zaterdag 23 februari 2013

TRAVEL: the answers! (part 1)


 photo 50111d87-4ffc-4601-8ee7-92f400d104ff_zpsf5fbf2ee.jpg

Vandaag antwoorden op alle reisgerelateerde vragen die jullie me eerder hebben gesteld! Deze keer met een aantal nog niet eerder gepubliceerde foto's en...... een filmpje!

Enjoy!


 photo 3e12b2ae-2d5b-480b-9f33-bf7361c7a99e_zpsbc5c6a2f.jpg

 photo IMG_4720_zps537988b2.jpg

Reis je samen of ook wel eens alleen?
Eigenlijk al mijn trips zijn in het gezelschap van anderen. Ik ga veel op reis met vrienden en vriendinnen en natuurlijk met mijn lover. Ik ben wel eens in mijn uppie naar het buitenland gevlogen, maar dan altijd om daar mensen te treffen met wie ik samen zou reizen. Perstrips zijn in principe ook niet alleen, maar met een groep mensen die ik vaak voorheen nog nooit heb ontmoet. Ik vind het echt super bijzonder dat mensen alleen reizen. Niet gek, niet stom, gewoon heel leuk. Ik zou het zelf denk ik niet goed kunnen. Althans, niet voor een lange reis.Wat is je favoriete bestemming?
Lastig. Ik kan niet goed zeggen dat ik een favoriete bestemming heb. De wereld is zo groot en er zijn zoveel mooie landen en zoveel prachtige steden. Maar als je me vandaag zegt dat ik morgen in het vliegtuig naar een land of stad mag waar ik al eens ben geweest, dan zou ik direct Thailand of New York zeggen.

Heb je wel eens voor langere tijd gereisd?
Ik probeer een verre reis altijd minstens 3 weken te laten duren. Ik heb een aantal (backpack) reizen gemaakt van ongeveer 1,5 maand waarin ik meedere landen heb bezocht, maar langer dan dat ben ik nog nooit van huis geweest :)

Ik wil graag naar Azie, maar ben nog nooit buiten Europa geweest. Welk land moet ik kiezen?
Dat ligt aan de reis die je wil gaan maken. Wil je echt gaan rondreizen of backpacken dan zou ik voor Vietnam kiezen. Dit is een land dat erg makkelijk te bereizen is. Wil je dat liever nog niet en ga je meer voor een strandvakantie met excursies dan zou ik voor Bali gaan! Prachtig, lieve mensen en niet zo'n grote cultuurshock als bijvoorbeeld Cambodja of Vietnam.

Wat is een goed land om te beginnen met backpacken?
Vietnam! Voor een Aziatisch land erg veilig en heel makkelijk te bereizen.


Er zijn veel vragen gesteld over mijn voorbereidingen
Hoe boek je een reis naar Thailand? Waar koop je tickets? Hoe kies je hotels?
Ik ga hier een aparte post over schrijven, dus stay tuned!

Deze zomervakantie ben ik van plan om met vriendinnen steden in Europa te bezoeken (3 weken). Welke steden raad jij aan?
Wow, leuk! Europa heeft zoveel te bieden! Ik kan Lissabon aanraden, ik vind dat zo'n gave stad en het is veel goedkoper dan andere Europese steden. Verder vind ik Alicante/Malaga/Barcelona heel gaaf en kan je in Praag ook veel leuke dingen doen voor weinig geld.

Is je ooit wel eens iets gevaarlijks overkomen (bestolen, dingen kwijt geraakt, ziek geworden, verdwaald?)
Pff... ja eigenlijk wel haha. Wie veel reist loopt ook het risico dat er af en toe iets minder leuke dingen gebeuren. Zo zijn we wel eens bestolen (Cambodja), flink opgelicht door een hotel (Cambodja), ben ik heeeeeel erg ziek geworden in Mexico (wil ik niet aan terug denken), kreeg ik een ontsteking aan mijn oog in Vietnam en heb ik wel eens drie dagen mijn bagage moeten missen. Ook heb ik wel eens meegemaakt dat ik niet terug kon vliegen door heftige weersomstandigheden, maar he, dat was in New York dus who cares ;)

 
Spreek je andere talen?
Ja! Naast Nederlands spreek ik vloeiend Engels en kan ik me goed redden in het Duits. Frans versta ik goed, spreken gaat wat lastiger. Spaans begin ik te leren en ik kan me ondertussen een heeeel klein beetje verstaandbaar maken in het Thais.Heb je wel eens last van heimwee?
Ja, dat heb ik wel eens gehad. Precies in het midden van mijn eerste lange rondreis. Ik had al zoveel gezien, zoveel indrukken opgedaan en meegemaakt dat het voor mijn gevoel ''klaar'' was. Ik zat een beetje ''vast'', maar gelukkig was dat gevoel na een telefoontje met het thuisfront al vrij snel weg. Ik was toen een jaar of 20 en woonde dus niet al jarenlang op mezelf zoals nu het geval is. Nu heb ik eigenlijk nooit meer heimwee. Wel heb ik vaak een dag voor vertrek het gevoel ''waarom doe ik dit allemaal'' (bij lange reizen), maar als ik dan eenmaal op Schiphol ben is dat gevoel verdwenen en heb ik weer vlinders in mijn buik. Ik mag weer! Tijdens perstrips die ik zonder vrienden of familie heb gemaakt heb ik wel eens momentjes gehad waarop ik dacht: jeetje kon ik dit maar delen met de mensen waar ik om geef. Sta je dan in je eentje in een prachtige kerk of een hele bijzondere hotelkamer. Uiteindelijk moet je er toch in je uppie slapen ;)

Wat is jou ultieme geluksmoment/meest memorabele moment op reis.
Ik had hier een heel verhaal getikt en bedacht opeens dat ik het moment dat ik omschreef ook gefilmd heb. Mooi moment voor mijn allereerste (zeer korte) filmpje. Hoop dat de mooiheid/fijnheid van het moment in het filmpje op jullie overkomt!
Maar geluksmomenten zitten hem niet perse in luxe. Geluksmoment zitten ook in de back to basic backpacktrips. Waar ik bij mijn vriend achter op de moter door de binnenlanden van Vietnam reed. Lokale bovolking die naar je zwaait, geen blank persoon of toerist te bekennen. Watervallen, mooie natuur en prachtige mensen. Zo vrij als een vogel. Daar achter op die motor was de eerste en tot nu toe enige keer dat ik op reis heb gehuild van geluk.


Hopelijk vonden jullie dit een leuke post. Binnenkort ga ik een tweede artikel maken om alle andere vragen te beantwoorden. Mochten jullie nog een brandende vraag hebben dan kan dat dus nog!

Waar ik nog wel benieuwd naar ben is wat jullie mooiste vakantiemoment is. Tell me!

32 opmerkingen:

 1. Leuk om de antwooorden te lezen! Backpacken door vietnam!! Dat wil ik best wel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah Vietnam lijkt me inderdaad gaaf, daar wil ik ooit zeker nog een keer heen. Heel leuk om te lezen dit, wat heb je toch gave reizen gemaakt en mooie landen bezocht! Alleen wat minder dat je wel eens bent bestolen en heel erg ziek bent geweest op reis, maar dat maakt het misschien ook wel weer een beetje spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke post, super. Maar ik zou zeggen makkelijk land om te beginnen met backpacken: Australie. Nederlanders kunnen makkelijk terecht bij Australian Backpackers en die helpen je uitstekend. Je krijgt voor een redelijk goedkoop bedrag een flexibel ticket. Je kunt dus terug wanneer je wilt. Daarnaast is Australie helemaal ingesteld op backpackers, goeie hostels zijn overal te vinden en in de Engelse taal kunnen de meeste Nederlanders zich wel redden :) Daarnaast kan je makkelijk werk vinden en verdient het daar ook nog best goed, waarna je weer verder kan reizen. Ook geen grote cultuurshock. Ik zou Azië ernaast doen, lekker goedkoop en dan ben je al een beetje gewend aan het reizen :)

  Thanks for sharing x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke post!! Ik zou alleen reizen echt heeeel eng vinden haha! Ben echt een schijtert in dat soort dingen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah dat filmpje! Heerlijke post om mee wakker te worden op zaterdagochtend. Mijn mooiste vakantiemoment is de reis door Nieuw Zeeland. Iedere dag een ander landschap, iedere dag nog mooier dan de dag ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JO! Je MOET echt een keer naar Iran! Dan staat dat in al je lijstjes...echt!!! En nice filmpje;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier word ik echt blij van op een zaterdagochtend :D Heerlijk lezen over allerlei geweldige reizen, met geweldige foto's erbij. Kom maar op met die volgende posts!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat een heerlijke post! De reiskriebels spelen meteen op!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige reizen heb jij toch gemaakt. Het filmpje is geweldig (meer, meer, meer!), het laat inderdaad echt zo'n bepaald moment zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan het filmpje niet zien??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan kloppen. Ik zie het filmpje zelf ook niet op ipad en telefoon. Don't know why! Op de computer moet ie het wel gewoon doen!

   Verwijderen
 11. Wauw dat filmpje en die foto eronder!
  Leuk je stem te horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooooh wat kan ik toch heerlijk jaloers zijn op jouw leven! Wat een mooie foto's en da filmpje is zo leuk! Ik had je stem al eens gehoord bij Mascha, maar zo, nu je zegmaar vanuit jezelf spreekt klink je eigenlijk nog 10 keer leuker! Ik wil later ook graag gaan backpacken :3
  > Nog 1 vraag: Hoe vaak ga je per jaar op vakantie? :)
  Kusjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijke post! Heb inderdaad ook al veel goede verhalen over Vietnam gehoord, staat zeker hoog op mijn lijstje. Net als de roadtrip langs de Westkust van de VS, wat ontzettend gaaf dat je dat gaat doen! :-) Veel succes nog met alle voorbereidingen en geniet lekker van de voorpret. ;-)

  X Savannah

  http://sstandsforstyle.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke post!! Ben ook heel benieuwd naar de post over de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijke post om te lezen! Helaas kan ik je filmpje niet openen (komt door me computer) Maar ik kan niet wachten tot je volgende post! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke vragen én antwoorden! Volgens mij heb jij echt zoveel mooie reizen gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ohh wat hou ik van je blog!
  Kan niet wachten op deel 2! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijke post! Kan niet wachten om ook te gaan reizen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie foto's!!!!
  Krijg er nog meer reiskriebels van....
  Nog even doorploeteren in Zwitserland en dan ga ik ook weer lekker op reis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik kreeg kippevel van je geluksmoment!
  heerlijk om te lezen en je filmpje te zien..
  helpt me inspiratie opdoen voor mijn eigen zomervakantie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke post! En goed gekozen muziekje in het filmpje (kippenvel!)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een mooi filmpje! Ik weet niet wat mijn mooiste vakantiemoment was.. Florida was prachtig, Pittsburgh mis ik nog vaak en India liet ontzettend veel indrukken achter..

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mijn mooiste reis is sowieso mijn backpacktrip van 2 maanden die ik alleen heb gemaakt. Ik heb Vietnam, Laos en Cambodja bezocht. Het mooiste moment was dat ik mijn duikbrevet (PADI) haalde op een bijna onbewoond eilandje. Dat was zo prachtig! Ik heb nog nooit zoveel sterren gezien. Ik liep in mijn eentje over een verlaten strand en keek naar de lucht. Toen voelde ik me intens gelukkig.

  Ook een geweldig gevoel was dat ik helemaal alleen het vliegveld was uitgestapt, een taxi had gevonden en in mijn eentje op weg was naar mijn eerste bestemming. Toen kon ik de hele wereld aan.

  Mijn reisverslag is te lezen op suusq.waarbenjij.nu

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super leuk om dit allemaal te lezen en foto's te zien van je ervaringen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi!

  Ik lees al langer je blog, maar nog nooit gereageerd ;) dus bij deze, eens moet de eerste keer zijn!

  Heerlijk inspirerend dit! Over 7 weken vertrek ik zelf voor 3 maanden naar Azie, voor het eerst backpacken! Heel erg leuk dus nu om wat tips enz. te lezen. Misschien kan je in je volgende stukje nog een aantal goede tips geven voor wat WEL en ook vooral NIET mee te nemen in je backpack!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een geweldige post weer, heerlijk om te lezen! Mooi filmpje ook :) Heel veel plezier met de voorbereidingen voor de US of A; ik kan al niet wachten om weer van al dat moois mee te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oh my, dat filmpje... Krijg er gewoon kippenvel van!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Haha ik zou precies hetzelfde antwoorden op de vraag 'wat is je favoriete bestemming?'. Leuk hoor, denk dat je volgers hier veel aan hebben.
  Leuk filmpje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel leuk om te lezen en wat een mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Erg leuk om te lezen! Krijg meteen weer zin om weg te gaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top