dinsdag 22 mei 2012

HOTEL LOVE: W Retreat Koh Samui








Via

Het eerste W hotel in Azie. In Thailand, op Koh Samui vind je dit uit 70 villa's bestaande hotel.

Toen ik Koh Samui bezocht, sliep ik erg low budget, in een backpackers hotel. Dat zulke hotels ook op het eiland te vinden zijn, wist ik wel. Maar zo luxe!?

Tijdens een boottochtje kwamen we een stel van onze leeftijd uit Brazilie tegen. De verschillen konden niet groter zijn. Zij waren verbaasd over onze back to basic trip, zoals ze het noemden (ze waren er heilig van overtuigd dat we daar voor hadden gekozen om eens te ervaren hoe dat is. Dat we simpelweg het geld niet hadden voor meer, kwam niet bij ze op) en wij waren in shock over hun verhalen. Overdag lagen ze lekker op Nikki Beach, lieten ze zich rondrijden in een veel te dure auto en in de hotels waar ze sliepen, zal ik nog in geen 100 jaar verblijven (maar zeg nooit nooit;) )

Tjah, sommige mensen geven gewoon HEEL veel geld uit aan hotels en andere luxe dingen. Zoals ik eerder al heb verteld doen wij dat meestal 1 of 2 nachtjes, aan het einde van onze reis. En ik weet bijna zeker dat wij er dan 100% meer van genieten dan dat luxepaardjes dat doen die niet anders gewend zijn.

Btw, prijzen voor dit hotel beginnen rond 500 (never going to happen) euro per nacht via booking.com

Hoe denk jij over luxe hotels?


26 opmerkingen:

  1. Ik vind een hotel al luxe als ze chocoladebroodjes bij het ontbijt serveren..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waaauw, het ziet er wel echt fantastisch uit! Als ik echt veel geld zou hebben, zou er geen nee tegen zeggen.. haha. Maar sparen om een keer zo luxe op vakantie te gaan, nee dat niet. Dan liever een budget hotel en meer geld voor excursies en lekker eten en drinken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig! Ik vind luxe hotels niet zo aantrekkelijk, in principe slaap en ontbijt je er alleen. Maar wie weet als ik de loterij win dat ik dan misschien wel een keer voor iets luxer zou kiezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn vriend is voor zijn werk weleens in het W verbleven, maar dan in Barcelona. Hij zegt ook dat we absoluut een keer daar naartoe moeten gaan, maar dan inderdaad ook één of twee nachtjes. Want tsja, als we op vakantie gaan/weekendje weg, dan zijn we toch de hele dag weg en als je uitgeput terugkomt, is een bed en een douche het enige wat je nodig hebt :-)

    Overigens zijn die foto's wel heel verleidelijk, wauwie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beetje jammer van de prijs :( haha!
    Lijkt me heerlijk, zo luxe <3

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh heerlijk ja, en dan inderdaad voor één nachtje en dagje zodat je er de hele dag van kan genieten! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw! Wat een pracht hotel! De prijs is misschien het enige min puntje.. haha. Ik ben tevreden als het hotel maar schoon is. Een nachtje in zo'n luxe hotel zou ik best gaaf vinden.. maar misschien ook wel een beetje overdreven..Voor dat geld kan je een ticket naar New york boeken!! Maar als ik het aangeboden krijg zeg ik geen nee hoor!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk om dit te lezen op zo'n warme dag als vandaag! Maar toch, zat ik daar maar...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel mooi maar het is voor mij geen noodzaak. Ik heb liever geld over om vanalles te ondernemen op mijn vakantie. Ik denk dat ik toch niet veel in het hotel zou zijn, ben van het ondernemende type ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lijkt me heeerlijk! Alhoewel ik toch ook wel een beetje van de basics hotels ben. Als wij reizen/backpacken vind ik een simpel hostel heerlijk! Je bent toch bijna de hele dag weg dus tv en zo is overbodige luxe. En 's avonds wanneer je dan wat in het keukentje kookt ontmoet je andere reizigers. Vaak een leuke sfeer! Mijn vader sliep zelfs ooit in een hotel in China voor 40 cent per nacht. Je had alleen een stapelbed in de groepskamer en de muren zaten vol met gaten. Kon hem niet schelen, haha hij was er toch alleen voor en bed (en douche op de gang). Maar ik zou trouwens geen nee zeggen tegen zo een luxe hotel hoor, praaachtig! Maar een simpel hostel ben ik ook blij mee. :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoe, maar 500 euro per nacht? Het ontbijt zal zeker niet inbegrepen zijn.
    Ik ben een paar jaar geleden met een tentje erop uitgetrokken samen met de kinderen en vrienden. 's morgens spek en eieren bakken boven een campingvuurtje, de zon die stilletjes opkwam. Van die dingen zullen mij altijd bij blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow de eerste foto! Het lijkt net of ''de bankjes'' zweven ofzo, echt mooi! Liefs, Hillery

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw zo mooi! Als ik daar ooit een nachtje mag slapen (of een weekje) ben ik compleet. Voorlopig worden het budgethotelletjes en hostels, helaas helaas.

    Flo xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh die eerste foto!
    En gelijk heb je, als je het eerst basic houd, kun je extra genieten van al die luxe! En dan heb je aan 2 dagen ook genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een mooie foto's! Ik zeg geen nee tegen zo'n mooi hotel als deze, maar bewaar toch liever mijn geld voor tripjes en andere leuke dingen. Ik vind het wel een goed idee om een luxe hotel in te plannen om een paar daagjes bij te komen van alle indrukken tijdens een reis, volgens mij geniet je er idd heel veel meer van op zo'n manier!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. dromen mag altijd. ik moet eerlijk gezeggen, maar dat zeg ik nu, ik denk dat als ik veel geld had, ook wel voor low budget zou willen gaan. ik heb het gevoel dat je dan veel meer van land mee krijgt. anders kun je toch net zo goed thuis in je luxe huisje zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig hoor! Ik houd wel van luxe, maar kan het me zo luxe ook niet veroorloven. Zou het wel willen, gewoon om eens mee gemaakt te hebben! Maar ik ga ook bijna altijd voor low budget, en zolang ik er (in een schone douche) kan douchen en slapen, vind ik het prima!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik vind luxe fijn maar het is geen must. Van de zomer gaan wij toch maar naar Thailand ipv Mexico en dat wordt dan ook meteen de eerste keer en wij willen echt niet verblijven in van die luxe hotels!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wow, gorgeous hotel! It's in Thailand? Wow, wish I had known when I went last year. Love how serene it looks!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. ik vind het - nu - zonde om iets duurs te boeken als ik er toch bijna nooit ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wow wel bizar mooi. Lijkt me toch wel leuk om een keer mee te maken hoor.. misschien dan in azië, waar je toch al veel luxe hebt voor weinig geld. wij deden ook altijd de laatste dagen van onze reizen even een paar dage luxe en strand, dan waardeer je het idd veel meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. waaauw super mooi! jammer dat het zo duur is :(:(

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik kan wel genieten van een luxe hotel hoor, maar voor wat je ervoor betaalt doet die luxe me toch te weinig. Een schone kamer met een goed tweepersoonsbed en een eigen badkamer met fijne douche, en ik ben tevreden - en dat heb je, zelfs in West-Europa, net zo goed voor 30 euro p.p.p.n.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. WAUW! Maar over de top duur, dan geniet je er eigenlijk minder van........

    BeantwoordenVerwijderen
  25. ow wauw, wat geweldig!
    Maar wat verschrikkelijk duur..
    Als ik ooit een miljoen win!
    Mijn vriend heeft mij ooit verrast met een weekend in een suite in het Amstel hotel.
    Zo super geweldig, zo genoten. Juist omdat ik nog nooit eerder zo luxe heb gelogeerd.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top