zondag 20 mei 2012

RECIPE: No need for groceries









Ik ben gek op lekker eten maar ik heb een hekel aan boodschappen doen. Boodschappen doen sucks. Dus, wat doe ik als ik geen zin heb om boodschappen te doen? Dan duik ik met mijn hoofd in de koelkast en voorraadkastjes en dan komt er altijd wel iets tevoorschijn waar ik iets mee in elkaar kan flansen.

Citroen, pepertjes en knoflook heb ik eigenlijk altijd wel in huis. Ach, soms is de citroen uitgedroogd (en de pepertjes trouwens ook) en groeit er uit de knoflook een groen plantje, toch weet ik er meestal wel iets van te maken. Een courgette en een paprika liggen vaak ook nog wel ergens onder in een groentelade en in de vriezer heb ik altijd, standaard, geen uitzondering, een zak zeevruchten.

En dan zet je in 15 minuten bovenstaand gerecht op tafel. Lekker, makkelijk, snel en gezond.

Koken jullie wel eens met restjes?

Translation: 
I love food, but I hate doing the groceries. So sometimes, when I don't feel like going to the grocery store, I use all the leftovers I can find in my refrigerator and kitchen cabinets. 
Do you cook often with leftovers?

21 opmerkingen:

  1. Ik wou dat ik zo creatief was met eten! :) zie er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmm, ziet er erg lekker uit! Fijn dat het ook binnen 15 minuutjes op tafel staat. Dit recept is het proberen waard! Ik geloof dat ik ook nog 4 paprika's en courgettes heb liggen.. dit gerecht komt dus goed van pas. Ik kook regelmatig met restjes, want ik koop altijd veel te veel boodschappen.. (Wat maak je altijd mooie foto's trouwens!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er superlekker uit! Ik heb eigenlijk altijd groene thaise curry pasta & kokosmelk in huis zodat ik altijd curry kan maken mocht er niets in huis zijn. Zoete aardappelcurry met kikkererwten & zalm kan altijd. <3 Ook heb ik (bijna) altijd dingen voor salades & smoothies in huis. Maar goed, ik vind boodschappen doen dan ook echt oprecht heel leuk. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. IK hou van boodschappen doen! Vooral als ik veel geld heb en goede spullen kan halen. Maarja, soms ben ik lui en dan wordt het inderdaad restjes bij elkaar sprokkelen..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ja, dat klinkt bekend... kan alleen niet zeggen dat het eindresultaat er dan net zo smaakvol uitziet als bij jou ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind koken met de dingen die je nog hebt liggen altijd zo leuk, omdat je dan lekker je fantasie erop kan loslaten :). Ziet er goed uit dit, en mooie foto's weer!
    Liefs, Emilia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ja vaak genoeg. ff de ingredienten google-en en je hebt zo een recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er lekker uit en gezond ook! Ik probeer zoveel mogelijk mijn ingedienten te gebruiken en op te maken. Als ik veel van iets overhoud, dan verwerk ik dat meestal wel in een volgend gerecht, tenzij het niet te eten is haha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Niks mis met restjes! Ziet er lekker uit zeg. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb een diepgewortelde immer smeulende haat tegen boodschappen doen. En dan verwacht mijn vriend ook nog dat ik naar drie verschillende winkels ga, omdat iets dan ergens anders goedkoper is. Als het even kan, sla ik dat dus ook over ja. Maar als je groenten op zijn moet je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nu heb ik honger haha! Alleen jammer van de zeevruchten

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mmmm, ziet er lekker en gezond uit! Boodschappen doen vind ik zelf ook nooit leuk, maar tja het moet maar he. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ah, dat ziet er echt heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Absoluut! Vaak maak ik niet alle groentes of sauzen op in 1 gerecht. Dus minimaal 2 x per week probeer ik iets uit mijn ijskast te fabriceren! Het gerechtje wat vandaag op mn blog staat ( Zalm teriyaki) is daar eigenlijk ook een voorbeeld van!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oeh wat een super leuke post!
    Ziet er echt heerlijk uit,
    heb eigenlijk zoiets vanavond nog gegeten!

    XOXO
    www.Jazzybelleslife.com
    JazzyBelle

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Niet zozeer met restjes maar ik zorg er wel altijd voor dat ik een voorraad in huis heb :)
    Dat kwam vooral met Hemelvaart ook goed uit. Aangezien ik een glutenvrij dieet volg en ik dus niet naar de snackbar kan wandelen als de supermarkten dicht zijn, is het altijd handig om iets in huis te hebben ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet er echt lekker uit, zelfs om half tien 's ochtends haha! Ik heb ook altijd pasta, kruiden, tonijn en pesto in huis. Valt altijd wel iets van te maken ;)PS: je foto's zijn ook weer prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat ziet er heel lekker uit en het is makkelijk + gezond ook nog!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top