woensdag 4 juli 2012

Packing your backpack
Voor een echte fashionista is een koffer inpakken een serieuze en moeilijke taak. Welke schoenen neem ik mee? Of liever gezegd: hoeveel paar schoenen neem ik mee? Welke handtassen, jurken en hoeveel topjes en broekjes stop ik in mijn koffer?

Voor mij niet hoor. Nee. Voor mij bestaat het inpakken van mijn backpack uit de avond van te voren kijken wat er schoon in de kast ligt, of een dag van te voren tot het besef komen dat je al drie jaar met dezelfde bikini doet.

Twee korte jurkjes, een rokje, twee shorts een stuk of 5 topjes en 1 (als ik ruimte over heb twee) lange jurk(en). Voor een week aan ondergoed. Handtasjes, oorbellen en ander opsmuk blijft lekker thuis. Want ja dames en heren, je bent backpacker of je bent het niet.

Het eerste jaar verkeek ik me hier gi-gan-tisch op en had ik met 7,5 kilo wegende backpack natuurlijk VEEL te weinig bij me (lees hier meer over mijn eerste backpack trip). Met elke reis die volgde werd mijn tas iets zwaarder en toen ik vorig jaar met mijn krulfohn stond te zwaaien tijdens de last-minute inpaksessie kon ik natuurlijk verwachten dat mijn vriend me in mijn gezicht zou uitlachen.

Want ja, was ik als een kind zo blij toen ik op de laatste dag van onze eerste reis een potje nagellak kocht, zo gewoon vind ik het nu dat een fohn, armbanden, hoedjes en andere zooi mee gaan in mijn backpack. Voor het eerst moet ik dat ding echt wegen om te kijken of ik niet te veel bij me heb.

Eehm... backpacker? Misschien moet ik over op een koffer....

Nemen jullie ook altijd te veel mee op vakantie?

31 opmerkingen:

 1. Backpacken lijkt me zo leuk! Maar ik heb al moeite met het inpakken van mijn koffer, hahah!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben altijd weer verbaasd dat ik voor vakanties mijn backpack helemaal vol krijg, terwijl ik toen ik een maand eruit leefde, hij niet zo vol zat! Ja met m'n Dr. Martens, want dat waren m'n enige 'stevige' schoenen. Maar toen had ik echt het minimale meegenomen. Dat ging trouwens prima.
  Voor een maand heb je eigenlijk hetzelfde nodig als een weekendje (als je je op alle weersomstandigheden wilt kunnen kleden), met als enig verschil dat je tussendoor moet kunnen wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem ook altijd veel te veel mee. Maar met een koffer kan dat ook. ;) Backpacken is natuurlijk een stuk lastiger. Maar het lijkt me wel enorm leuk om ooit een keer mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik neem ook altijd teveel mee. De helft doe ik dan niet eens aan, omdat dat ene shortje gewoon heel lekker zit en die ene ketting staat toch niet zo leuk bij de kleding die ik heb meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had me de eerste keer ook verkeken op het inpakken, ik ging toen naar Australie voor een halfjaar en dat is sowiezo moeilijk inpakken. Ik had een stage bij een hotelketen, maar had amper kantoorkleding enzo mee??? Wel erg veel jurkjes en sandaaltjes, terwijl het in de winter in aus ook gewoon 10 graden is :p Dus kwam terug met een dubbel zo zware backpack haha.
  Dit jaar nemen we met 5 vriendinnen 1 koffer mee, ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Backpacken is echt niets voor mij, ik ben toch meer een koffer-meisje! Vind het wel heel erg stoer dat je gaaf backpacken! Have fun :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk stukje! Inpakken blijft altijd een drama.. te veel bagage, te weinig bagage. Vind het erg knap als je precies de middenmoot vinden kan! Moet zeggen dat ik nog nooit met een backpack ben gaan reizen.. ben wel erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben eerst altijd zo van "zo weinig mogelijk mee". En dan op het laatste moment prop ik er nog vanalles in "voor het geval dat". Heel slecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ik neem wel altijd veels te veel mee, maar dan in een koffer ipv een backpack. Ik zou echt niet weten waar ik zou moeten beginnen met het inpakken van een backpack. Zou wel een keer een leuke uitdaging zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nee, ik neem niet te weinig mee. ik heb een keer 3 paar PUMPS meegenomen naar Indonesie. en een doosje VOL MET haarspeldjes. Ik doe dat dus nooit meer
  ik neem veel jurkjes mee en 1 paar slippers (allstars doe ik al aan, altijd makkelijk, goed om te lopen, en staat overal bij)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap dat je zo weinig mee kan nemen! Toen ik 3 maanden door Azië reisde was dat duidelijk niet het geval. Gelukkig heb ik die tas niet teveel hoeven te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha inpakken blijft soms inderdaad lastig. Soms wil je rekening houden met de verwachting dat je op reis veel gaat kopen en dan koop je vervolgens niks! Maar die krulfohn is een goed idee haha. Als je haar maar goed zit, toch? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je neemt best weinig mee, maar als je als backpacker veel meeneemt.. ja irritant (ervaring lol). Ik vind dat hoedje trouwens geweldig! Haha, mijn vader backpackde vroeger ook en kwam iemand tegen die dan alleen met een tasje liep. Wat had hij bij zich? 1 spijkerbroek, 1 t-shirt, wat extra ondergoed, portomonee, geld, tandenborstel en nog wat reispapieren. Dat was serieus alles, die kleren waste hij elke avond en hij sliep in zijn ondergoed. Hij had geld om altijd nog wat nieuwe spullen te kopen, en meer had hij niet nodig. Haha, dat vind ik pas knap! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Normaal heb ik er altijd last van. Maar afgelopen vakantie had ik precies genoeg mee. Niet teveel, niet te weinig. Ik was aardig trots op mijzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Backpakken lijkt me erg leuk, maar ik kan er nooit tegen als ik maar beperkt ben in mijn outfits. HEEL DOM, want uiteindelijk heb ik steeds het zelfde aan op vakantie. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Backpacken is niet mijn ding. Vind het geweldig om al die verhalen te horen maar zet mij aub af voor een hotel en ik boek wel een eenmalige excursie naar de bezichtigingen. Toch na al die verhalen van iedereen waaronder ook de jouwe begint het misschien toch een beetje te kriebelen. En over die koffer gesproken, die heb ik al keurig een week van te voren ingepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn vriend gaat maandag backpacken in Noorwegen samen met wat vrienden - ik was eigenlijk altijd overtuigd dat ik het niet aan zou kunnen.. dagen geen bewoonde wereld zien, geen wc (haha) enzoo bleeeeeeegh nee niets voor mij. Maar nu die reis steeds dichter bij komt en hij me steeds meer plekken laat zien in Noorwegen, inkopen doet, en kosten gaat berekenen (verdomde dat is me toch wel veel goedkoper) dan wil ik eigenlijk stiekem ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha, te veel .. for sure! Bang dat ik het op plek van bestemming toch nodig heb. Wat uiteindelijk met veel dingen niet zo is. Oh, en ik vergeet ook nog 's de helft. Ik ben geen tas - inpakker. Gewoon NIET.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha, altijd te veel inderdaad. Maar dat is meer omdat ik denk in "wat als" termen. Mooie top op de eerste foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha ik vind inpakken ook zo vreselijk. Backpacken lijkt me ook echt lastig! Ga je in Mexico ook echt backpacken? Anders kun je toch gewoon een koffer meenemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga wel een beeeeetje rondtrekken, maar ik ga deze keer niet in hostels slapen en kan idd ook gewoon een koffer meenemen, maar die heb ik helemaal niet haha

   Verwijderen
 21. Ik heb echt altijd te veel mee! De helft van de kleding draag ik niet eens denk ik. Zou me ook geen raad weten als ik moet gaan backpacken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. echt tof dat je met zo weinig ging backpacken. ik neem ook niet teveel mee - mijn camera's nemen meestal meer plek in beslag dan kleding.

  wanneer ga je precies?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha wat knap van je 7,5 kilo! Maar ik denk hoe vaker je het doet, hoe mee je mee neemt. Niet omdat je het nodig hebt, maar gewoon omdat je die kilo's wel aankan. Mijn backpack was 15 kilo en daypack iets van 5 kilo. Ik neem vooral kleren mee.... Waarschijnlijk wel te veel, als je twee topjes op een reis van 2,5 maanden niet aan hebt gehad. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik neem ook altijd teveel mee (voornamelijk kleren). Maar beter teveel dan te weinig zeg ik dan maar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk je fringed topje van DAY. Ik ben wel goed in inpakken, neem meestal niet te veel mee! Heel goed in combinaties denken en vooral materialen als katoen en zijde die ook niet veel plaats innemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik neem altijd teveel mee eigenlijk, maar ik ben dan ook nog nooit met het vliegtuig geweest haha. ;) Ben nu wel wat beter in keuzes maken! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Toch een beetje een fashionista dus :)
  Ik wil ook graag gaan backpacken, maar indd het pakken, dat wordt voor mij een grote ramp!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Met een koffer wil ik altijd alles mee, maar vorig jaar vertrok ik met 8 kilo backpack voor 9,5 en heb niets gemist. Je kan gewoon wassen daar en anders koop je daar iets nieuws :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb nu altijd al véél te veel bij dus backpacken word hem niet bij mij..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top