donderdag 11 oktober 2012

Home details: going basic - part 2









Op verzoek weer eens een keertje wat detailfoto's uit mijn eigen huis. Wederom een basis sfeerimpressie. Ik ben echt gek op wit zoals je kunt zien.

Vaak vind ik gekleurde muren bij anderen mooi, maar ik moet er zelf niet aan denken om een kleurtje op de muur te doen. Tijdens het klussen in het nieuwe huis van mijn broertje gaf het me ook zo'n fijn gevoel om de spierwitte verf op een vieze gele muur te smeren. Om de bruine deuren in hoogglans wit te schilderen en om alle roze details vakkundig te voorzien van een witte laag verf.

Dat moment waarop je de eerste witte streep op de muur zet en direct al het verschil tussen de oude en nieuwe kleur ziet... heerlijk. Ok, ik draaf door. Maar misschien snappen de klussers onder ons wat ik bedoel ;)

Maar toch.. soms.. Soms zie ik gave interieurfoto's met een gekleurde muur en dan begint het toch te kriebelen. Maar ik doe het niet hoor ;)

Welke kleuren hebben de muren van jouw kamer of huisje?


33 opmerkingen:

  1. Mooie foto's! Ik heb ook het meeste wit in mijn huisje. Eén muur heb ik lichtgrijs, vind ik zelf ook erg mooi staan! Ik ben dol op mijn huisje en het liefst zou ik 'm iedere maand anders willen inrichten, haha. Er bestaan zoveel leuke spullen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ps. ik vond het ook HEERLIJK toen ik de eerste witte streep over de limegroene muur zette van de vorige bewoner! haha.

      Verwijderen
  2. Kom snel maar eens kijken ;) Fijne (rustgevende) foto's van jouw interieur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga binnenkort over op helemaal wit, heb er zo'n zin in! Ons huis is nu vooral zo donker, dus kom maar op met wit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als ik binnenkort op mezelf ga word alles ZEKER wit met heel misschien een mooi accent kleurtje als compromis met mijn vriend ;-) Prachtige foto's weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi met die bloemen! Je huis lijkt me echt mooi clean!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne details, mooi! Ik hou ook van wit met details in kleuren zoals kussens (sinds kort hoor haha) of bloemen. En vindt het inderdaad vooral bij andere interieurs het heel mooi een gekleurde muur, maar zelf hou ik het liever basic. Ik wil in de toekomst wel een aparte werkkamer en daarvan één muur een mooie neutrale kleur geven. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vroeger alle kleuren van de regenboom en nu sinds een jaar of 4 is alles lekker wit! Ik begrijp heel goed wat je met al je wit bedoelt. Je foto's zijn echt super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik denk dat jou huisje echt onwijs mooi is, hahaha! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ah mooi, zo een heerlijk clean huisje! Daar hou ik echt van, hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie foto's zeg! Je huisje ziet er heel rustgevend uit :) Mijn huis heeft veel kleur, eigenlijk nergens wit, behalve in de keuken :P Lichtgroen, lichtpaars, zilveren boekenkasten, blauwe bank etc. Toch spreekt jouw interieur me wel aan.... misschien wat meer wit er in brengen bij de volgende klusronde.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik hou ook van wit! Veel wit! Maar iedere ruimte heeft ook een muur met een warme bruin, grijs of combi-tint daarvan. Prachtig! De kleuren op de muur geven een kamer meer warmte, diepte en perspectief. Je ogen worden getrokken naar mooie hoekjes, details etc. Het is leuk spelen met tinten. Wel moet ik toegeven dat toen wij hier net woonde alles wit was. Naar mate je langer in een huis woont leer je hoe het licht valt, welke muren van zichzelf al lichter of donkerder zijn. Net als met lampen, licht moet groeien. En dan kan je er mee gaan spelen. En met kleuren op de muur.
    Ik verf zelf ongeveer eenmaal per jaar een paar muren. Sommige weer wit, anderen weer een andere kleur. Heel geleidelijk, spelen met sfeer. Het fijne aan verf op een muur vind ik dat, mocht het toch anders uitpakken dan je had gehoopt, verf je er weer gewoon overheen! Dat is toch anders dan een nieuwe bank of vloer. Daar zit je meestal langer aan vast.
    Overigens houd ik uberhaupt van schilderen en wisselen met kleuren. Onze eethoek bestaat uit onder andere vier oude caféstoelen. En die hebben al allerlei kleuren gehad (wit-wash, hoogglans wit, felle kleuren, oud roze). Dit najaar krijgen ze allemaal dezelfde kleur grijs. Weer anders!
    Speel in gedachten met kleur op een muur, loop bij de bouwmarkt eens wat kleurstaaltjes af, maak moodboards over de sfeer die je wil ontdekken in je woning. En trek dan de stoute schoenen aan en verf eens een muur! Mocht het tegenvallen, verf je hem weer wit. En dan heb je weer het genot van alles lekker witten! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. PS) Zo heb ik moeite met iets aan muren te hangen. Schilderijen of zo iets. Bij anderen prachtig! Zelf geniet ik meer van een lege gekleurde muur.
      Als compromis met mijn vriend, hangt er wel wat in ons huis. Maar lege muren, volledig in het licht, prachtig!

      Verwijderen
  12. Oh moooie sfeerimpressie, prachtig gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk die briefjes zo opgehangen! Zit er ook een verhaal achter?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Bij ons zijn de muren allemaal wit. Vroeger (toen ik nog thuiswoonde) waren m'n muren paars, zowel licht als donker. Maar dat was ik eigenlijk al vrij snel zat haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie foto's! Ik houd van die mooie bloemen (heb geen idee hoe ze nou ookal weer heten... haha)!
    Bij mij in huis is ook alles wit, maakt zo lekker ruim! X

    BeantwoordenVerwijderen
  16. De derde foto, is dat een lampenkap? Ik vind het hoe dan ook prachtig!! Ik ben ook wel dol op wit.
    Ik heb in mijn kamer twee off white muren, maar om voor contrast te zorgen en voor wat warmte (1 muur is namelijk alleen maar raam) heb ik een framboosroze muur :D Het is erg druk, maar het is nog steeds wel erg mooi. Een zand of taupekleurige muur zou ik ook wel erg mooi vinden.

    Groetjes
    Deborah
    Deborahschrijft.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoera! Weer een home post. Zou zo graag meer van je huis willen zien. In mijn vorige huis waren al mijn muren wit, maar in mijn huidige huis zijn alle muren grijs en eigenlijk vind ik dat echt de ideale kleur, neutraal maar wat minder snel kaal. Ik merkte dat ik met witte muren meer moeite moest doen om de inrichting knus te krijgen, hoewel dat ook weer een leuke uitdaging is!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat zijn het prachtige foto's. Witte kamers geven lekker veel rust:)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik hou zelf ook heel erg van wit. Toch heb ik in mijn woonkamer geen enkele muur wit, ik heb alles in een lichte zandkleur/aardetint. Echt prachtig, ben er super blij mee. Voor de rest veel lichte meubels en een warme laminaatkleur. Groot wit hoogpolig kleed er op. Wat is het soms toch heerlijk als je er bij stilstaat; een eigen huis, helemaal ingericht naar jou smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mijn muren zijn ook wit, maar dan meer omdat we ze niet mogen verven van de huisbaas. Ik vind lichte kleurtjes op de muur wel mooi en ik dacht altijd dat ik écht wit te kil vond, maar eigenlijk vind ik het toch wel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ziet er mooi uit! Ik zou ook lekker voor witte muren gaan. Zo'n orchidee brengt ook alweer kleur in de kamer;) Mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mijn huis is werkelijk waar van onder tot boven spierwit, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik vind het wel mooi hoor, al dat wit. De spullen in je huis kunnen dan wel verschillend kleuren hebben, het blijft mooi fris en licht. Mijn huis is niet helemaal wit... (in de woonkamer ook een soort beige muur, slaapkamer 1 donkergrijze bakstenen muur)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Volgens mij heb je echt een prachtig huis! En wat doet je orchidee het goed, ik ben geloof ik niet de aangewezen persoon om voor een orchidee te zorgen want zo goed doet hij het echt niet hoor haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik hou ook van wit! Maar heb toch een muur in de woonkamer taupe/lever. Gewoon om de boel een beetje warmer te maken! Geen moment spijt van <3

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wit is zo rustgevend :D en je kan het altijd opvrolijke met gekleurde meubels of frutsels:) mijn huisje wordt later helemaal wit:D

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Mooie details! Ik heb zelf verschillende kleuren. Van taupe, tot blauw en wit. Ben er wel blij mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik zit in de trein en ik heb eeeeeeeeeeindelijk tijd om weer bij te lezen! Wat een fijne posts heb je weer :-). Je huisje is erg mooi, ik houd ook enorm van jouw stijl. Maar dat is het voordeel van een studentenkamer: over een jaar zit ik er misschien niet meer en dan mag ik weer een nieuwe kamer inrichten! Als ik straks een vast huis heb verf ik het vast niet elk jaar dus dan houd ik het lekker rustig. Misschien met een beige teint op de muur, al houd ik enorm van wit.. maargoed dat duurt nog wel even ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Leuk post! Ben altijd erg nieuwsgierig om bij anderen naar binnen te kijken.. leuke details! Ben erg benieuwd wat de laatste foto is?

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Die lamp met de blaadjes is echt leuk! Mijn muren zijn wit en 1 donker grijs lekker basic

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oeeh wow! Ziet er heel mooi uit! Ben ook een fan van wit, maar woon nu in een gemeubileerd huis waar er donkergrijze muren bij zitten. Heeft ook wel wat in combinatie met de meubels, toch blijft wit favoriet.. Denk ik ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top