dinsdag 14 augustus 2012

Bloggen op vakantie... Ja of nee?
Als jullie dit lezen, ben ik in Barcelona. Afgelopen weekend heb ik lekker vooruit geschreven en komende week staan er weer leuke nieuwe posts voor jullie klaar.

Maar de laptop blijft thuis en ik ga me niet druk maken over bloggen aankomende week. Even een weekje helemaal niks. Samen met een vriendin genieten van de zon, de zee, feestjes en lekker eten.

We gaan eerst cultuursnuiven in Barcelona en dan vliegen we door naar Ibiza waar we nog drie nachtjes zullen verblijven. In beide plaatsen hebben we een kamer geboekt via wimdu. Iets dat ik erg leuk vind, omdat het een beetje een verrassing is waar en bij wie je terecht komt.

Tijdens de laatste trip heb ik gemerkt dat het onbewust toch nog veel van je kostbare reistijd opslokt als je elke keer je foto's op je pc moet zetten en moet bedenken wat je gaat schrijven op je blog. Je hoort het al.. ik gebruik best vaak het woord ''moeten''. En dat wil ik niet. Ik wil bloggen omdat ik het leuk vind en niet omdat het moet.

Als ik terug ben komen er uitgebreide artikelen over Barcelona, Ibiza en onze accommodatie. Maar nu heb ik er voor gekozen om even niet te bloggen. Als ik terug ben moet ik direct weer aan het werk en ik ben nog steeds niet topfit, dus het lijkt me heerlijk om gewoon even helemaal nergens aan te hoeven denken. Zelfs niet aan mijn ''second love'' bloggen.

Ik heb in beide appartementen wel wifi. Dus ik kan de artikelen die al klaar zijn, met 1 druk op de knop online zetten en jullie reacties lezen.

Voor de bloggers: bloggen jullie op vakantie?
Tot over een paar dagen en een fijne week allemaal!


29 opmerkingen:

 1. Maar dat is toch helemaal prima? Ga jij maar lekker GENIETEN GENIETEN & GENIETEN van je vakantie, want dat heb je wel verdiend (ja toch?!)! :D
  Wat wij kunnen doen is alleen maar uitkijken naar je nieuwe artikels die komen en die Want bloggen is leuk en het moet (foei, Esmay, toch het woord moeten gebruiken) ook voor jezelf leuk blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet lekker van je daagjes met Selinde!

  X Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga genieten jij! >:D Ik zit nu ook steeds te twijfelen of ik artikelen laat inplannen als ik een paar dagen weg ben, op de een of andere manier voel ik me dan gedwongen wat te posten en ik weet niet of ik dat wil. Oh zuuucht, zo moeilijk. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat je groot gelijk hebt: vakantie is vakantie. Een traditionele journalist gaat tenslotte ook niet vanaf z'n vakantieadres stukjes voor de krant zitten tikken of items voor het journaal zitten filmen. Natuurlijk kijken we uit naar je post en ik kan me voorstellen dat je die druk voelt omdat je blog echt persoonlijk is, maar het gros van je bezoekers is er na een week inactiviteit ook nog wel hoor, met al die prachtige foto's en verhalen doe je genoeg om ze loyaal te maken :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk toch even helemaal niets!! Ik ben nog niet zo heel lang aan het bloggen maar heb nu wel mijn laptop meegenomen naar Singapore en Bali. Deze reactie verstuur ik vanaf Bali haha. Ik had wel wat posts klaar gezet en nam mijn laptop sowieso mee om samen met mijn zusje series op te kijken in de avond. Uiteindelijk had ik gewoon zin om vanaf hier te bloggen en blogs te lezen dus doe ik het ook, maar het is bij mij geen "moeten" op dit moment. Ik moet ook zeggen dat wij nu 2 weken op Bali zijn geweest (morgen weer naar huis boeee) en dat we hier een heeeeeeel relaxed schema hebben haha. Na een dagje strand zijn we ongeveer 2 uurtjes op de kamer om op te frissen enz voor de avond. Hiervan gebruik ik een uurtje om te bloggen en blogs te lezen. Tijd die ik anders zou gebruiken om te lezen of even te slapen. Als je veel gaat doen enzo kan ik me voorstellen dat het anders is en het ligt er misschien ook aan met wie je bent. Als ik met een vriendin zou gaan zou ik me bezwaarder voelen om mijn laptop erbij te pakken ... goh, wat een lange reactie alweer haha. Anyway, bottom line: doen wanneer je er zin in hebt en anders lekker niet. Je blogt immers voor de lol en het moet natuurlijk wel leuk blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal lekker meid! Geniet er lekker van!~!! xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geweldig, veel plezier!
  Ik blog wel op vakantie (als ik internet heb tenminste) omdat ik het leuk vind om eens ergens totaal anders foto's te maken.

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op vakantie moet je gewoon lekker doen waar je zin in hebt, en dat geldt ook voor bloggen ;) Heel veel plezier en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb de mogelijkheden meestal niet om vanaf vakantie te bloggen (als ik met mijn moeder en zusje ben gaat er geen laptop mee) maar ik zou het als het kon ook niet doen. Het is juist heerlijk om helemaal weg te zijn van je dagelijkse leven - ook van het bloggen!
  Je reisposts zijn altijd super, maar die zijn ongetwijfeld ook beter als jij ze vol enthousiasme hebt kunnen schrijven na een ontspannen reis dan als je tijdens je vakantie snel even wat typt omdat het 'moet'. Je lezers wachten wel!
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt groot gelijk hoor, om deze week even niet te bloggen. Geniet lekker van je vakantie (voel je je weer helemaal fit trouwens?) en ik kijk nu al uit naar je Barcelona en Ibiza verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb nog nooit mijn laptop meegenomen op vakantie, vakantie is vakantie. Dus lekker genieten en we krijgen alle mooie foto's gewoon te zien als je terug bent :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben het helemaal met je eens! Toen ik op vakantie ging had ik me voorgenomen om gewoon te blijven bloggen maar het is er eigenlijk gewoon niet van gekomen, op een paar posts na.. Voortaan laat ik de laptop gewoon thuis en komen de blogjes wel weer als ik thuis ben! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helemaal mee eens! Ik heb ook een heerlijke vakantie genomen waarin in (net als jij) Barca hebt bezocht. Ook ben ik naar Vietnam, Bilbao en Londen (Olympische Spelen) geweest. En daarbij niet wezen bloggen.

  Geniet van je vakantie en ik kijk uit naar je nieuwe inspiratie die je hebt opgedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. geniet lekker en vakantie heet niet voor niks zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb het niet gedaan, maar heb het wel gemist! Volgend jaar neem ik misschien mijn laptop mee, maar dat zien we dan nog wel even!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor mij is vakantie puur vakantie, zonder blog dus. Maar ik ben ook niet zo'n diehard blogger die elke dag een stukje online heeft, dus ik denk niet dat mensen het überhaupt merken als ik op vakantie ben. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goed zo, lekker helemaal niets 'moeten', komt later wel weer. Barcelona is super, Ibiza nog nooit geweest. Ben benieuwd naar jouw ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nope, ik doe niet aan bloggen op vakantie. Vakantie is vakantie en dus doe ik helemaal niks. Behalve Twitteren en Facebooken als er WiFi is, maar dat gaat heel snel, daar verspil ik geen tijd mee. Mooie verhalen komen na afloop wel, heerlijk om herinneringen op te halen! :)

  Geniet van Barcelona en Ibiza!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Helemaal gelijk in, lekker genieten van je vakantie en doen wat je wilt doen en meer niet :) Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. je moet inderdaad niks meid, geniet maar heerlijk van je vakantie en we zien daarna wel je leuke updates over Barcelona

  Travel in Style

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Helemaal gelijk meid, je moet niks maar je mag. En posts klaarzetten, om het vervolgens met 1 druk op de knop er opzetten is anders. Het is ook des te leuker om als je terugkomt je verhalen te vertellen en foto´s te laten zien, kan je nog lekker nagenieten. ;) Geniet van je daagjes Barcelona en Ibiza!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik probeer altijd even te kijken en een of twee postjes online te zetten. Helaas afgelopen vakantie niet want in Cuba hebben ze weinig/geen internet. Heb genoten van die weken zonder enige aandrang van computer of internet. Dus je heb gelijk geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik snap je helemaal! Het kan leuk zijn om ergens over te bloggen, maar het zijn toch die paar kostbare uurtjes dat je ook met een vriendin aan de cocktails in de branding kan zitten. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik snap wat je bedoelt! Ik zie het zo: bloggen moet gewoon leuk blijven, maar vooral voor jou zelf. Het moet niet gaan aanvoelen als een verplichting natuurlijk. Do what you're passioned about, maar vooral wat goed voelt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind het ook altijd fijn om op vakantie even niet te hoeven bloggen, daarna heb ik vaak weer inspiratie en motivatie genoeg! En ik zet dan van te voren gewoon wat dingen klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb er heel bewust voor gekozen om niet te bloggen op vakantie. Zelfs tijdens mijn vakantie heb ik eigenlijk nog geen dag rust gehad en ook keihard moeten werken om te zorgen dat er iedere dag dat ik weg was (en wel echt vakantie had) iets online kwam. Weinig wifi, geen tv etc vond ik heerlijk. Eindelijk had ik tijd voor dingen die ik net zo graag doe als schrijven (lezen bijvoorbeeld). Stiekem heb ik behoefte aan nog een weekje niet bloggen, maar toen ik weg was zijn de bezoekersaantallen enorm gekelderd en ik zou het zo jammer vinden als dat nog verder gaat kelderen. Het is niet dat ik bloggen niet leuk vind, maar ik heb eigenlijk gewoon tijd en rust voor mezelf nodig. Er gaat, zoals je zegt, toch altijd meer tijd in zitten dan je aanvankelijk denkt. Daarnaast moet ik nu aan mijn scriptie, dus mijn dagen beginnen met een blogje schrijven en daarna is het keihard aan de bak. Zeurzeur natuurlijk, maar ik ben gewoon nog niet genoeg opgeladen na tien dagen weg te zijn geweest, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Helemaal mee eens, bloggen op vakantie kan n moetje worden en dat is niet tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top