vrijdag 15 februari 2013

DE FOTO VAN: Mirthe


 photo IMG_5966_zps9ec52edd.jpg

Vandaag staat ''De foto van'' in het teken van de foto van Mirthe. Geen lang verhaal nodig, gewoon lezen en foto's kijken, dat is hier al genoeg!

'' Deze zomer ben ik voor het eerst ‘alleen’ op vakantie geweest: met een groep jongeren ging ik naar Malawi om vrijwilligerswerk te doen. Best heftig - niet alleen omdat ik niemand kende of omdat mijn bagage zoekraakte en er meestal geen elektriciteit, wc of douche was – maar omdat Malawi een van de armste landen van Afrika is.''

Aids, honger en werkloosheid zijn grote problemen. Als ik één ding dan ook niet had verwacht, was het de positiviteit en gastvrijheid die ik tegenkwam. Een blinde vrouw met aids, voor wie we een nieuwe moddervloer hadden gemaakt in haar huisje, bood ons haar eten aan en zong met haar familie voor ons.

Op een schooltje zat een klas van 130 kinderen op de grond in één klein lokaal, maar ze deden allemaal hun best en luisterden naar de leraar. Onze lokale reisleider, die altijd zong en lachte en je opvrolijkte als je je even niet goed voelde, bleek een wees te zijn die als kind zelf zijn eten en schoolgeld bij elkaar moest scharrelen. En overal waren kinderen: geen zielige kindjes met hongerbuikjes, maar vrolijke kinderen. Sommigen hadden gescheurde en vieze kleding, maar allemaal hadden ze een prachtige lach, zoals dit meisje.

In Malawi spelen veel problemen die wij hier gelukkig niet hebben. Toen een jongen me na een verhaal over onderwijs, armoede, hiv en vrouwenrechten vroeg wat eigenlijk de problemen van de jeugd in Nederland waren stond ik met mijn mond vol tanden. Maar Afrikanen zijn niet zielig. Dat ik deze zomer iets nuttigs heb gedaan voor Malawi staat vast, maar ik heb ook ontzettend veel geleerd. Dat ik wel eens wat minder mag klagen bijvoorbeeld. En dat je heel veel kunt bereiken als je ervoor werkt, ook als niet alles meezit.''


 photo IMG_6775_zps1772b03c.jpg

 photo IMG_6175_zps43705a21.jpg


Omdat Mirthe een bezoekster is van mijn blog, kijk ik ook vaak op haar blog. Daarom wist ik dat ze nog veel meer mooie foto's heeft gemaakt in Malawi. Een aantal plaats ik hierboven, voor meer moet je vooral haar site bezoeken! Klik, klik, klik!! ;)


15 opmerkingen:

 1. Aww this made my day! Hele mooie foto's inderdaad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, echt geweldig! Wat een mooie foto, er hoeft inderdaad geen eens tekst en uitleg bij, gewoon prachtig! Zoveel liefde voor die schattige kiddo's.
  xoxo
  www.lesismoreblog.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige foto, die bovenste! En wat een mooi meisje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige foto en een mooi verhaal! Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat toevallig, ik zou eigenlijk komende zomer naar Malawi gaan voor vrijwilligerswerk! Helaas moet het nu nog een jaartje wachten. Ik ga meteen je blog lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn vriend is daar ook aan het werk geweest tijdens zijn studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, soms zeggen foto's meer dan woorden. Dit is zown geval!

  Je hebt er een nieuwe volger bij! XO
  The wine of fashion

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik volg Mirthe's blog, dwaalsterren, al een tijdje, heel erg vet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een indrukwekkend stukje! En mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, prachtige foto's met verhaal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja een prachtig verhaal en die foto's zeggen genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top