zondag 1 juli 2012

Guilty Pleasures

Gezond eten. Bewust omgaan met je lijf, met de natuur en met dieren. De laatste twee jaar probeer ik echt op mijn voeding te letten.

Als student greep ik nog wel eens naar de euroshopper garnalen of de kip in grootverpakking.

Nu moet ik er ECHT niet meer aan denken dat ik zulke dingen zou eten. Sowieso koop ik geen kip meer in de supermarkt en als ik dan toch een uitzondering maak dan koop ik alleen de biologische kip. Varkensvlees mijd ik al bijna 4 jaar en ik eet zo'n 4 keer per week vegetarisch. Wel veel vis en gegrilde groenten, maar af en toe ook een lekker stukje vlees hoor ;)

Ik probeer biologisch te eten en na te denken bij wat ik koop en eet. Uiteraard hangt hier wel vaak een prijskaartje aan, dus aan het einde van de maand wil ik mijn principes nog wel eens opzij schuiven. Het is ook niet zo dat ik een die-hard food activiste ben ofzo. Maar ik probeer gewoon op te letten.

Toch zijn er een aantal hele slechte dingen waar ik me telkens weer aan vergrijp... Zo ook een patatje oorlog met een kaassouffle. Man, om je vingers bij af te likken. Ik eet dit denk ik wel eens in de twee weken. Slecht he....?

Hoe gaan jullie om met eten? En wat zijn jullie guilty pleasures?


31 opmerkingen:

 1. Ik probeer wel gezond te eten, maar biologisch eten lukt me echt niet. Dat is op dit moment veel te duur (life of a student) En guilty pleasures? Chocolade, definitely. In elke vorm: m&m's, een chocoladereep, ijs. Anything.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, kaassoufflé & een broodje kroket.
  Alhoewel ik nu ook wel in ben voor een kapsalon, nog slechter.

  Verder ben ik geen goede eter, lust niet veel, eet qua vlees alleen kip.
  Ben niet zo van de groente, wel van het fruit, maar ik eet voornamelijk brood. Ik kan weken leven op alleen brood, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh wat lekker! Het is dat het nog ochtend is, anders ..... hahaha

  Ik ben erg geinterreseerd in voeding en lees er ook veel over. Ik probeer op dit moment een goede balans te vinden tussen gezond en lekker haha. Ik kan soms te extreem gezond doen, waardoor ik na een bepaalde periode terugval in extreem slecht. Ik ben nu vier weekjes bezig en het gaat prima. Ik eet af en toe iets lekker zoals een ijsje en verder gezond. Dit werkt prima voor mij. Zo ga ik woensdag heerlijk tapas eten en wil ik gewoon lekker eten waar ik zin in heb. De rest van de week let ik dan wel een beetje extra op. Weet je, het moet ook leuk blijven en we willen allemaal eens wat lekkers en een wijntje! Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha goed van je! Tot een paar jaar geleden at ik dit wanneer ik de kans kreeg! Nu moet ik er echt niet meer aan denken.. Ik eet sowieso geen vlees meer, wel vis. Guilty pleasure? Chocola en ijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap dat je het volhoud. Ik wil het ook, maar soms lukt het gewoon niet. En ook dat patatje oorlog met kaassoufle neem ik regelmatig hah. Ik wissel het af, zodat ik net als Jesdiny niet ineens heeel slecht ga eten na al dat gezonde eten (jojo victim)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat je de ongezonde, maar lekkere dingen kan laten staan! Ik vind het heel moeilijk om ''nee'' tegen lekkere dingen te zeggen, haha. Maar nadat ik het heb gegeten komt de spijt..

  Ik ben 1 jaar vegetarisch geweest, daarmee ben ik gestopt omdat ik daarmee eigenlijk niks bereikte. Je kan dan beter de biologische boerderijen steunen. Ik eet nu meestal biologisch vlees. Het is eerlijk voor de dieren maar ook nog is veel lekkerder!

  Liefs, Hillery

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben wel redelijk bewust denk ik, maar ik woon nog thuis en heb niet echt invloed op het eten ofzo. Wel eet ik gewoon weinig vlees , omdat ik er 1 niet zo van hou en 2 het is voor mij niet nodig. Van mijn ouders wel, dus ik moet van ze.
  Ik ben wel bezig met gezond eten, fit zijn, dan voel ik me beter in mijn fel. Maar man: dat patatje met kaassouflée gaat er bij mij ook wel in!
  En guilty pleasures: biscuitjes (knappertjes van Verkade, mm) en Oreo's. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mcdonalds&zoete dingen. ik probeer het allemaal in het weekend wel te eten (dan mag ik los) maar soms zit zo'n b&j ijs me doordeweeks ZO LIEF aan te kijken vanuit de ijskast!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed bezig! Ik probeer ook bewust op mijn voeding te letten, alleen wil ik soms ook nog wel eens afwijken. Ik ben echt een sucker voor chocolade, dus dat eet ik echt iedere week. Ach, zolang ik niet wekelijks bij de MacD kom is er geen probleem. Door gezond te eten voel ik me fit, dat is fijn. En zondigen? Dat doen we vrijwel allemaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Biologisch eten zou ik best willen kopen, maar het is zo jammer dat er zo'n prijskaartje aanhangt.. Wel eet ik een paar keer per week vegetarisch en veel vis. Helemaal vegetarisch worden zou ik echt niet kunnen, ik ben daarvoor te bourgondisch opgevoed :p

  En af en toe iets niet gezonds mag best toch? :) Mijn guilty pleasure is chips, oooh dat vind ik zo lekker :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Af en toe is zo een snackje gewoon goed hoor, haha. Ik eet eerlijk gezegd echt healthy, ik probeer gewoon te eten wat nodig is. Genoeg brood, aardappels, pasta of rijst, 200 gram groente (ja, haha mij lukt het bijna elke dag wel om dat te eten). En vaak ook fruit, zuivelproducten etc. Voor de rest eet ik vaak vegetarisch want ik lust geen vlees en wil toch de goede stoffen binnen krijgen. Alhoewel ik vis wel lust. :) Sinds een halfjaar ben ik nogal bewust van wat ik eet. En ik voel me nu veel fitter.
  Maar af en toe ongezond eten vind ik ook lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik probeer gezond te eten en vis is heerlijk, bijv een stukje zalm of sushi ;)

  Travel in Style

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik eet ook 4/5 dagen vegetarisch en een keer per maand een steak (moest ik in finland doen en ik vind het nu eigenlijk wel lekker) en dan kies ik ook voor biologische.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik eet vrij veel biologisch, veel fruit en groente en weinig vlees - maar op verjaardagen kan ik taart/cakejes/chips echt niet laten staan, oeps! Ook heb ik een moeder die zelf graag koekjes en taarten bakt, dus dat is heel verleidelijk, maar in haar zelfgebakken koekjes zit gelukkig minder suiker en geen rare smaakmiddelen en zo. En chocola, dat kan ik ook niet weigeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb nog niet eens ontbeten en krijg al trek in dit patatje! Goed bezig, ik let zelf ook erg op wat ik eet (omdat ik liever geen vlees eet). Ook vanwege alles wat ik uitprobeer in de keuken (verschillende ingredienten, verse producten) ben ik wel duur uit en dat merk je inderdaad aan het eind van de maand. Ik stap dan meestal over op simpele ovenschotels met pasta/tonijn, lekker cheap!
  Mijn guilty pleasures: Pizza, McDonalds en ik heb altijd een zwak voor chips (hoewel ik dat nu al wkn niet meer gehad heb, goed van mezelf!)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohh die foto's, ik krijg hier serieus echt honger van! Thuis eet ik wel echt gezond, maar daar buiten niet echt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als ik gezegend was met een snel werkende schildklier zou ik 24/7 eten :-) Kaas in alle soorten en maten, knoflookbrood en Chipitos zijn toch wel mijn ultimate guilty pleasures. Ik eet verder volgens mij vrij gezond: veel water drinken, elke dag 2 stuks fruit en zeker 300 gr groenten en verder alles volkoren (dus ook pasta en rijst). Ik let altijd wel op maar de laatste tijd probeer ik me extra bewust te zijn van wat ik in mijn mond stop en dat heeft gelukkig resultaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn guilty pleasure zijn de subway koekjes, de white chip macadamia nut! YUM!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vind het ontzettend knap van je! Het blijft gewoon lastig altijd een gezond en goed eetpatroon te hebben. Van het plaatje dat hierbij staat krijg ik ontzettende honger, hmmmm. Goede tip voor het 'gezonde' eten van vanavond;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha absoluut patat, dat lust ik echt elk moment van de dag... Nu alweer trek ik in! Wat voor vis eet jij trouwens? Want ik had me juist voorgenomen om vaker witte vis te eten (want minder die echte vissmaak haha), maar toen hoorde ik vandaag toevallig dat bijv. Pangasius juist ongezond en giftig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ooo dat ziet er heerlijk uit, af en toe shoarma of net KFC maar dat vond mijn maag niet leuk dus dat maar niet meer doen gezond is beter

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mijn 'guilty pleasures' zijn absoluut frietjes met mayonaise van de frituur hier om de hoek en kebab. Het is puistenvoer van de bovenste plank, maar af en toe kan ik intens genieten van zo'n hemelse, vette hap!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Goed bezig! Ik probeer het ook wel, maar soms schiet het er gewoon bij in. Vind wel dat gezond/biologisch, etc. wat duurder is dan ik me kan veroorloven ;) Gelukkig hou ik heel veel van fruit en groente, dus dat komt meestal wel goed. Ik heb echt een zwak voor chips. Als ik eenmaal begin kan ik de zak zooo moeilijk wegleggen! Enne.. wat geweldig hoe jij van een patatje oorlog en een kaassoufflé zelfs een prachtfoto kan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat goed dat je zo bewust met eten bezig bent, als studente is mij dat net iets te duur, haha. & heerlijk af en toe een patatje, krijg er zin in als ik naar je mooie foto's kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Kaasplankjes met een glas (oke fles) rode wijn <3

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ohmy, nu heb ik midnight cravings door die foto!
  Ik eet heel gezond en alles wat biologisch bij de super te krijgen is gaat ook in mijn mandje en niet in een andere vorm.
  Gek genoeg reageer ik ook niet zo goed op niet biologisch vlees dus dat is een extra aansporing. Daarnaast is vis ook jam jam!
  Arm word ik er wel van want naast biologisch eten moet ik ook nog eens glutenvrij eten wat echt geldklopperij is.
  Verder eet ik ook het meerendeel van de week vegetarisch en een paar keer per jaar zondig ik met een McFlurry. ;) Moet kunnen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat goed dat je biologisch eet en vaak ook nog eens vegetarisch! Ik ben ook steeds bewuster qua eten en eet het liefst ook alleen nog maar biologisch. Maar je moet er inderdaad wel het geld voor hebben, dus dat is soms nog wel eens lastig. Je proeft alleen zo erg dat het zoveel lekkerder is, dus zeker de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heerlijk! Nu heb ik ook zin in friet, kan op zijn tijd inderdaad geen kwaad.

  Mijn guilty pleasure zijn trouwens die repen van Bueono. Je kunt bij de Kruidvat een pak met vijf stuks kopen en ja, die gaan allemaal op...

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oeh, herkenbaar.. al heb ik het meer met de frikadel! Ik probeer ook bewuster te leven en meer biologisch te eten, maar als student is dat best een duur grapje. In Amsterdam wordt je omringd door mooie biologische winkels (en een heerlijke biologische snackbar om de hoek! win-win!), en ik kan het niet laten om even binnen te sneaken. Door die winkels krijg ik steeds meer een afkeer tegen de AH, en dan wordt het wel lastig met boodschappen doen. Dus ik probeer het in de hand te houden ;) Maar zoveel hetzelfde als jij: geen kip van de supermarkt, veel vis en groente (en fruit!) en veel vegetarisch. En weinig koemelkproducten. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top