donderdag 15 maart 2012

Pat's Klangviang - Sleeping in Chiang Mai









Nog zo'n klein verborgen pareltje in Thailand. Dit Boutique Guesthouse binnen de stadsmuren van Chiang Mai (geloof me, een betere locatie vind je haast niet) bezocht ik in 2011. Wat huiselijk, wat gezellig, wat leuk! De eigenaresse Pat en het andere personeel doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te laten zijn. Oh, en kletsen de oren van je hoofd ;)

Op de site van Pat's Klangviang zag ik dat de prijzen flink omhoog zijn gegaan het afgelopen jaar. Je slaapt hier nu voor zo'n 15 euro per persoon. Maar geloof me, dat is nog steeds de moeite waard. Het Thaise huis is erg populair bij Thaise architectuur studenten en dat is niet zo gek. Niet alleen de inrichting is heel ''eigen'', ook de lay-out en bouw van het huis zelf zijn geweldig.

Recht tegen over het hotel staat een tempel en op nog geen 2 minuten lopen zijn leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Ook de weekend markten waar je de meest leuke souvenirs kunt kopen (en laten we eerlijk zijn: ook veel troep) zijn op een paar minuten loopafstand te vinden.

Jullie merken het, ik ben echt gek op Thailand. Wat hebben we hier genoten! 

Wie is er wel eens in Thailand geweest en wat vond je ervan?



Pssst...! Zondag waarschijnlijk weer een post ''In de keuken bij Nina''

29 opmerkingen:

  1. Wat een super mooie foto's! Ik ben zelf nooit in Thailand geweest, maar als ik de foto's zo zie, moet ik dat toch eens gaan overwegen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een prachtige foto's weer! Ik krijg altijd zin om op vakantie te gaan als ik jouw blog lees!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er weer heel mooi uit. Ben nog nooit in Thailand geweest, maar als ik richting Australiƫ en Nieuw-Zeeland ga, wil ik een stop maken in Thailand.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wauw, 't ziet er echt mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje wat veel mooie posts weer. K loop achter. Vooral je londen tripje, goeie foto's goeie tips! Die ga ik zeker noteren, want ben nog nooit londen geweest. Zou nu ook, door jou ja, naar thailand willen haha.
    Wel weer lekker om even terug te kunnen scrollen :)

    X Xaviera

    BeantwoordenVerwijderen
  6. pff hou op met je thailand posts haha. Ik heb oud en nieuw 2008/2009 in chiang mai gevierd, was erg tof. om 0.00 stonden we boven op het dakterras van ons hotel en zagen we echt duizenden lampionnen de lucht in gaan (heel weinig vuurwerk trouwens!). Onze gids vertelde dat de thai wel een beetje jaloers waren op ons westerse gebruik om iedereen te kussen bij het wensen van een gelukkig nieuw jaar, dat doen zij namelijk niet. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Weer een paar gave foto's met mooie scherpte-diepte!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik ben er dus nog nooit geweest, omdat mijn man (haha) elke x voor its anders kiest, en dan doen we kop of munt en hij wint elke x verdorie!
    maar wat ik ga doen is jouw blog even aan hem laten zien, met deze foto's, als hij dan niet wil, dan ga ik scheiden. of alleen naar thailand!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Des, je hebt nu gewoon het ultieme chantagemiddel in handen. Ik bedoel, scheiden, HALLO!

      Verwijderen
  9. Oh super foto weer!Ik ben er nog nooit geweest1Maar het lijkt me een geweldig land!
    En eten schijnt zo heerlijk te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Erg mooie foto's... ik krijg helemaal een vakantievibe nu. Thailand staat dit najaar op de planning. Ik ben er nog nooit geweest dus ik ben erg benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ziet er erg leuk uit, door jou krijg ik echt zin om te reizen :)

    XOXO

    http://blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wauw, ziet er echt heel leuk en mooi uit! Mijn broer, schoonzus, nichten en neven gaan heel vaak naar Thailand, maar die zijn ook een stuk ouder dan ik. Ik wil ook echt een keertje daarheen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooie foto's! Thailand lijkt me super om een keer heen te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. great pictures!!!many kisses from,
    http://littlefashionwhitelies.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  15. haha, jij hebt me door! Ik heb inderdaad een schoonmaakster en de beste van Amsterdam! (al zeg ik het zelf...) Zij krijgt gewoon dingen zo schoon dat het weer nieuw lijkt en laatst zag ik dat ze zelfs mijn muren schoonmaakt!!! Een keer kwam er een kennis koken die voor zijn bedrijf bij mensen thuis kookt en hij zei dat hij nog nooit zo'n schone keuken (en vooral oven) had gezien, dus alle eer naar haar, zelf ben ik daar echt slecht in...
    Ik zou zo graag een keer naar Azie willen, maar zowel ik als mijn vriend hebben daar helemaal geen ervaring mee. Weet jij misschien een leuke organisatie die rondreizen organiseert oid?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha jaaaa hoor, doe mij zo'n schoonmaakster!
      Ik snap dat je denkt aan een georganiseerde reis als je nog geen ervaring hebt met Azie, maar het is ontzettend makkelijk en veel leuker om zelf te reizen en je hotels te kunnen kiezen. Naar welk land (of landen) wil je?

      Goed georganiseerde reizen kan je o.a. boeken via Fox.nl (van het programma ''wie is de reisleider''. Ik zou dan wel voor een individuele rondreis kiezen en niet een groepsreis.

      Ik wil je best wat tips en uitleg geven over hoe je het beste kunt plannen/reizen als je niet met een reisorganisatie gaat? Je mag me altijd mailen! Azie is namelijk echt makkelijk te bereizen en zoveel leuker als je lekker kunt doen wat je wil!

      Verwijderen
  16. wauw wat een mooi plekje! Misschien moet ik daar maar heen deze zomer...


    Love,

    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw, ben echt jaloers op je reizen! Wat super dit
    Hoop dat ik ooit nog zulke reizen mag maken :)
    Bedsprei heeft mijn oma trouwens zelf gehaakt en het samen wonen is geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Gaaaf! Ziet er prachtig uit :-) Ik ben ook wel eens in Thailand geweest, in 2010. Ik vond het super :-) Verbleef in het huis van mijn oom, dus heb niet heel veel hotelletjes gezien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ziet er heel leuk uit! Door die foto's krijg ik ontzettend veel zin in vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooi! Ik ben architectuur student, haha dus vind het inderdaad erg vet. Prachtige ramen/kozijnen die zo draaien!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Thanks voor de tip! Ik ben net terug uit Thailand :(
    Dit hotel (en de kookcursus net buiten Chiang Mai) was een erg leuk verjaardagcadeau voor mn beste vriendin. Heel mooi en fijn hotel!! En Chiang Mai is zo'n toffe stad, we wilden daar niet meer weg!
    We waren ook nieuwsgierig naar villa Duang Champa (http://www.duangchampa.com/), ligt in een gezellige straat, aardig personeel, je kan er yoga doen en ze hebben een gezellig cafeetje. Maar dat lag toch boven ons budget.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat jullie er ook zijn geweest en dat je een berichtje achter laat! I like!! Thailand is gaaf he....? Zucht....

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top