dinsdag 5 juni 2012

Let's get personal... PART 1



Vandaag antwoord op al jullie vragen!

Het blijft vreemd dat mensen die je niet kent van alles over je willen weten. Zo boeiend ben ik niet. Echt niet!

Maar, eerlijk is eerlijk, ook ik vind een blog leuker als de blogger een persoonlijk tintje aan haar blog geeft. Dus bij deze een antwoord op al jullie eerder gestelde vragen! Ik merk de laatste tijd wel dat ik het soms lastig vind dat mijn hele leven online te volgen is, maar ach, daar kies is zelf voor he?
 
Hoe lang blog je al? Want 300 followers is echt heel cool! Ben benieuwd hoe lang dat bij mij zal gaan duren.. :-)
In augustus blog ik twee jaar op yourlifestyleguide.nl. Op de middelbare school heb ik ook een tijdje een blog bijgehouden en in de tijd van Monique heb ik nog af en toe voor Girlscene.nl geschreven. 300 volgers klinkt inderdaad echt gaaf! Ik ben er ook ontzettend blij mee! Bloggers die zeggen niet om het aantal volgers te geven.. die liegen. Elke blogger vindt het leuk om te zien dat mensen graag je artikelen bekijken. Dat ze je site de moeite vinden om regelmatig te bezoeken. Ja, dat is echt heel cool. MAAR, ik had in het begin echt niet zoveel volgers. Ik weet nog dat ik een hele tijd rond de 9 bloglovin volgers had en opeens in twee weken tijd naar 29 volgers ging. 29, my god dat vond ik toen echt heel veel.

Zo'n anderhalf jaar was ik aan het bloggen, toen opeens veel mensen de weg naar mijn blog wisten te vinden. Ik weet niet waarom, maar zo'n 3 maanden geleden ging het opeens heel hard. Ik kan dus alleen maar als tip geven om te blijven doen wat je doet! Houd vast aan je eigen stijl en interesses en ga niet mee met wat jij denkt dat populair is. Doe wat je wil. Dat heb ik ook al die tijd gedaan en op een gegeven moment merk je dat mensen dat gaan waarderen.

Hoe ben je op het idee gekomen om te bloggen?
yourlifestyleguide.nl ben ik begonnen omdat ik niet AL mijn foto's op facebook wilde knallen (ik bedoel: een website kan je bezoeken als jij dat wil, mijn facebook vrienden vragen niet op een overload aan foto's) en omdat ik zin had om weer te schrijven. Ook merkte ik dat ik enorm veel plezier haalde uit het geven van reistips aan vrienden (en vrienden van vrienden). Ik was heel veel tijd kwijt aan het mailen van mensen die tips wilden over een bepaald land. Dat kan beter dacht ik toen ;)

Wat vind je het aller-, aller-, allerleukste van bloggen?
Dat ik echt mijn manier heb gevonden om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Voorheen schreef ik veel maar deed er verder niks mee. Ik schilderde, hield plakboeken bij etc. In bloggen heb ik echt iets gevonden waar ik mijn grootste passies (schrijven, fotograferen, reizen, eten en interieur) allemaal tegelijk in kwijt kan en dat vind ik heeeerlijk! Ook haal ik veel voldoening uit de positieve reacties van mensen. In het begin schaamde ik me een beetje ofzo. Beetje gek wel. Een blog bijhouden. Met foto's van jezelf. Waarom doe je dat? Nu kan het me niet meer schelen dat een handje vol mensen het stom of raar vindt, want daar tegenover staan ontzettend veel mensen die het super vinden.

En wat is minder leuk aan bloggen?
Soms, heel soms, voelt het als een verplichting. Oh shit, ik heb al drie dagen niets nieuws geplaatst. Ik moet weer! Maar dat is echt maar heel zelden. Daarnaast vind ik het af en toe lastig dat er zoveel over mezelf op internet staat. Google maar eens ''brunette meisje''. Naast halfnaakte foto's van brunettes kom je opeens een foto van moi tegen. Niet leuk. Ook vind ik het vervelend als ik blogs tegen komen die compleet gekopieerd zijn. Zoek je eigen inspiratie. Leuk als dat Your Lifestyle Guide is, maar maak dan in ieder geval andere foto's en bedenk zelf een titel. Maaaaar, ik zie dit ook wel weer als compliment!

Heb je een doel met bloggen?
In het begin wilde ik gewoon leuk en creatief bezig zijn. Nu het goed gaat met mijn blog en het blijkt dat er veel mensen zijn met dezelfde interesses en die het ook nog eens leuk vinden om mijn blog te lezen, wil ik mijn blog groot maken! Ik wil graag vaker bloggen (minimaal 1x per dag) en hopelijk blijft de lijn in toename van bezoekers doorzetten.

Wat vind je zo leuk aan een blog bijhouden? En had je ooit verwacht dat in korte tijd je blog zo zou groeien?
Dit heb ik eigenlijk al een beetje bij bovenstaande twee vragen beschreven. Bloggen is leuk. Bloggen is verslavend. Bloggen is gewoon mijn ding haha. En nee, ik had totaal niet verwacht dat heb opeens, na 1,5 jaar toch nog zo hard zou gaan met mijn blog. En begrijp me niet verkeerd ik vind het heel gaaf, maar 300 volgers vind ik nog niet eens zo veel. Zeker niet als je het vergelijkt me de echte grote blogs. Maar ik ben wel elke keer in shock als ik naar mijn stijgende bezoekersaantallen kijk. Hoe bizar is het als je je voorstelt dat er op een willekeurige dag 1000 mensen in mijn woonkamer staan die meekijken met wat ik aan het doen ben. Jakkes, dat is best een beetje eng.


De meest gestelde vraag: ik zou wel weten wat je verder in je dagelijks leven doet. Werken, studie enzo?
In oktober ben ik afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik heb de master Arbeid, Organisatie en Management afgerond, wat neer komt op alles dat te maken heeft met personeel, het managen van personeel en strategische vraagstukken over bijvoorbeeld reorganisaties en cultuurveranderingen binnen een organisatie. Tijdens mijn studie heb ik veel stages gelopen. Zo was ik o.a. een jaar te vinden bij Marlies Dekkers, heb ik een opdracht gedaan voor Deloitte en een onderzoek bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

En toen was daar, direct na mijn afstuderen, opeens die baan. Iets wat ik van te voren niet had kunnen bedenken, maar dat ik wel ontzettend leuk vind om te doen. Het is een hele leuke en verantwoordelijke baan en ookal zou ik jullie graag vertellen wat ik precies doe, ik doe het niet. En dat is niet omdat ik niet wil dat jullie weten wat ik doe, het is meer dat het heel specifiek werk is en ik niet wil dat mensen mijn werk intikken op google en dan op mijn blog terecht komen. Snappie? Ik werk o.a. met kinderen (pubers). Is that enough information for you? Misschien dat ik het ooit nog wel vertel ;)

Welke boeken lees je en welke films kijk je?
Ik kan hier nu heel interessant gaan lopen doen en alleen literaire hoogstandjes noemen, maar dat doe ik niet. Ik lees veel (als 13-jarige had ik zo'n beetje de hele kinder/jeugd sectie van de bieb gelezen), maar ik grijp vooral naar boeken uit de top 20. Ik lees HEEL veel chicklit. Gewoon van die domme meidenboeken die je in twee avonden uit hebt. Heerlijk vind ik dat. Lekker verstand op nul. Natuurlijk lees ik ook ''normale'' boeken. Het laatste boek dat ik heb gelezen is Het Familieportret (prachtig!!!) en ik lees uiteraard boeken als ''Haar naam was Sarah'', "De jongen in de gestreepte pyjama'' en ''Duizend schitterende zonnen''. Een van mijn grote favorieten is Een schitterend gebrek, van Arthur Japin en verder lees ik ook graag thrillers van Nicci French en Simone van der Vlugt. Simone is trouwens mijn favo jeugdschrijfster. Ik ben echt opgegroeid met haar historische jeugdromans (Bloedgeld, De Slavenring, Schijndood etc.).

Films? De laatste film die ik keek was Intouchables (mooooooi!). Ik kijk voornamelijk films die gewoon in de bios draaien. De Hollywood films zeg maar. Af en toe een filmhuis film, maar niet TE vaak. Ook kijk ik veel series. Ik ben echt en serie freak geloof ik. Gossip Girls, Vampire Diaries, Lost, Greys, Entourage (ja, ik weet het, dat is een mannenserie), True Blood, Royal Pains, Glee, moet ik nog even doorgaan? ;)  Aanrader: de vrij onbekende serie ''Suits''.

Waar haal jij je inspiratie uit?
Boeken, foto's, andere blogs. Ik koop veel tijdschriften en bezoek veel reisfora en ben een vaste bezoeker van sites als vt wonen. Verder schrijf ik natuurlijk over de alledaagse dingen die ik mee maak. Ook zijn de echte genietmomentjes vaak fotogeniek. Denk aan een heerlijke koffie op de bank, terwijl de zon naar binnen schijnt!

Wat voor blogs vind je leuk om te lezen?
Andere lifestyle blogs, ook blogs die nauwelijks volgers hebben lees ik. Als je op bloglovin de categorie Lifestyle (in Nederland) aanklikt kom je heel veel leuke blogs tegen. Verder lees ik graag blogs die vooral bestaan uit leuke, vermakelijke stukjes. Des, even credits voor jou hier ;) Ik ben een trouwe bezoekster van de site van Annemerel en lees ik heel veel reisblogs. Daarnaast zijn er een aantal buitenlandse lifestyleblogs en een handje vol fashion blogs die ik bezoek. Zie hiervoor het lijstje met links in de sidebar rechts onder. Tot slt ben ik een beetje verslaafd aan Fokis. Al zal niet iedereen dat snappen. Bezoek de site en je snapt waarom het wellicht wat gek is.

Welke reis zou je nog willen maken?

Deze zomer ga ik voor het eerst naar Mexico, maar ik ga geen grote rondreis maken. Ik zou dus graag nog een keer terug gaan om landen die in de buurt liggen zoals bv. Costa Rica te bezoeken. Dat land lijkt me geweldig. Vooral qua natuur en dieren. Verder wil ik heel graag met de auto een rondreis maken door California, maar dat is duuuuuur.

Haha om deze moest ik lachen: Hoe krijg jij je haar zo lang?
Geduld is een schone zaak meiden! Gewoon af en toe de puntjes laten knippen om je haar gezond te houden en verder niet wispelturig zijn en opeens bedenken dat een hippe bob ook wel leuk is. Geduld! Verder goed verzorgen en geen verf of andere shit in je haar smeren. Creme spoeling alleen in de puntjes he?! Succes ;)

Dromen, toekomstplannen?
Leuke vraag! Ik ga hier een aparte post over maken. Morgen online!

Mijn beste blogadvies?
Doe wat jij leuk vindt. Schrijf over je eigen interesses. Ga geen dingen nadoen van andere blogs, maar zoek je eigen identiteit. Dit vinden lezers het leukst! Tot slot: geef je blog een persoonlijk tintje, dat trekt toch vaak extra bezoekers

Hopelijk hebben jullie nu een iets beter beeld van mij! Morgen nog een vervolg post online, en dan is het weer even klaar met ''Jolien Time'' ;)

Translation: for the non-dutchies: use the google translate tool in the right sidebar to read this post!


En lieve lezers... volgen jullie me al op Bloglovin? Aah.. toe...? ;)

32 opmerkingen:

  1. verdorie! ik was net te laat met mijn vragen in te sturen hahahaha. nou dit waren mijn vragen: waarom ben je begonnen met bloggen?
    heb je een doel met bloggen?
    hoe krijg jij je haar zo mooi lang!
    waar haal je inspiratie uit?
    je beste advies tot nu toe?
    wat voor blogs vind je leuk om te lezen?

    dus misschien dat ik er ooit nog wel antwoord op krijg bij je stukjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weetje Des, omdat jij het bent, ga ik de vragen even snel toevoegen ;)

      Verwijderen
    2. Haha, wat een leuke vraag! Hoe krijg je, je haar zo mooi lang;)!

      Verwijderen
    3. hihihi, ik vind het helemaal niet gek dat je Fokis bekijkt (ehh of kan je het echt begrijpen, de taal?) wat een leuke blog is dat!

      ps.dus veel geduld voor lange haren...laat dat nou net niet 1 van mijn sterkste punten zijn

      Verwijderen
    4. serieus, ik ben nu al verslaafd aan Fokis

      Verwijderen
    5. hahah, ik ken het gevoel ;) Er zit een translate tool op, daar vertaal je de hele website zo mee naar het Engels. Pas op, dan is het nog verslavender ;)

      Verwijderen
  2. Ik herken zo veel dingen van mezelf in jou verhaal!! Bedankt voor het beantwoorden van m'n vraag, echt heel leuk om te lezen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bloggen is eigenlijk gewoon een narcistische aangelegenheid.. En bij jou valt dat nog wel mee, aangezien je over lifestyle schrijft. Maarja, blijkbaar neuzen mensen graag in het persoonlijk leven van een ander. Ik wel :P

    Dat van die foto's herken ik wel. Dan zet ik twee foto's met mijn hoofd erop online en als ik die post dan zie denk ik: pff.. Das wel erg veel van mijn hoofd. Terwijl dat voor een ander misschien niet eens opvalt.

    Oh en ik had ook iets heel raars! Als je googelde op.. euh.. Ja echt een onlogisch woord, ik weet het niet meer precies, 'foto' geloof ik, dan kreeg je ook mijn een foto van mij. Heel vreemd..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een goede en duidelijke antwoorden heb je op de vragen gegeven. 300 followers is ontzettend knap, mag je erg trots op zijn! Schaam je vooral niet voor de NIET literaturen boeken, die lezen gewoon makkelijk weg en ze zijn heerlijk, haha;) Succes met je blog, dat je er nog lang plezier aan beleven mag:)!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, wat leuk om wat meer over je te weten. Inderdaad is het best apart dat men meer van je wilt weten terwijl je ze jou niet kennen. Maar door je blog laat je toch iets van je zelf kwijt en dat maakt nieuwsgierig! Ik vind jou blog zo leuk omdat het gewoon 100% oprecht en puur is. Je deelt je creativiteit en je geweldige passies met anderen. Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk om eens wat meer over je te weten! :D
    Echt knap dat je naast je baan ook nog 's een site runt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel leuke post! :) zoals je zelf zegt, ik vraag me ook altijd af wie er achter een blog zit! En naar die post van morgen kijk ik al uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind chicklits ook heerlijk om te lezen haha!
    En het is echt leuk om wat meer over je te weten te komen :)

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik snap wel wat je bedoelt met dat het soms lastig is je hele leven online te gooien, daar heb ik soms ook een beetje last van :p
    Leuk om wat over je te weten te komen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel erg leuk om te lezen!! Schaam je niet voor chicklits hoor ;) ik denk dat iedereen die boeken het leukst vindt maar het niet durft toe te geven haha!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk om te lezen! Al snap ik ook wel dat je niet alles zomaar op internet wilt zetten. Doe ik stiekem ook niet altijd graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke post haha, leuk om te lezen!
    Liefs, Hillery

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Inspirerende post! Leuk om te lezen. En de creativiteit achter jou blog vind ik altijd leuk. Je posts zijn vaak heel inspirerend met plaatjes. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Chicklits heeeeeerlijk!!! Ik lees die boeken ook echt het liefst. Lekker simpel en nergens over na hoeven denken. Leuk om wat meer over je te weten te komen. Ik volg je al een hele tijd via Bloglovin' en geniet altijd erg van je posts!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk dit! Ik hou van het meer weten van bloggers. waarom ze bloggen en alles!
    Leuk dus.
    xoxo www.lesismoreblog.com

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuke post! Ik vind jouw blog altijd fijn om te lezen ;)

    Groetjes
    Deborah

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk om zo iets meer van je te weten te komen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Jaaa leuk om te lezen! En leuk om te weten welke master je hebt gedaan, ik heb even dezelfde overwogen maar ga toch voor beleid en politiek.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. die bovenste foto van jou is zo mooi! lijk je wel blond haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuk om te lezen Jolien! Fijn zeg, dat je blog opeens zo goed is gaan lopen. Verbaasd me niet, want je doet het goed;)

    En je antwoord is meer dan voldoende hoor, wat betreft je werk! Ik (en met mij de rest ook lijkt me) snap dat je niet verder kunt/wilt toelichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik vind 300 bezoekers een heel mooi aantal om mee te groeien :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk leuk leuk!
    Mijn vragen zijn ook beantwoord en ik kan me helemaal vinden in alles wat je zegt.
    Jouw blog is een soort van rustmomentje voor me want ik geniet altijd zo van jouw foto's.
    En dat persoonlijke in een blog, helemaal waar. Ik lees ook het liefste persoonlijke blogs. Soms vind ik het ook wel een beetje raar om zoveel over mezelf op mijn blog te zetten maar ik probeer er een soort van evenwicht in te houden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik vind het wel gek: naast reis-, lifestyle en fashionblogs lees ik ook wel blogs over ondernemerschap en bloggen zelf en daar wordt altijd benadrukt dat je juist jezelf niet teveel naar voren moet laten komen. Redenering: je moet de lezer geheel voorop stellen, waarom zou die het uitmaken wie jij bent? Zie bijvoorbeeld het e-book over bloggen van Ernst-Jan Pfauf.

    Maar als ik naar de succesvolle blogs van meiden en vrouwen van mijn eigen leeftijd kijk, en naar de blogs die ikzelf veel lees en vroeger las, waren dat juist persoonlijke blogs. Kijk bijvoorbeeld naar de blog van Annemerel: super persoonlijk en heel succesvol. Jouw blog heeft ook een persoonlijk tintje en is dáárom juist leuk. Het leuke van blogs naar mijn mening is dat je ziet dat bloggers mensen zijn zoals jij en ik en dat al die leuke dingen waar ze over schrijven, of dat nu vakantiebestemmingen of nieuwe jurkjes van Zara zijn, ook voor jou bereikbaar zijn. En je onderscheidt je blog als je het persoonlijk maakt automatisch van de rest. Zou het met het genre te maken hebben ofzo?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt! Je hoort vaal: lezer voorop!

      Maar de succesvolle blogs zijn inderdaad de blogs van meiden die zichzelf heel slim weten te promoten. Eigenlijk maken ze gewoon van zichzelf een merk. Knap stukje Personal branding vind ik dat. Kijk naar de blog afterdrk en stylescrapbook, die blogs draaien succesvol door die meiden zelf! Ik blijf het bijzonder vinden!!

      Verwijderen
  24. Zit net je blog lekker door te bladeren (kende je nog niet, maar HELE leuke verrassing, ik kwam hier overigens doordat ik in Google Analytics zag dat de afgelopen dagen een aantal lezers via jouw blog op mijn blog is beland) en beland bij dit stukje! Ik vind het altijd zo bijzonder om te lezen dat mensen daadwerkelijk met plezier mijn blog bezoeken. Super lief, dankjewel!

    Fijn weekend!x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He Annemerel, leuk je reactie! Ik lees en bezoek je site inderdaad al een hele tijd met veel plezier en zal dat ook zeker blijven doen ;)

      Verwijderen
  25. Hoi hoi!
    Ik kwam via beautygloss op je blog, en ik moet zeggen 'JAAAA naar zo'n blog was ik al zo lang op zoek!'
    Zelf hou ik ook superveel van reizen, lekker eten, mode enz. Ik zit nu al zo'n uur op je blog rond te neuzen en ik ben nu al verslaafd! Wat een superleuke blog en je komt echt heel leuk over (ook al op het beautyglossfilmpje). Ik zet je bij m'n favorieten!
    XX

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top