zondag 20 januari 2013

FOOD: eten & drinken op vakantie




 
































Een veel terugkerend thema op mijn blog is naast reizen en interieur, eten. Jullie zien eten uit de keuken van Nina, eten uit mijn eigen keuken en eten bij verschillende hotspots. Vandaag staat iets anders centraal: eten op vakantie.

Zo fijn...

- Calamaris zoals je dat alleen in Spanje kan eten
- Tropisch fruit in Thailand
- English breakfast in Londen

- Zoete broodjes in Frankrijk
- Een menu del dias in Spanje voor zo'n 9 euro
- Cocktails in Mexio voor nog geen 3 euro. Thailand is hier overigens ook goed in ;)

- Eten in een restaurant gerund door straatkinderen in Cambodja
- ijskoffie in Vietnam
- Verser dan verse garnalen op Aruba

- Meer dan een uur doen met een drankje op Ibiza. Ik blijf een Hollander he?! 20 euro voor een Mojito doet gewoon pijn
- De beste tortilla ooit gegeten in Mexico
- Luxe toetjes in Praag
- Heerlijke koffie op een terras in Lissabon (zie foto en let vooral op het vrouwtje in de achtergrond van de foto, geweldig!)

Vakantiefoto's roepen bij mij altijd veel herinneringen op. Achter elke foto zit wel een verhaal of een leuke anekdote. Sinds drie jaar heb ik de tik opgelopen om van al mijn eten op vakantie foto's te maken. Vrienden maken er grapjes over en vriendlief kon me in het begin wel schieten als ik mijn camera weer boven tafel toverde.

Maar als nu het eten wordt gebracht, begint hij het al mooi neer te zetten. Glas op de juiste plek, lelijk servetje uit beeld, kaarsje erbij. Ik klik en klik en binnen 30 sec. heb ik de goede foto. Vroeger was zijn eten koud als ik klaar was, nu heeft hij door dat hij maar beter mee kan werken, dan gaat het veel sneller. Ook vriendinnen met wie ik op vakantie ga heb ik ondertussen al zo ver gekregen. ''Leuk voor je blog'' wordt er dan geroepen, al voor ik er uberhaupt aan heb gedacht mijn camera te pakken. Zo lief vind ik dat.

Maar goed, even terug naar dat eten. Voor mij zitten er zoveeeeel herinneringen aan die eetfoto's. Bij elke foto voel ik het moment en weet ik nog hoe het eten smaakte. Zo heb ik een foto van een heerlijk Mexicaans gerecht waar ik gewoon niet meer naar kan kijken, omdat ik een paar uur later heel erg ziek werd. Maar er zijn ook al die foto's van eten op het strand, van ontbijt na een lange reis, van drankjes aan het zwembad. Ik word super happy van al deze foto's.

Favoriet? De eerste foto. Een simpel ontbijt in ons hotel in Chiang Mai. Je ziet niet op de foto dat het kleine terras uitkijkt op een fantastische Thaise tempel. Terwijl we zaten te eten liepen monniken langs en het geluid van Thaise muziek klonk zachtjes op de achtergrond....

Maak jij wel eens foto's van eten op vakantie?

34 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's, krijg er honger van.. zelfs op deze vroege morgen haha. En herkenbaar, voordat je een foto maakt haha. Meestal is het eten ook gewoon heel fotogeniek haha en het hoort bij een vakantie! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je toch altijd prachtige foto's, en mjammie wat ziet het er allemaal lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke foto's!
    Krijg zin om weer lekker weg te gaan.
    Spaanse tapas, Franse kaasjes, griekse salade, engelse high tea! ik houd van Thais eten zoals ik het hier ken, jammer genoeg nog nooit in Thailand gegeten..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog maar een keer deze fijne post bekeken!
      Wat lief dat je vriend je zo helpt. In restaurant vind ik het nog steeds gek om foto's van eten te maken. Op donkere plekken is het ook heel lastig!

      Welke keuken vind je over het algemeen het lekkerst?

      Verwijderen
  4. Die eerste foto is inderdaad prachtig!
    Ik maak zelf ook veel foto´s van eten, leuk aandenken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, heerlijk al die food-foto's! Ik vind het juist leuk dat je van je eten op vakantie foto's maakt (moet bekennen dat ik het zelf altijd vergeet :p)

    Heerlijk om naar te kijken! Zitten echt prachtige plaatjes tussen waarvan je echt zo'n vakantiegevoel krijgt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wauwie, wat ziet dat er allemaal lekker uit! Ook al is het nog maar half 12 's ochtends ik zou het allemaal op kunnen eten haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wauw, wauw, wauw, ik wil het liefst nu alles eten. Geweldige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh jeetje wat een heerlijke post dit, en wat maak je toch altijd prachtige foto's. Leuk geschreven ook trouwens, ik herken het wel een beetje. Ik maak niet áltijd foto's van m'n eten op vakantie, maar wel vaak. Zeker als het gerecht er mooi uitziet :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ijskoffie in vietnam! hemels haha gelukkig kan me moeder het net zo goed namaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja, ja, ja! Ik was hier gister nog over aan het nadenken, dat ik bij veel mooie travel memories juist denk aan de eetmomenten. De pittige garnalen in Thailand, eten bij een Libanees restaurant in Sydney met uitzicht op Sydney Bridge, een fles wijn die we kochten. En ook bij het maken van reisplannen denk ik veel aan eten; waar wil ik gegeten hebben? Wat zijn de lokale specialiteiten? Fijne post.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het water loopt me in de mond, zelfs om 12 uur.. haha. Hele mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Al die prachtige foto's van eten zijn niet goed om nu te zien! Heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het ziet er echt allemaal overheerlijk uit=) Natuurlijk maak ik als foodblogger foto's van m'n eten, ook op vakanties. Eigenlijk deed ik dat al lang voordat ik blogger werd, het heeft me altijd aangesproken. Om mij heen merk ik ook dat steeds meer mensen er aan gewend raken, maar niet iedereen 'snapt' het heel goed, dus ik houd ook altijd rekening met het gezelschap en de situatie, niet altijd is het even gepast denk ik

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijke foto's! Ik maak ook altijd foto's van het eten haha, ik heb het van mijn moeder haha. In het begin dacht ik ook altijd 'waarom zet je dit op de foto??' en dan zei ze 'dan kunnen we later nog nagenieten' haha! En zo is het maar net. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een heerlijke gerechten allemaal! Sinds kort maak ik ook foto's van mijn eten in restaurants haha. Heb altijd het idee dat ik raar aangekeken word als mijn camera tevoorschijn komt!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Die taart! En Gamba's lekker! krijg er trek van.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw met dit winterweer verlang ik toch wel een ietsiepietsie klein beetje naar dit weer én eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik maak er nooit foto's van, heel erg jammer als ik dit zo zie!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik maak ook vaak foto's van mijn eten op vakantie, alleen niet zo mooi als die van jou! Ik zal van de week ook eens wat posten ;-)


    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ohhh heerlijke foto's. Maak ook veel foto's van eten, heerlijk om aan terug te denken! haha

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat ziet dit er allemaal heeeerlijk uit! Ik neem ook vaak foto's van eten op vakantie, al voordat ik ging bloggen. Soms even de schaamte overwinnen, zeker in volle restaurants, maar ik ben er toch altijd heel blij mee. Je neemt zoveel herinneringen mee terug :) Ik moet alleen nog wel even oefenen met licht (vooral als het een donker restaurant is en met flits ziet het er vaak heel vies uit haha) en compositie. Daar ben jij toch wel heel goed in, mooie foto's weer hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oohw zoals je je eerste foto beschrijft! Ik weet precies welk gevoel je bedoelt. Ben ook al drie keer in Bangkok geweest en die stad heeft mijn hart. Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien, maar eens in de zoveel tijd moet daar wel weer een bezoekje aan Thailand tussen gezeten hebben hoor. Liefde. Ook voor mij ;-).

    En die spring rolls laten het water al in mijn mond lopen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wauw, je foto's zijn echt prachtig!! Die red velvet cake ziet er goddelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Aaaah lekker! Ik ga deze zomer naar maleisie, ook mijn vriendlief heeft hekel aan foto's maken in restaurants haha.
    Ben jij wel eens in maleisie geweest? Of iemand anders met goede tips?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee nooit geweest! Misschien heeft iemand hier tips voor je? Anders het forum van wereldwijzer: http://www.wereldwijzer.nl/forum.php

      Verwijderen
  25. Ohh het is nu etenstijd en ik krijg echt ENORME trek van je foto's! Wat heerlijk. :D Ik maak ook vaak etensfoto's op vakantie hoor, in onze fotoboeken maken we altijd een paar echte food-pagina's.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Geweldige fotos as usual! Krijg nu nog meer zin in reizen en eten! Helaas maak ik heel weinig fotos op reis want ik heb camera =(

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Amazing foto's! Wat een heerlijk eten en drinken overal, mmm.
    Keep up the good work! :)
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik maak ook altijd foto's van mijn eten, niet alleen op vakantie maar ook thuis. Vooral ook om te herinneren wat ik allemaal gegeten heb zodat ik het misschien thuis kan namaken, wat altijd faliekant mislukt... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top