maandag 2 april 2012

Camera secrets revealed









Oke, omdat ik hier regelmatig mailtjtes over krijg wil ik jullie laten zien dat mooie foto's voor iedereen binnen handbereik zijn. Daarom een antwoord op de vragen die ik het meeste krijg.

1. Welke camera gebruik je?
De meeste foto's op mijn blog zijn gemaakt met een Canon 1000D. Gewoon de standaard body met de standaard lens. Ik ben erg enthousiast en tevreden over deze camera. Makkelijk te gebruiken en hij is betaalbaar geworden omdat op dit moment al nieuwere versies verkrijgbaar zijn. Mocht je deze camera willen aanschaffen, zorg dan wel dat je iets exra's betaalt voor IS (Image Stabilizer). Ik fotografeer nu 2 jaar met deze camera en hij staat NOG STEEDS op de standaard instellingen. Soms draai ik wat aan een knopje maar veelal kan ik het af met de standaard instellingen.

Sinds kort heb ik een Nikon 300D te leen met een 18-200 mm f/3.5-5.6G lens. Een lens die ik ooit zelf hoop aan te schaffen, maar nu ver boven mijn budget ligt. Dit is wel even een ander verhaal dan de Canon 1000D. De camera heeft een HELE dikke gebruiksaanwijzing en het is doodzonde als je met deze camera alleen met standaardinstellingen plaatjes schiet.

2. Hoe bewerk jij je foto's?
Ik bewerk mijn foto's niet tot nauwelijks. Echt waar. Ik heb nog nooit met photoshop gewerkt en ook andere bewerkingsprogramma's zijn mij vreemd. Het enige dat ik af en toe doe is een foto recht of lichter maken en soms haal ik de kleuren op, waardoor een foto sprekender wordt. Dit doe ik gewoon in Iphoto. De drie foto's hierboven zijn puur natuur. Ik heb hier dus niks aan gesleuteld, maar gewoon slim gebruik gemaakt van daglicht.

3. Kan iedereen zulke foto's maken?
Ja! Zeker! Als ik het kan, kunnen jullie het ook. Ik ben geen camera expert en ooit begonnen met een kleine digitale camera. Toen mijn liefde voor fotografie groter werd ben ik begonnen met sparen voor een spiegelreflex. De beste aankoop ever. Fotograferen is oefenen en vooral veel lol hebben. Als je die twee dingen blijft doen, dan komen de mooie foto's vast heel snel!

4. Heb je nog andere camera tips?
Ja. Mijn camera kocht ik bij een Foka Rotterdam, een winkel waar de prijs-kwaliteitverhouding ontzettend goed is. Verder zag ik dat een nieuwere versie van mijn camera in de aanbieding is bij de Makro. Tot slot, koop altijd een tas en een extra beschermglaasje voor over je lens. Hiermee houd je je camera het langst goed en mooi!

Oh ja, dit is geen reclame en ik krijg niks voor deze post! Deze post is gewoon om mijn ervaring met jullie te delen en hopelijk hebben jullie er iets aan!


19 opmerkingen:

  1. Hier was ik heel benieuwd naar, bedankt voor je post! Fijn om te horen dat je denkt dat iedereen dit soort foto's kan maken. Ik heb absoluut geen talent voor fotografie en ben daarom nog wat huiverig om een spiegelreflex aan te schaffen (alhoewel toen ik die Canon1000D opzocht de prijzen me heel erg meevielen, dat is goed te doen!), maar zou het wel heel graag willen leren. Heb je nog tips afgezien van het veel oefenen? Weet je bijvoorbeeld misschien nog goede online tutorials om mee te oefenen of zijn er bepaalde instellingen waar je echt iets vanaf moet weten en je in moet verdiepen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuke post! Je foto's zijn altijd prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooit wil ik ook nog eens zo'n mooie camera. Eentje die gemakkelijk te 'bedienen' is.. Hahaha! Vind jou foto's altijd erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om te lezen! Ik heb een Canon 550D waar ik ook super blij mee ben. Ik heb een fotocursus gevolgd en dat was echt een goede keuze. Je leert dan om meer uit je spiegelreflex te halen en niet altijd de standaardinstellingen te gebruiken, dat is toch best zonde van een goede camera. Daarna kan je lekker zelf je camera verder ontdekken met de basiskennis die je opgedaan hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te lezen! Ik heb net als Charlotte de Canon 550D, ben er nog steeds elke dag zo blij mee <3 Het is echt mijn liefje. Ik heb 'm vaak ook op de standaard instellingen, met soms wat uitproberen! Ik werk ook met daglicht enzo, da's toch het beste. En altijd zónder flits. Flits maakt een foto zo verschikkelijk vlak. Nee, hou ik niet van!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk om te lezen! :) Ik heb zelf ook een Canon 1000D. Maar ik maak veel foto's met de 50mm lens. Zeker een aanrader als je nog een goedkope fijne lens voor detailfoto's zoekt. Dan is spelen met de instellingen ook aan te raden. Grappig dat jij (ook) geen gebruik maakt van Photoshop. Ik werk eigenlijk alleen maar met Picasa, om de foto's iets lichter, scherper of recht te maken. Het mooiste zijn toch de onbewerkte foto's! Supergaaf trouwens dat je die Nikon kan lenen, lekker uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Echt een hele handige post meid,
    ik heb altijd dit soort vragen aan bloggers en nu is het helemaal duidelijk
    en zelf s met tips! Bedankt haha en je foto's zijn echt altijd top.
    XOX
    www.jazzybelleslife.com

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Handige tips! Ik zelf heb vorig jaar ook een spiegelreflexcamera van Canon aangeschaft en ben er nog steeds zoooo blij mee. Zelfs op automatisch is de camera veel beter dan een normale digitale camera.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoewel je foto's al super mooi zijn, kan ik je echt aanraden om de instellingen onder de knie te krijgen (diafragma, sluitertijd, dat soort dingen). Sinds ik dat snap, is de kwaliteit van mijn foto's echt vooruit gesprongen. Verder vind ik de Canon EF 50mm - f/1.8 II echt een aanrader: mooie lens om eten mee te fotograferen (en niet zo duur!).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat geloof ik graag. Ben altijd een beetje jaloers op je foto's, ze zijn prachtig! Ik moet me er idd een keer ECHT in gaan verdiepen.

      Verwijderen
  10. wat heb je een prachtige camera te leen zeg:)

    Ik zelf heb een canon 550D met een standaard lens en een 50 mm.

    Wil er nog heel veel mee leren, want haal er nu nog niet echt uit wat erin zit :)

    XOXO

    http://blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw tof zeg! Ik heb een canon 550D.
    EN moet nog veel leren ;)
    xoxo

    www.lesismoreblog.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Thanks for sharing ;) Ik heb net geregistered for a photography class, so hopelijk leer ik wat beter te fotograferen voordat ik een betere camera aanschaf!

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Super tips! Ik wil snel ook een goede camera aanschaffen en woon in Rotterdam dus ga zeker eens bij die shop kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hey Jolien, ik wil een DLSR aanschaffen en zit nu te twijfelen over wat een goede instapcamera is. Jij toevallig ervaring met iets nieuwere modellen zoals de 1100D?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top