dinsdag 15 mei 2012

Do I look that old/young to you?! Part 2Via
Schreef ik een paar dagen geleden nog over dat hele fijne incident in de trein, waar ik voor een echte mevrouw werd aangezien. Zo kan ik jullie vandaag vertellen over iets dat twee weken geleden voorviel en het ''mevrouw-gevoel'' in een compleet ander perspectief zette.

Zie het even voor je. Lange dag gehad op je werk. Op je hoge hakken en in je colbert je huis binnen komen rennen. Net de deur achter je dicht gegooid en dan gaat de bel. Voor je staat zo'n ellendige verkoper. Deze keer van het Wereld Natuur Fonds. Niks mis met het WNF hoor, maar come on, we weten allemaal dat die jongens en het bedrijf waarvoor ze werken meer aan je aanmelding verdienen dan het goede doel zelf.

Goed. Ik deed dus open en die jonge knaap kijkt me vrolijk aan. ''Halloooo! Zijn je ouders misschien thuis?'' Eeuhmm.. pardon? Wat moet ik hier nou weer mee. Beetje bedenkelijk zeg ik tegen hem dat mijn ouders niet thuis zijn. ''Helaaaaaaas!! En je bent zeker ook niet 21 jaar of ouder?'' Eeuhm... een nog grotere pardon. En toen bedacht ik me dat dit DE manier was om van hem af te komen. ''Nee, sorry dat ben ik niet.''

''Oke, maakt niet uit, fijne dag verder!''

Tjaah.. ik denk dat ik dit maar als een compliment moet opvatten, al moest ik daar wel even over nadenken. Hoe zouden jullie dit opvatten?
Note: Hoe hip en mooi zijn de dames op bovenstaande foto?! Ik vind deze foto echt GE-WEL-DIG. Vijf minuten na het plaatsen van deze blogpost kreeg ik al een whatsapp van een vriendin die vertelde dat een van de vrouwen de oma van haar nicht is. HOE toevallig!? Ze zien eruit als twee dametjes uit Parijs, maar het zijn dus oer Hollandse dames. Mocht de familie deze foto graag offline zien, mail me dan! Al zou dat wel jammer zijn ;)

27 opmerkingen:

 1. geloof mij maar meissie. als jij straks boven de 50 bent dan is dit een mega mega compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier moest ik serieus om lachen. Ik wordt zo ziek van die lui, elke keer komen ze weer! Ik zou je er niet al te druk om maken ;) x

  http://flodown.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha te grappig..ideale manier om van ze af te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, dat heb je mooi voor elkaar! Zijn je ouders thuis? Uuhm, tjaa... je bent er wel makkelijk vanaf gekomen;).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, ach ja.. is dat andere voorval ook weer rechtgetrokken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, wow. Zo word je "oud" geschat en zo in één keer "jong" :P
  En die foto is inderdaad heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar, al woon ik nog thuis, als van die jongetjes aan je vragen of je al 18 bent weet ik ook nooit of het nu positief of negatief is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha ik moest hier zo om lachen! Zo grappig hoe slecht sommige mensen zijn in het schatten van leeftijden haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha heel herkenbaar, de ene keer word je aangesproken met mevrouw en de andere keer met meisje haha.
  Mijn moeder, nu alweer 53, wordt nog steeds aangezien voor 40. Dus ik hoop dat dat bij mij tegen die tijd ook zo is haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ohhh! lovely :) I hope the sun goes soon there

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha het is inderdaad de manier om die verkopers van je af te schudden.
  En die foto met die vrouwen is fantastisch, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, ik moest echt lachen. Meen je niet! Ik hoop dat je over tig jaar nog steeds jonger wordt geschat. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, ideaal toch! Ik moest vorig jaar nog mijn ID laten zien toen ik sigaretten wilde kopen voor mijn ouders, en ik was toen 24, pff ;) Maarja over tien jaar zijn we er heel blij mee als we jonger geschat worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk niet dat ik het met dit excuus ga redden bij die verkopers helaas :P
  Vroeger was het wel handig als mensen me ouder schatten dan ik daadwerkelijk was, tegenwoordig word ik er eigenlijk niet zo vaak mee geconfronteerd. Behalve dan dat ik af en toe ook in zo'n situatie terecht kom waarbij iemand me 'mevrouw' noemt. Ik ben dan niet beledigd en denk maar dat ze gewoon heel netjes opgevoed zijn :P
  Ik gok dat ik het wel als een compliment zou opvatten als iemand je jong schat. Neem aan dat je niet met twee staartjes en een polly pocket om je nek rondloopt dus waarschijnlijk heb je gewoon een jeugdigde uitstraling. Geniet ervan zolang het nog kan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja... Sommige mensen schatten je oud in, sommige mensen schatten je jong in... Maar het is inderdaad dé ideale manier om van ze af te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jolientje, wat is dat pinterest.com een leuke site! Kom zo terecht op allemaal leuke kook-blogs. Ik snap alleen de link met de oma-foto (via) niet. Betekent het dat jij die foto 'pint' via pinterest.com?
  Liefs Nien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Toevallig, ik maakte vandaag precies zoiets mee (maar dan nog veel erger). Ik erger me er soms ook wel een beetje aan, denk eens na denk ik dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Grappig. Ik denk dat je je er lekker bij neer moet leggen en alles al complimentjes kan opvatten!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hahahaha, wat grappig! Ik denk dat je het als een compliment moet opvatten. Het is in ieder geval beter dan 'mevrouw', zoals die keer in de trein! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. haha leuk! ik zeg ook vaak op straat dat ik nog 16 ben. kijken ze me wel heeeel verdacht aan maar ze brengen er niets tegen in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mensen tussen de 20 en de 30 kan ik ook écht niet inschatten hoor. Het is ook gewoon lastig, het kan allemaal! Maar door kinderen wil ik tegenwoordig wel mevrouw worden genoemd, maar dat is vooral omdat de meeste gewoon onbeleefde krengen zijn, en dan heb ik tenminste nog een béétje het idee dat ze manieren hebben. Maar ik heb hetzelfde: bijna 25, maar voel me nog steeds 20. Of jonger..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ahahah meid...

  Soms moet je het als een compliment opvatten als ze je jonger schatten..Dit heeft ook zijn voordelen over 10 jaar..:-)
  Aan de andere kant echt heel vervelend...Dit gebeurd bij mij ook helaas...wordt ik 22 geschat i.p.v 25 jaar....vooral in een club of cafe erg vervelend,,al die jonge ventjes komen op je af...hahaha

  Ieder voordeel heeft zijn nadeel..

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha wat leuk! Dat zijn mijn oma en haar zusje vorig jaar op onze bruiloft bij het College Hotel in Amsterdam! Wat gaaf dat je het met 90 jaar nog tot een Fashion Blog schopt, mooi!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! Ik ben een vriendinnetje van Annebel en kreeg direct na het plaatsen van deze blog al een berichtje van haar. Wat ontzettend toevallig!!

   Verwijderen
 24. Haha, wel een goede manier om ervan af te komen.
  Maar weet niet wat erger is jonger dan 21 geschat worden of vele malen ouder..
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Haha, ik word ook vaak nog 19 (of jonger!) geschat, terwijl ik toch al bijna 23 ben. Maar om eerlijk te zijn vind ik het niet erg, en ben ik tegenwoordig eerder verbaasd als ze mij ouder schatten!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top