zondag 15 april 2012

Meisjesdingen







Eeuwige strijd bij ons thuis. Modern versus klassiek. Vriendlief wil het liefst alles zo wit en strak mogelijk, ik wil me nog wel eens vergrijpen aan prulletjes, klassieke vormen, roze, kussentjes, harige tapijten etc. Mijn eerste studentenkamer zag er niet voor niks zo uit. Ondertussen is dat al zo'n 6 jaar geleden en gek genoeg vind ik nu moderne huizen toch mooier. Ik zou mijn kamer in ieder geval nooit meer zo inrichten, al kijk ik nog steeds met een warm gevoel naar de foto's.

Modern it is. Maar dan wel inclusief warmte en gezelligheid. Zo kan ik me ontzettend vergapen aan het huis van Angela. Wat mij betreft is dit een perfecte mix tussen nieuw met een vleugje vintage.

Toen we zijn gaan samenwonen heb ik de eeuwige uitspraak van vriendlief (Als je maar niet denkt dat jij ons huis straks mag inrichten.  Wat? Pardon..?) aan mijn laars gelapt en ik ben lekker mijn eigen gangetje gegaan. Gelukkig is ook hij tevreden met het resultaat, al wil hij nog wel eens brommen als een vriend of collega zegt dat je wel kunt zien dat er een vrouw in dit huis woont. Hallo?! Ja dat is zo. Who cares?

Toch ben ik zo lief om mijn brocante spulletjes ergens onder in een kastje te verstoppen en ze niet tevoorschijn te toveren als er mannen in ons huis zijn. Lekker theeleuten met vriendinnetjes, of gewoon een momentje voor mezelf. Daar zijn meisjesdingen toch voor? En ooit, ooit komt er nog wel zo'n mooie servieskast voor mijn vintage verzameling.

Houd jij van modern of klassiek?


34 opmerkingen:

  1. ahh, bedankt dat je mij noemde!!!! Ik vond je eerste kamer zo leuk toen je hem jaren geleden op EGF postte, nu ben je gewoon toe aan iets volwasseners, maar het blijft een hele leuke kamer!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een prachtig theekopje! Geïmporteerd uit Azie? ;) En ik begrijp het wel, rond m'n 12e wilde ik het liefst zo'n paarse oosterse slash barok kamer haha. Thank god is dat nooit gekomen. Inmiddels houd ik ook heel erg van strak versus vintage (ik houd gewoon enorm van oude dingetjes!) dus het industriële is gewoon perfect! Ik heb wel wat mooie industriële items maar ik denk dat mijn studentenkamer nog niet uit dure spulletjes zal bestaan.. Ik wil geen ikea kamer dus ik hoop dat ik via via (familie/marktplaats/kringloop etc) allemaal leuke dingetjes kan scoren!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik zeg hoe ik later wil wonen, is het ook altijd modern of klassiek! Modern kan wel eens 'kil' overkomen in de winter maar ik zie bij jou dat er wel items bij zijn die het net gezellig maken!
    Heel mooie inrichting!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ahh leuk! Die chocolade taart ziet er jummie uit trouwens!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een leuke post, ik vind een mix van modern en klassiek super in het huis!

    Travel in Style

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind de mix leuk! Modern met een klassieke touch! :)
    En die chocolade taart ziet er inderdaad <3 uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er echt leuk uit! En die taart ziet er lekker uit, haha! Ik vind zelf denk ik klassiek toch leuker. Maar modern kan inderdaad soms ook mooi zijn. Moeilijke kwestie..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ah wow dat ziet er lekker uit!
    Ik ben zelf erg van klassiek,
    een beetje de 'Lifestyle-winkeltjes' style,
    creme, zandkleuren, roze en grijs, zoiets haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige foto's, zelf ben ik een mix van modern en klassiek. Vooral klassiek met wat moderne technieken
    Als je het leuk vind, bezoek mijn blog en volg!
    ik volg jou zeker!

    xx
    http://byclementineblog.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Erg leuk!!! Gelukkig hebben ik en mn vriend dezelfde style: hyper modern;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke post! Ik vind modern ook wel heel mooi, maar dan idd wel met een persoonlijke en klassieke touch. Een bank kan nog zo mooi zijn, hij moet wel lekker zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige kop en schotel zeg! Ben gek op servies, dus dat valt me als eerste op, hihi! Verder ziet 't er ook erg mooi uit! Chique, netjes!

    Gelukkig maakt het mijn dushi niet zoveel uit, dus ik kan bij ons lekker m'n gang gaan. Het is bij ons nu een beetje wit (bank), hout (tafel) met een felle kleur (accessoires). Ben wel een beetje van het pimpen van meubeltjes, maar ook met wat nieuwere dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat stuk taart en de thee zijn hier van harte welkom :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja! Ik herinner mij jouw kamer in het oude ellegirl topic nog ZO goed. Ik was daar echt wel jaloers op, prachtig was hij! En nu nog steeds vind ik je interieur prachtig! Het lijkt me best moeilijk als ik ooit zou gaan samenwonen met mijn vriend om het interieur samen te stellen, maar jullie hebben het prima voor elkaar zo. Prachtig kopje trouwens :) Ik spaar oude bordjes en de kopjes gebruik ik voor sieraden en dergelijke :)

    Liefs en fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik hou ook erg van een mix. Vintage (ogende) spullen geven het strakke/moderne een gezellige twist. Blijf vooral mooie foto's van je huisje plaatsen, love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik word blij van deze foto's!
    Zelf houd ik van modern met een vleugje klassiek voor de gezelligheid. Gelukkig hoef ik nog geen rekening met een ander te houden bij de inrichting van mijn huisje :P
    Krijg meteen allemaal beelden voor me van dat programma op tv waarbij een stel samen gaat wonen en spullen die niet mee mogen een rode sticker krijgen ;)
    Je schrijft trouwens erg leuk! Ik ga hier vaker kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lekker dat chocolade taartje! Wat studeer jij eigenlijk? (of heb je gestudeerd)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb eerst Personeel & Arbeid gestudeerd en daarna een schakeljaar en een Master (Arbeid & Organisatie en Management) afgerond!

      Verwijderen
  18. Wat een leuke post! Lovely servies en mmm dat taartje.
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik houd zelf erg van modern maar vind dat theekopje echt vet schattig!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik hou van beide! Maar super leuk servies, love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuke post! En mooi, die kop + schotel. Heerlijk zo'n strak huis, met inderdaad vrouwelijke accenten (die er zeer zeker mogen zijn, want jij woont daar toch ook!). Wanneer ik groter ga wonen, wil ik ook zeker een mooie servieskast waar ik m'n favoriete servies en kookboeken in kan bewaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Haha echt leuk. Gewoon een beetje je zin/smaak doordrijven;)
    Ik hou heel erg van modern en strak, maar idd wel op een gezellige manier.
    Ik denk dat je een mooie balans hebt gevonden in jullie huis!



    Liefs, Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Mix and Match is wat mij betreft het 'toverwoord':) Maar ik neig wel altijd naar klassiek;) Gelukkig heb een te leuke boyfriend die het Laura Ashley meets Rivièra Maison interieur prima vind.
    kijk op: http://www.myclassicwardrobe.blogspot.com/2012/02/interior-white-couches-and-chairs.html voor meer inspiratie!

    De foto's van het nieuwe penthouse (ingericht en wel) volgen in juni, als we helemaal verhuisd zijn (joehoee:)
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  24. heel erg leuk geschreven meid, en zo'n servieskast wil ik ook super graag ;)

    XOXO

    http://blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Alleen al uit zo'n leuk kopje zal ik graag thee drinken!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oh wauuw ziet er mooi uit. IK hou ook van zowel klassiek als van modern.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat klinkt dit weer lekker herkenbaar haha.
    Ik hou idd ook wel van strak, maar wel gezellig..
    Misschien moet ik net als jij, gewoon lekker mijn gang gaan ;)
    Je servies is echt super leuk, hopen dat er snel die vitrinekast komt :)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Mooie plaatjes! (en heerlijke taart, denk ik!) Ik had vroeger altijd een 'hoeren kamertje' volgens mijn moeder, met allemaal hartjes lampjes, rode muren, roze tapijt, etc. 'S avonds scheen er altijd een enorme rode gloed vanuit mijn raam. Haha, gelukkig is dat nu niet meer zo. Alles wit.. mijn vriend wil juist altijd meer kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een geweldige blog heb je. Ik blijf maar door scrollen. Eyecandy! Mijn voorkeur gaat wel uit naar strak maar ben ook een sucker voor gekke souvenirs, kussens en fotolijstjes. Ik houd ervan als de basis strak en licht is zodat gekleurde details meer opvallen. Mijn vriend wil me ook wel eens wat aandoen als er weer eens een bezoekster voor mijn enorme turquooise boeddhahoofd staat te kwijlen. Gelukkig begint hij geurkaarsjes al steeds meer te waarderen haha...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top