 photo IMG_7286_zps93a98943.jpg

 photo 1329ce59-1498-43b9-845d-b807c6a9134e_zps653f059f.jpg

Met de aanschaf van nieuwe Lonely Planets begint voor mij de echte voorpret van een nieuwe reis. Het is direct ook de allereerste stap, ik heb nog niets geboekt, niets vastgelegd. Eerst wil ik me helemaal verdiepen in een nieuw land. Bedenken wat ik allemaal wel en niet wil zien en hoe ik dat toch allemaal in drie weken tijd voor elkaar krijg.

Ik maak verlanglijstjes die steeds langer worden en moet dan beginnen met strepen, want het is eigenlijk nooit mogelijk om alles te zien dat op mijn lijstje staat.



 photo 65428647faa7cf8369c4791e4ec5209f_zps3bc96192.jpg

De Amerikadroom is er al jaren. Ik kan gelukkig zeggen dat ik al twee keer het magische New York heb mogen ervaren en in de beginperiode van mijn blog was er nog even sprake van een verblijf van 3 maanden in Santa Barbara. Ik droom over de Grand Canyon, Las Vegas en rijden over de Pacific Coast Highway. Over de tram in San Francisco, veel te grote ijsjes, de zon, de zee en de indrukwekkende natuurparken.

Ja, ik wil al jaren een roadtrip maken door the USA en nu gaat het dan eindelijk gebeuren. We hebben gespaard en zijn allebei de 25 gepasseerd waardoor we niet een fortuin hoeven neer te leggen voor een huurtauto. USA, here we come!!


 photo 0c8d63f1ad5147632836c793b1da60dc_zps17317991.jpg

 photo b2d554e828dbf59541ef8ab0ee0a2b5c_zps56c32037.jpg
Foto's: 1 t/m 5 Your Lifestyle Guide, 6, 7 & 8

Wie is er ooit in the USA geweest?  Hebben jullie tips voor me?

45 opmerkingen:

  1. Nog nooit geweest! Lijkt me wel een. Geweldige ervaring!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben er nog nooit geweest, maar het is ook altijd al een droom geweest om er rond te reizen met de auto. Lijkt me fantastische ervaring!! Maar wacht nog even, vanwege het geld (tsja haha) en wat je zei over een huurauto. ;) Oh en ook wel zo handig om eerst een rijbewijs te hebben natuurlijk haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben er ook nog nooit geweest, maar staat zeker op m'n lijstje. Eerst nog maar even sparen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel gaaf! Ben benieuwd waar jullie allemaal terecht gaan komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gaaf!! Veel plezier met je voorbereidingen!
    Ik zou wel graag een roadtrip door Texas willen maken.... Maarja ik heb niet eens een rijbewijs. Haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja ik ben ook geweest dat gebied! Carmell is een leuke plaats!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jaaa, ik ben er deze zomer geweest en het is SUPER! Ik zou zeggen: plan veel tijd in voor San Francisco. Is echt zo'n leuke en mooie stad! Verder is hotwire.com een handige site om weinig te betalen voor een luxe hotel. Mijn vriend en ik hebben via die site een 5-sterrenhotel geboekt in Las Vegas voor weinig geld. Toch leuk om daar wat luxer te zitten! ;D Verder vond ik Yosemite National Park prachtig en Los Angeles vond ik minder leuk. Hoewel, Santa Monica en Venice Beach zijn wel leuk voor een dagje maar het centrum zelf vond ik weinig aan. Oh en in SF moet je echt naar de Cheesecake Factory. Zit in het centrum en ze hebben daar zulke lekkere - en enorm grote stukken! - cheesecake. ;D Jeetje ik kan nog wel een heel verhaal typen met tips, haha. Leuk om er weer aan terug te denken!! Veel plezier met het plannen van je reis!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow wat gaaf! Thanks voor de tips, meeeer dan welkom! Welke route hebben jullie gereden? Waar begonnen?

      Verwijderen
    2. You're welcome. ;)

      We zijn begonnen in SF en vanaf Los Angeles weer terug gevlogen. Dit was onze route:

      San Francisco – Yosemite – Bishop – Death Valley – Las Vegas – Hurricane – Zion – Bryce – Flagstaff – Grand Canyon – Yuma – San Diego – Los Angeles

      Als je in Yosemite wilt overnachten dan is een cabin erg leuk. Wij zaten in Curry Village, middenin het park. Super avontuurlijk! Ohja en ik hoor/lees vaak dat als je een paar dagen in LA wilt blijven je het beste een hotel kunt boeken in Santa Monica. Wij hadden een hostel downtown maar daar was echt weinig te beleven..

      Verwijderen
  8. Zoals Anne M al zei moet je echt de tijd nemen voor San Francisco, het is daar echt super. Verder vond ik Yosemite National Park ook heel tof!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb helaas geen tips voor je, maar ben wel heel benieuwd wat er op jullie lijstje staat natuurlijk. Gaaf hoor een USA trip!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk! Ik ben alleen in New York en Florida geweest, dus ik heb niet echt tips voor je (neem aan dat je niet naar Florida gaat? Anders is Key West wel een aanrader!).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw, wat gaaf! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt megeweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw heel erg gaaf, ik ben echt jaloers! New York staat stipt bovenaan op mijn verlanglijst en als ik dan toch in Amerika ben wil ik er ook een road trip van maken.
    Ik kan niet wachten tot je verhalen van de trip op je site komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Als je wat langer in San Francisco bent, raad ik je aan om een appartement te huren. In de wijk Haight/ashbury heb je hele leuke woningen en het openbaar vervoer naar downtown San Francisco is erg goed.
    Een fiets huren en over de golden gate bridge fietsen is zeker de moeite waard en daarna terug vanaf Sausolito met de ferry.
    De highway 1 vanaf de Golden Gate Bridge naar het noorden is erg mooi, je gaat dan langs stinson beach en muir woods. Erg de moeite waard om mooie foto's te maken.

    veel plezier met het plannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Super gaaf dat je deze reis wilt maken! Mijn ouders en zusje hebben een aantal jaar geleden deze reis gemaakt, ik kon toen niet mee omdat ik mijn propedeuse moest halen. Man, wat baal ik daar van, nog steeds!! Ze hebben zo veel dingen gezien en meerdere steden bezocht. Ik hoop ook ooit nog deze roadtrip te maken aan de westkust van de USA.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik ben naar Las Vegas geweest, super gaaf.. maar niet iets waar je heel lang hoeft te blijven! Ik ben er in totaal 8 dagen geweest en dat was meer dan genoeg! Hadden wel de tijd om alles echt goed te bekijken, maar dat was voornamelijk The Strip. Ook naar Grand Canyon geweest, echt een ervaring! Super mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ah de westkust van Amerika, ik zou zo mee willen! Ik ben er zelf in de zomer van 2008 geweest. Wij reden echter met twee campers, niet met een auto. Gouden tip: pas op dat je niet teveel wil zien. Ik ben er toen drie weken geweest (we vlogen op LA en vlogen ook weer van LA naar NL) en eigenlijk hadden we echt te weinig tijd. Sommige dingen hebben we echt maar half gezien (we waren slechts een middag + avond in San Francisco, slechts een avond in Las Vegas). Dingen die je waar je wat mij betreft niet zoveel tijd in hoeft te steken: Yosemite NP en Joshua Tree NP (wel mooi, maar niet zo uniek als bijv. Grand Canyon en Bryce Canyon), in LA heb ik alleen Universal Studio's gezien (ook wel leuk, maar zou ik achteraf gezien niet gedaan hebben), maar ik kan me voorstellen dat er voor de rest (in LA zelf dus) idd niet zoveel te zien is. Wat trouwens wel een aanrader is, is Antilope Canyon. Wel vrij prijzig overigens, het wordt nogal uitgebuit door de indianen, maar ik vond dit wel leuk om mee te maken! Met de wind in je haren wordt je in een jeep een aantal kilometer door mul zand vervoerd naar de daadwerkelijke canyon. Verder lijkt het me echt supergaaf om te kanoën in de kloof van de Grand Canyon, net zoals Alexander Supertramp in Into the wild (film), maar ik vraag me af in hoeverre dit echt mogelijk is. Met een vliegtuigje/helikopter erover vliegen is iig wel mogelijk, dit is ook echt heel gaaf om te doen! (heb ik toen ook gedaan). O en als laatste tip, maar dit zal het autoverhuurbedrijf ook wel duidelijk maken: als je een tankstation tegenkomt, altijd tanken! Je zult waarschijnlijk lange stukken gaan rijden, waar soms maar heel weinig tankstations aan liggen. O en zorg natuurlijk ook altijd voor voldoende water en zo, zodat dit niet gebeurt:
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/20190877/__Directeur_013_uitgedroogd__.html (maar zoals ik al zei, dat NP kun je eigenlijk net zo goed overslaan, dus dan kan dit ook niet gebeuren). Heeeeeel veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. gaaf! ik ben in de twee saaiste staten geweest en zou vooral naar San Fran willen

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh wauw! Geweldig :D Een roadtrip zou ik ook heel graag willen doen. Ben nu al super benieuwd naar je verhalen en foto's haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat super leuk :D! Ik ben eerder in New York en Florida geweest en ik zou heel graag eens naar de westkust willen. Vooral San Francisco en Yosemite NP!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh dit ziet er echt zo gaaf uit! Ik wil ook echt graag een keer naar de USA :) liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh, dit staat zeker nog op mijn wishlist! Heb dus geen ervaring, maar hoor heel veel positieve verhalen over San Francisco. Daar zou ik dus zeker genoeg tijd voor inruimen! Sowieso moet je denk ik niet teveel plaatsen willen zien in die drie weken, al is dat natuurlijk heel erg verleidelijk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Zo gaaf dat je gaat!! Ik heb nu 1x een roadtrip Florida gedaan en ga eind mei twee weken Oost-USA doen. De westkust wil ik ook heel graag ooit eens doen, maar die heeft Johan helaas al eens eerder gedaan, dus voorlopig wil hij dat niet opnieuw. Maar komt ooit zeker goed!

    Amerika is zooo leuk, het is zo veelzijdig. Heel veel plezier met de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Super tof! Wat onwijs leuk dat het gaat gebeuren na al die tijd dromen :) Heb alleen de oostkust gedaan, dus over het westen kan ik niet veel zeggen. Alleen dat het me ook helemaal geweldig lijkt! Heel veel plezier met de voorbereidingen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wordt sowieso een heerlijke reis. Ik ben deze zomer in Los Angeles en San fransisco geweest om vrienden te bezoeken. San Fransiso is een heerlijke stad. Ga ZEKER ontbijt halen bij Tartine in de wijk Mission, ik droom nog steeds van hun morning buns en bread pudding;Dat aan je dan daarna opeten in het nabijgelegen Dolores park, daar heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Als het donker is moet je ook zeker eens helemaal naar de top van Twin Peaks wandelen of rijden, het uizicht over de verlichte stad is magisch. Lekker dineren kan je trouwens bij Nopa.

    Los Angeles is ook geweldig. Venice is een geweldige buurt, zeker de straat 'Abbot Kinney' is de moeite waard om een middagje door te struinen. Ga zeker ook naar het Getty,de entree voor het museum is gratis en locatie en uitzicht zijn adembenemend. Verder heb je daar natuurlijk veel strand en zee. De omgetving is er ook prachtig, gewoon wat rondrijden en genieten van het uitzicht is een attractie op zich. Enkele adresjes die ik de moeite waard vond: Night + Market (lekkerste thais dat ik ooit at, Room 5 (een gezellig café/club/kamer/iets waar elke maandag enkele lokale artiesten telkens om de beurt een lied brengen), Lemonade (daar zijn een paar filialen vat en leuke winkeltjes en restaurantjes), the spice table (PIKANT aziatisch), Cana rum bar, Forage, Berlin Currywurst (laat je niet misleiden door de onsexy naam, super lekker eten en heel cool plekje); En ehm ja, NATUURLIJK moet je ook Frozen Yogurt eten. Bij Yogurtland hebben ze lekkere + superveel soorten toppings.

    Haa, door er over te schrijven wil ik echt zograag terug :)

    Heel veel plezier daar in Amerika, ik kijk al uit naar de foto's en het verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, ik besef nu dat mijn aanbevelingen wel heel eten-gerelateerd zijn :). Story of my life.

      Verwijderen
    2. Jaa The Getty Center is echt heel mooi!

      Verwijderen
    3. Oh ik zie dat er een stuk is verdwenen. Bij Lemonade hebben ze uiteraar lekkere zelfgemaakte limonade, de leuke winkeltjes en restaurantjes zitten in "The Brentwood Country Mart" (ook de ideale plek voor celebrity spotting trouwens, ik heb er Reese Witherspoon gezien!)

      Verwijderen
    4. Ik ben gek op eten dus deze tips zijn meer dan welkom ;) Thanks!

      Verwijderen
  25. Oh ik kijk nu al uit naar je blogs! Deze reis wil ik zelf ook zó graag een keer gaan maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik ben drie keer in the USA geweest: twee keer naar New York, één keer roadtrip Florida (Orlando, Fort Myers, Miami). Florida heeft iets geweldigs, maar ook iets neps. Weinig historie/cultuur in de zin van gebrek aan oude stadjes en culinaire gerechten.

    Jouw trips klinkt ubergaaf trouwens hoor!!


    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een gaaf plan! San Francisco lijkt me echt helemaal geweldig, moet een van de meest creatieve steden ter wereld zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ohhh, een USA trip! Hoe vet!
    Ik heb nog geen stap gezet op Amerikaans grond, dus ik ben heel benieuwd naar je toekomstige verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Goede tips hierboven alleen lees ik nog niets over San Diego, een stad om zeker niet over te slaan! De wijk Ocean Beach bijvoorbeeld, daar vind je de leukste winkeltjes en barretjes en de sfeer is fantastisch. En eet vooral een burger bij Hodad's...

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat gaaf! Ik ben vorig jaar geweest, was mijn leukste, meest geweldige vakantie ever! Zoals anderen ook al zeiden SF is echt een geweldige stad! LA vond ik ook wat tegen vallen maar zeker leuk voor een dag of 2. Erg leuk om door de wijken van Beverly Hills te rijden en de kasten van huizen te bewonderen. GC is fantastisch mooi maar ook Zion NP vond ik erg mooi! Zoals iemand anders ook al zei, steeds wat bijtanken, met name in de parken. In bijv. Death Valley kwamen we echt zo maar een enkele bezinepomp tegen, je rijdt daar echt in de middle of nowhere! In LV hebben we in Ceasars gelogeerd, valt echt reuze mee met de prijs! Jaaaa, ik kan er wel een uur over door blijven kletsen maar laten we dat maar niet doen hehe, hopelijk volgend jaar weer! 😁

    Heel veel plezier met de verdere voorbereidingen!

    Ps. Ik raad je echt aan een ruime auto te nemen, hier breng je zoveel tijd in door. Dat is iets waar ik echt niet op zou besparen. Ciao!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hi,

    Ik heb afgelopen zomer 2 maanden in San diego gewoond en heb daar engels gestudeerd. In die 2 maanden heb ik super veel gezien! Wil je leuke tips hebben kan je altijd een mailtje sturen!

    sharonrigaatgmail.com de at staat voor apenstaartje haha!

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ik ben zelf bijna 2 maanden in SF geweest en een aantal jaar geleden een rondreis gemaakt. Toevallig heb ik onlangs een mail gemaakt met tips voor een vriend, die kan ik je zo doorsturen als je wilt?! Laat het maar weten. In ieder geval veel plezier met de voorpret!!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Pills that work with naturally occurring materials are much easier for people to work with than other materials.

    Their benefits are huge and they do not harm your body.

    Conversely, alternatives like weights or jelqing means decreasing
    sensitivity in a man's libido.

    Also visit my webpage ... buy vigrx plus

    BeantwoordenVerwijderen
  34. What's up to every single one, it's actually a
    good for me to go to see this web page, it contains helpful
    Information.

    Also visit my web-site ... hgh energizer

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top