donderdag 7 juni 2012

Let's get personal... PART 2Wegdromen in Bangkok
Jullie vroegen mij naar mijn dromen en toekomstplannen en omdat het bestwel een lap tekst is geworden heb ik besloten er een apart artikel over te maken.

Eerst wil ik jullie nog even bedanken voor alle lieve woorden in deze en vooral deze post. Man, ik was er echt even stil van. Heel erg bedankt!!

Zonder al te filosofisch over te komen wil ik jullie even verwijzen naar dit filmpje van Mascha (vanaf 1:27). Zij zegt wat ik denk. Wat een ander kan, kan jij ook!

Een paar jaar geleden aan het begin van mijn studententijd heb ik mijn dromen en toekomstplannen opgeschreven. Een paar jaar later heb ik door hard werken en goed mijn best doen, er voor gezorgd dat bijna al deze dingen zijn uitgekomen. Mijn moeder is absoluut niet reislustig (sorry mam, dat bedoel ik niet kwaad, dat weet je!) en mijn (overigens heerlijke) vakanties bestonden uit verschillende campings in Zuid-Frankrijk, zeilen in Friesland en andere Europa trips.

Ik wilde reizen. Wilde naar New York. Naar Cambodja, Hong Kong en andere bijzondere plekken. Mijn diploma halen. Ik wilde een eigen huis. Een goede baan. Een leuke vriend (met een goede baan haha). Een vaste, lieve groep vrienden om me heen. Genieten. Gelukkig zijn. Alles is uitgekomen. En daar ben ik heel erg dankbaar voor. (Kleine note hier: onthoud wel dat een blog vooral de positieve kant van mijn leven laat zien. Natuurlijk ken ik ook dieptepuntjes!!!)

En nu is het tijd om nieuwe dromen te hebben. Om nieuwe toekomstplannen te maken. En die zijn niet mis. Op dit moment wil ik gewoon genieten van elke dag. Ik ben tevreden met hoe mijn leven nu is. Maar in de toekomst wil ik naar het buitenland verhuizen. Naar Singapore, Hong Kong of Londen. Niet voor altijd. Gewoon voor een jaar of twee. Ik wil nog meer reizen, nog meer van de wereld zien. Ik wil een eigen bedrijf opzetten. Ik zou graag kinderen willen (maar pas over een jaar of 5 hoor!). Ik hoop samen te blijven met mijn vriend (nu al bijna 9 jaar). Ik wil nieuwe, inspirerende mensen ontmoeten, mensen van wie ik het bestaan nu nog niet eens ken. Maar vooral: wil ik heel gelukkig zijn!
Wat zijn jullie dromen en toekomstplannen?

31 opmerkingen:

 1. Gelukkig zijn is een heel mooi streven haha! :) Hartstikke mooi, dat bijna al je toekomstplannen die je toen hebt opgeschreven nu al uitgekomen zijn! Dan weet je dat je goed bezig bent in je leven, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi dat je dromen van toen allemaal werkelijkheid zijn geworden!! En het belangrijkste is inderdaad gelukkig zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, het is alsof ik dit geschreven heb... Haha, ik herken mezelf zo erg in dit stukje, ik wil ook reizen, inspirerende mensen ontmoeten, naar het buitenland verhuizen en daar een eigen bedrijf opstarten. Ik weet bijna zeker dat je deze film al kent en waarschijnlijk al hebt gezien, maar nadat ik hem al 7 keer heb gezien verveeld ie me nog niet; Eat, Pray, Love <3

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend gaaf dat al je dromen en toekomstplannen tot nu toe zijn uitgekomen! Natuurlijk heeft iedereen ook zijn dieptepuntjes, en lezen wij vooral de positieve kant hier, maar toch.. Je ziet eruit als een mooi en gelukkig mens: dat is heel wat waard! Ga vooral zo door en maak nog veel meer dromen waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie dromen ! Dat voor 2 jaar of zo in het buitenland wonen lijkt me ook supertof. Je leert dan denk ik veel meer over de cultuur dan dat je daar "maar gewoon" op vakantie bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg mooie post dit! En inderdaad, wanneer je gelooft in je eigen dromen is dit de eerste stap naar werkelijkheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi artikel :-) En wat een mooie dromen! Mijn hoofddoel van de afgelopen jaren was om mijn opleiding te halen en die heb ik sinds gister in de pocket, nu kijken naar de toekomst en genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi artikel! Het is denk ik heel goed om na te denken over je dromen, de dingen die je wilt bereiken en waar je gelukkig van wordt. Maar, zoals je ook al zegt, je moet ook (kunnen) genieten van het nu. Niet te gefocust zijn op de toekomst. En de dingen af en toe kunnen accepteren zoals ze lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je hebt bereikt wat je wilde bereiken, dat is zo belangrijk! Het heeft misschien veel tijd nodig maar met een beetje doorzettingsvermogen denk ik dat alles uiteindelijk goed komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooie post! mijn droom is ook om lekker te reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit maakt mij gelukkig weer een beetje positief vandaag, hopelijk kan ik over een paar jaar ook zeggen dat ik al zoveel gedaan heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je posts vaak zo inspirerend! Mijn droom is op dit moment en voor de komende paar jaren om te genieten van mijn studie en daar vol voor te gaan en veel tijd te besteden aan mijn vriend, vriendinnen en familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie inspirerende post! Ik heb de laatste tijden sowieso het gevoel dat ik mijn droom volg, en me gelukkig voel. Zo leuk om andermans toekomstplannen te horen, en ik hou van het dromen over mijn toekomst. Maar de dromen waar maken is nog veel leuker.

  Zo'n artikel is echt fijn, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi! En gelukkig zijn is het belangrijkste :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, mooie post! Hopelijk komen die dromen voor je uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, wat knap dat veel van je dromen die je een tijd geleden opschreef zijn uitgekomen. Je nieuwe dromen zijn mooi en erg inspirerend.. ik ben benieuwd welke er uit mogen komen. Met veel doorzettingsvermogen en wilskracht moet dat vast en zeker goed komen, maar dat heb je volgens mij wel in je:)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt heel leuk om dit allemaal te lezen. ik wens je al het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk dat je zoveel lieve reacties op je posts hebt ontvangen :) En goed dat je zo vooruitstrevend bent geweest in het behalen van je doelen en bereiken van wensen, op naar de volgende!
  Mijn dromen en toekomstplannen? Gelukkig zijn. That's it. - omvat alles en is het enige wat er toe doet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel veel geluk met al je toekomstplannen. May all your dreams come true! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. nice post!

  http://glamourgirl-bg.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 21. geweldige toekomstdromen! Lijkt mij ook heerlijk om een tijdje in het buitenland te wonen..

  xx Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind je echt heel leuk, ook al zijn er obstakels ik voel dat jij die weet te overwinnen. Door wat je schrijft en alle mooie dingen die je laat zien op je blog. Geen wonder dat je lezersaantal stijgt!

  Heel veel geluk voor alle wensen die je nog uit wil zien komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat is denk ik het beste om naar te streven: gelukkig zijn. Het gaat je vast lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Al bijna 9 jaar samen? Wauw! :D En mooie toekomstdromen, vooral het verhuizen naar het buitenland. Ik wil zo graag weer in Londen wonen :) mooie post!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Fijn om te lezen dit. Chase your dreams! :)
  Ik ben op het moment heel gelukkig, heb sinds een paar dagen een 'nieuw' (ik vind het altijd raar om te zeggen: nieuw) vriendje, ik word onwijs gelukkig van alles wat met mijn blog te maken heeft en alles is gewoon ok. Ik ben content :) Toekomstdoel is om binnen een paar maanden af te studeren. Verder moet ik het nog zien maar dat is prioriteit een. Daarna wil ik graag gaan reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuke post weer! En gelukkig zijn is inderdaad zo belangrijk en het is dan ook heel fijn als dat lukt. Reizen is ook een absolute droom van me die ik hoop te verwezenlijken! Maar eerst een leuke echte baan wil ik ook heel graag, ik word een beetje moe van het afgewezen worden. Maar ik blijf doorgaan en hopelijk valt alles een keer op zijn plaats. En al negen jaar samen? Wat goed hee! Keep up the good work, je blog is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een fijne post, ik word er helemaal blij van :). Ik ben bijna student af; heel spannend en leuk, omdat ik nu helemaal vrij mijn eigen leven in kan richten, maar aan de andere kant vind ik het ook doodeng. Wat nu als ik geen leuke baan kan vinden, of helemaal geen baan vind? Wat nu als ik tot mijn 70e mijn dagen in een troosteloos callcenter moet slijten? (Ja, ik ben een beetje een dramaqueen soms) Maar als ik dit soort posts lees, denk ik altijd: ach, net zoals zij gewoon blijven dromen en de juiste focus houden, dan komt het vast allemaal wel goed :).

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een herkenbare dromen!
  En al 9 jaar wauw, gefeliciteerd!
  Ik wil het liefst mijn diploma halen, samen blijven met mijn vriend, veel reizen en als het kan nog meer modellenwerk doen dan ik al doe :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik hoop dat ik over een aantal jaar ook een soortgelijk blogje kan maken.
  Het is geweldig dat je zoveel hebt waargemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top