donderdag 10 mei 2012

Do I look that old/young to you?! Part 1Over iets meer dan twee weken ben ik jarig. Ik heb een leeftijd bereikt waarop het steeds minder leuk wordt om jarig te zijn. 25. Ja, ik word 25. En dat voelt OUD! Voor mijn gevoel ben ik af en toe nog steeds dat meisje van 20.

Natuurlijk niet altijd. Als ik thuis kom na een dag hard werken en ik vind een stapel rekeningen op de deurmat en ik moet gaan bedenken wat ik ga koken. Ja, dan voel ik me wel volwassen. Of als kinderen me aanspreken met U. Nou, dan kan ik wel gillen.

Zo was er vorig jaar dat ene incident in de trein. De hele coupe was leeg en er kwam een nogal leuke jongen binnen. Oke, laten we eerlijk zijn. Hij was een stuk jonger dan ik. Maar ik gaf hem toch zeker een jaar om 19/20 en hij was aan het bellen en sprak over de colleges die hij die dag had gemist, dus het was sowieso al een student.

Goed. Even terug. Coupe leeg. Alleen ik. In een tweezitter. Ja hoor, meneer gaat naast me zitten. Ruikt lekker, zit te dicht tegen me aan. Bekijkt me van top tot teen. Af en toe even zijn hand per ongeluk tegen die van mij. Beetje flirten mag wel toch (dacht ik)?

En toen.... BAM. Mijn hele dag naar de #$##%$ ''Mevrouw, weet u misschien hoe laat het is?''. MEVROUW?! U?!? Mijn hemel ik wist niet waar ik het had.  Ik was helemaal uit mijn doen. Ik gaf hem de tijd, waarna hij zonder mij nog een blik waardig te gunnen uit de trein stapte.

Blijkbaar word ik echt oud...

Worden jullie wel eens ouder of jonger geschat? En is dat dan een compliment of een belediging?

38 opmerkingen:

 1. Hahaha, super grappig :D Merk dat vooral jonge kinderen me echt heel oud vinden (maar iedereen ouder dan 17 vinden ze al ontzettend oud). Vind het zelf eigenlijk juist wel fijn om ouder te worden, merk dat het leven alleen maar beter wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word ALTIJD jonger geschat! Meestal 2 a 4 jaar jonger! Ik heb ook weleens gehad dat ik bij het uitgaan mijn ID moest laten zien! Dat was wel erg :p! Maar ik denk maar zo, dat ze me jonger schatten daar heb ik later alleen maar profijt van ! Hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Nah ik vind dat je er nog hartstikke jong uit ziet hoor! Ik ben 14 en wordt meestal 15/16 jaar geschat, dat is soms wel is beschamend als ze om je leeftijd vragen haha. Liefs, Hillery

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik word meestal rond me eigen leeftijd geschat, wel 1 x dacht een vrouw dat ik iets van 35 was en mijn zus 30 terwijl ik toen 21 was en zij 28 haha. Wanneer ben je jarig, ik ook over iets meer dan 2 weken, namelijk 27 mei :) Maar ik word 24

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha lieve Jo.

  haha je bent me er eentje. Ik kan me dit verhaal over de trein+ de lekkere jongere jongen nog herinneren. Je was helemaal van slag!!!!

  Je bent zo oud (of jong!) als je je voelt zullen we maar zeggen. En ik ben het met Nathalie eens dat het leven alleen maar beter wordt met de jaren! ;)
  PS. voor de ouderdoms (lees: huid-) kwaaltjes kom je straks gewoon bij mij, voor alles is een oplossing (ldenk: botox/laseren/wegsnijden).

  Kus, Nien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werk als caissière bij een supermarkt als bijbaantje en dan zegt ook vrijwel iedereen u tegen me. Ook mensen die zelf 40 zijn.. heel vreemd! Maar voor de rest wordt ik meestal wel mijn leeftijd geschat, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha ahw, 25 is een mooie leeftijd toch? Soms wou ik nog wel even 17 zijn, dat was zo'n leuke leeftijd! Lekker zorgeloos maar toch al met wat mogelijkheden (uitgaan e.d.). Heb je nog plannen voor je verjaardag? ik ben 10 dagen na jou jarig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent helemaal niet oud, joh! Ben je mal! Je bent nog harstikke jong :D
  En alvast gefeliciteerd ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha ik vind jou geen mevrouw hoor! ;) Maar wel een grappig verhaal. Ik ben het eens met Nathalie: als je ouder wordt zie je in dat het leven ook steeds mooier wordt. Geniet er maar gewoon van! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben 22 en word regelmatig (veel) jonger ingeschat. Ik heb niet echt een 'oude' uitstraling in mijn gezicht, dus daar heeft het wel mee te maken. Toch wel onhandig, want het geeft je soms wel het gevoel dat je niet helemaal serieus genomen wordt, omdat je er jonger en dus ervaringslozer uitziet :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je bent nog jong joh! En helemaal geen mevrouw. Geniet nu nog maar wat dagen van je 24-jarige bestaan. Ik moet je zeggen, als 12-jarige wil je soms ook best ouder zijn! Het is ook nooit goed (zucht...).

  Liefs! x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ah lieverd je ziet er nog hartstikke jong uit. Ik had je nog geen 25 jaar geschat. En jongens in die leeftijd weten helemaal niet waar ze het over hebben. Die kunnen niet inschatten hoe oud iemand ongeveer is. Maar ik snap je helemaal dat is niet leuk om zo aangesproken te worden ;)

  Ik ben vrij klein van stuk, dus ik word meestal wel goed geschat. Voor mij gaat die tijd nog wel komen dat ik me oud voel en mensen me (te) oud inschatten. Maar iedere leeftijd heeft zo z'n charme.

  Jij ziet er in ieder geval nog hartstikke jong uit, no worries!
  Liefs Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hihi, ik word ook bijna 25. Het is inderdaad vooral erg als mensen die een paar jaar jonger zijn, je mevrouw noemen. Maar daar op tegen, als ik mijn oma opzoek in het bejaardentehuis noemen ze me allemaal meisje. En mijn moeder noemt me ook altijd meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jong of oud, je ziet er ontzettend goed uit! Vaak wordt ik ouder geschat dan dat ik ben, in augustus word ik 22 en soms voel ik me ook al een ouwe taart hoor, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kan er echt niet mee zitten dat ik ouder wordt. Sterker nog, ik HOOP dat ik oud wordt!! Vind het zo fijn om niet meer die kontdraaier te zijn die ik vroeger was. Het is zoals het is en daarmee basta. Ik zou het lekker vieren dat je de mooie leeftijd 25 haalt! Ik zeg op naar de 30!

  Dikke kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind jou echt een hele leuke meid om te zien, en hoe oud of jong ik je zou schatten? Geen idee, ik ben daar echt heel slecht in :-)
  Ik wordt altijd jonger geschat (ben 30), en ik begin nu op een leeftijd te komen dat ik daar blij mee ben, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het wel grappig als je zegt ´voor mijn gevoel ben ik af en toe nog steeds dat meisje van 20´ en dan denk ik ´oh ja, dat ben ik nu...´. Maar dat ´incident´ is wel grappig natuurlijk haha. Ach ja, 25 is nog steeds jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Haha dat is wel erg ja! Ik word niet echt vaak jonger/ouder geschat dan ik ben (25).
  Wel heb ik ook echt m'n momenten waarop ik denk: ja we worden ouder! Hoewel ik voor geen goud weer 17 zou willen zijn;)

  Wat ik wel vaak heb: ik ben altijd (ALTIJD) de jongste op het werk! Bij m'n vorige baan was dit al het geval (iedereen was eind dertig en ouder), sinds januari een nieuwe baan en op 1 iemand na (zij is in de 40) is iedereen 50 jaar en ouder... Bij het introduceren van mijzelf (als nieuwe coördinator) verwachten mensen dan ook niet zo'n 'jonkie' als ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super tof geschreven dit! 25 is toch totaal niet oud? Ik zou het inderdaad ook niet echt fijn vinden als ze op mijn 25e al mevrouw en u tegen me zeggen, dus ik snap je volkomen!
  Ik ben zelf 17. Ik was nog 16 dat ik naar de hogeschool ging en toen werd ik 20 (!) geschat en mijn klasgenoten wilden niet geloven dat ik 16 was omdat ze zelf allemaal 19/20 waren en er bijna geen jonge mensen op mijn school worden toegelaten (is tegen me gezegd in ieder geval). Gelukkig kom ik met uitgaan in Amsterdam ook altijd wel binnen dus dat betekend dat ik er sowieso als een 18 jarige uitzie toch? Als ik bij mijn vrienden ben wordt ik meestal wel gewoon 17/18 geschat.. Heel raar eigenlijk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Haha wat een leuke post!

  I know the feeling!

  Maar hopelijk mogen we alleen maar ouder worden! Dus zie het maar gewoon als een compliment!

  Als je wil.. check mijn blog out.

  Liefs.. ps ik ga je volgen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nooit ouder of jonger. Altijd wel goed in de buurt. Dus ik ken het niet. Maar vind jonger altijd een compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Haha grappig verhaal! 25 is nog helemaal niet oud joh! (Ja ben zelf ook net 25 geworden en blijf dit mezelf ook voorhouden ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Grappig verhaal om te lezen;) 25 is toch helemaal niet oud! We moeten genieten van iedere leeftijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mwahaha... jaa, dat is echt even een shock als je dat voor het eerst mee maakt.. Ik ben nu 30 dus nu is het voor mij dagelijkse kost.. haha

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hahah, wat een leuk verhaal! Mij schatten ze altijd een paar jaar jonger. Dat is ook niet fijn. Maar ach, als ik eenmaal op leeftijd ben zie ik er nog steeds jong uit denk ik dan maar! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hahaha, heel herkenbaar! Sinds mijn zeventiende heb ik elke keer als ik een jaartje ouder wordt: pfff wat word ik oud. 18 lijkt me zo oud bla bla bla. En als ik dan een paar maanden 18 was, dan leek 19 me weer heel oud en zo gaat het nu al een tijdje door. Ik ben inmiddels 25 geworden afgelopen februari. En dat is toch wel bijna 30 haha! Ik word in veel gevallen wel jonger geschat, moest vorig jaar nog mijn id laten zien voor het kopen van sigaretten voor iemand anders en voor het halen van sterke drank. En dan valt het allemaal wel weer een beetje mee ;) Zo lang we maar genieten van elk jaar, dan kun je alleen maar met veel plezier terug kijken en met goede hoop vooruit kijken en denken aan wat voor moois we allemaal nog mee gaan maken. De wereld ligt aan onze voeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hahaha wat een leuke stuk, heb echt moeten lachen. Je schrijft ook zo lekker!
  Ik word vaker ouder geschat en in de meeste gevallen ook ouder dan Cana (terwijl zij juist 2 jaar ouder is).
  Ik word gelukkig nooit jonger geschat, maar over 10 jaar zou ik dat wel fijn vinden;). Ik had je zelf niet 25 geschat, je hebt zo'n 'schattig gezichtje' (compliment!), zou je 22 schatten!

  X
  H

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik vind mezelf al best wel oud (ben 27) maar ik word wel jonger geschat, meestal rond de 23/24 en dat vind ik stiekem helemaal niet zo erg ;)
  Leuk stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Het wisselt bij mij heel erg, word doorgaans tussen de 13 en 25 geschat. Als mensen weinig met me gepraat hebben, schatten ze me vaak (veel) jonger dan ik ben. Hebben we een gesprek gehad, dan stijgt mijn leeftijd ineens. Bijna niemand heeft het juist, haha. Ik ben overigens 20.

  Ik herken je stukje trouwens wel heel erg, leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Binnenkort word ik 20 jaar ... en dat wil ik niet. Dat lijkt zo oud! Als ze me jonger schatten vind ik dat niet erg, zolang ik maar geen 15 jaar lijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Haha klinkt herkenbaar... vorige jaar toen ik net 24 was geworden ging ik shoppen bij de BodyShop. De cassiere gaf me wat samples mee: voor 'first signs of aging'! Ik was ook een dag van de kaart haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik word altijd ouder geschat en vind het niet heel erg maar wel irritant als je het drie keer in een week hoort...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hahaha, fijn verhaal, maar inderdaad soms vervelend dat gemevrouw en u, in de winkel waar ik werk zeggen moeders ook altijd van 'zeg eens dank je wel tegen die mevrouw'.... uhm zeg maar meisje hoor, mag best! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 35. bij mij is het echt heel verschillend. ik was van de week bij mijn ouders en die zijn aan het verbouwen en een van de mannen dacht dus dat ik en mijn moeder dezelfde persoon waren. compliment voor mijn moeder , denk ik dan maar

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hahahah heerlijk geschreven dit! Heb een keer gehad dat ik in een week 25 werd geschat en 18... En even terugkomend op het woordje mevrouw. De laatste half jaar is het al een paar keer tegen mij gezegd (wordt over een maandje 23) maar als ik aangesproken wordt met mevrouw voel ik me zo ontzettend oud en tuttig haha!

  Liefs, Sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ouch, dat is pijnlijk!
  Zo oud ben je niet hoor haha..
  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top