woensdag 29 februari 2012

LONDON 2012 Part 2



Gisteren het eerste deel, vandaag deel twee van mijn bezoek aan Londen!

In deze post 10 tips over eten, slapen, wandelen en andere leuke dingen die je kunt doen in Londen. Sommige restaurants verdienen een eigen post. Deze zien jullie binnenkort verschijnen.

1. Slaap 5 minuten van Oxford street en Hyde Park met Wimdu
Zoals jullie wellicht hebben gelezen heb ik een appartement gekozen via Wimdu. Makkelijk, snel geboekt, persoonlijk contact en dat alles volgens het Sleep like a local concept. Nou, dat hebben we geweten. Een eigen appartement, met een heeeeerlijk bed, een jacuzzi (met een tv erboven) en dat alles 5 minuten van Oxford Street en Hyde Park. Beter kan niet toch? Thanks Sam, for letting us stay in your amazing apartment!


2. Ontbijt bij Cafe Carmina
Binnenkort een uitgebreide post over dit heerlijke cafeetje waar we in het zonnetje elke ochtend hebben ontbeten. 88 Wigmore Street Marylebone, London. Metrohalte Bond Street.


3. Wandel de routes uit de 100% Londen gids
Ik ben door al dat gereis al een beetje te bestempelen als een echt reisgids expert. Van de lonley planet tot Capitool. Ik heb ze allemaal in huis. Voor een stedentrip verkies ik toch echt de 100% gidsjes. Ze zijn overzichtelijk en er zit altijd een metrokaart in. Het aller, aller aller fijnste aan de gidsen vind ik de wandelroutes die er in staan. Je ziet dan in een korte tijd enorm veel van een stad en proeft echt de sfeer. Zo vond ik via deze wandelroutes heel wat leuke straatjes en winkeltjes die ik anders nooit had ontdekt!



4. Lunch bij Mildreds in Soho 
Ook over dit restaurant binnenkort een eigen post. En dan voornamelijk om jullie over de bijzondere ervaring in dit restaurant te vertellen... Mildreds Vegetarian restaurant, 45 Lexington Street Soho, London

5. Bezoek het British Museum
Hier kan ik uitgebreid over gaan vertellen maar ik kan ook gewoon zeggen: bezoek dit museum!
Wat groot, wat mooi, wat indrukwekkend! Echt de moeite waard!

6. Thais eten bij Busaba
Normaal gesproken ben ik niet echt van de ketens. Ik wil voor Sumo nog wel eens een uitzondering maken, maar vaak verkies is een leuk restaurantje boven een grote tent waar er nog vier van bestaan. Busaba is een uitzondering. Binnenkort een uitgebreide post over dit restaurant, dat goed Thais eten in Londen betaalbaar maakt. Busaba, 9 vestigingen in Londen.



7. Drink een cocktail op Lancashire Court
Zelfs voor de geoefende kaartlezers is dit straatje moeilijk te vinden. Maar als je het dan eenmaal hebt gevonden..Oei... Wat gezellig. En oei.. wat duur... Dit zijn van de tenten waar je je creditcard moet afgeven voordat je wat mag bestellen. We bestelden een wijntje, een cocktail en wat brood met hummus en waren een 40 euro lichter. Tjaa.. ze laten je wel gerust 1,5 uur met hetzelfde drankje zitten. Pas als je zelf aangeeft dat je geholpen wil worden komen de obers bij je. Dat dan weer wel.
Toch een aanrader, al is het maar om de sfeer te proeven en je te vergapen en de hippe mensen die hier zitten.




8. Wandel, wandel, wandel en vind straatjes die niet door andere toeristen worden gevonden
Dit is echt een gouden tip die ik van een vriendin kreeg. Klinkt simpel maar je moet het echt doen. Probeer niet te vaak in de metro te stappen, want ja, dat is inderdaad heel verleidelijk als je voeten pijn doen, maar loop zoveel mogelijk. Alleen zo zie je Londen op zijn best.




9. Vlieg met Cityjet
Voor de luxepaardjes onder ons. Geef iets meer geld uit (en zoveel duurder is het niet eens) aan een vliegticket en vlieg rechtstreeks van Amsterdam (of Rotterdam) naar London City. Met gratis drankjes en een snack aan boord en zonder al die opdringerige en voorkruipende budget toeristen. Je bent in 40 minuten in Londen en binnen een half uur per metro midden in de stad. Wij waren letterlijk 1 uur kwijt vanaf het moment dat we uit het vliegtuig stapten tot het moment dat we ons appartement binnen stapten. Dat is wel even andere koek dan vliegen op een van de vliegvelden die buiten de stad liggen. Dit scheelt je zoveel (kostbare) tijd als je een korte citytrip maakt! De trein is overigens ook een goede optie, dan stap je midden in Londen uit.

10. Trek je niet te veel aan van alle reisboekjes en tips ;)
Tot slot, trek je niet te veel aan van alle reistips. Ga en geniet. Wandel, eet, drink, winkel en proef de sfeer en doe vooral waar je zelf zin in hebt. 

Londen in een stad die zich daar ontzettend goed voor leent en je zult je geen moment als toerist voelen. Ook al sta je met je grote uitklapkaart midden op de stoep, niemand kijkt je geïrriteerd aan. Iedereen is aardig en de sfeer is ontzettend fijn.

Have fun!!


32 opmerkingen:

  1. Zo leuk om te zien dat je een super tijd hebt in London! Ook handige tips! Zal ze onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een paar leuke dingen! En mooie foto's :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wow, dat appartementje, wat een slim idee van je om het via wimdu te doen. Ga ik ook volgende x proberen.
    Trouwens: british museum wil ik in SLAPEN, zo mooi vind ik het daar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ah super leuk! Ik woon heel dicht waar dat appartementje is denk ik! Ik ga namelijk ook vaak ontbijten bij Carmina, zit echt enkele straten verder van mij! OOOH and I LOVE Busaba, heerlijk niet? Vind het ook altijd zo Sex & The City dat hele interieur! mm misschien vanavond toch vriendje overtuigen daar nog eens te eten!


    Love from London,
    L.

    snakeskinjacket.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat gaaf dat je daar woont! Jaloers!! Studeer je daar? Busaba is inderdaad heerlijk! Thais eten zoals het ook in Thailand smaakt! Ik zou je vriendje maar snel overtuigen als ik jou was ;)

      Verwijderen
    2. Hoi, nope ben net afgestudeerd en zerk hier nu als Graphic Designer :)
      Zijn niet in Busaba geraakt want mn vriend had al zelf gekookt (ook lekker natuurlijk) maar gaan zeker dit weekend haha! En we gaan dit weekend ook eens Lancashire Court uitproberen voor een cocktailtje (in de zon hopelijk!) thanks for the tip!

      Als je nog eens een Londens tripje plant, let me know ;)


      x L.

      snakeskinjacket.wordpress.com

      Verwijderen
    3. Leuk! Ik heb gehoord dat Lancashire Court ook smiddags heeeeel gezellig is dus ik ben benieuwd naar je ervaring! Als ik weer in Londen ben dan laat ik het weten, kunnen we er samen een cocktail drinken ;) X

      Verwijderen
  5. Ik heb een tijdje in Londen gewoond! Je foto's zien er prachtig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oooh nu wil ik ook echt naar Londen! Wat ziet dat er leuk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een handige tips en mooie foto's! Ik gebruik altijd Moleskine cityboekjes en wandelen is echt de perfecte manier om de stad te leren kennen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel erg leuk om dit reisverslag te lezen! Nu krijg ik ook weer reiskriebels...gelukkig mag ik over 6 maanden weer weg (en dan voor minimaal een jaar!) - binnenkort tickets boeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Erg leuk geschreven! Eerst volgende maand naar Parijs, daarna staat Londen hoog op mijn lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk :) Mooie foto's..
    Krijg echt zin in een weekje londen als ik dit zie haha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Echt super!! Londen staat nog op mijn to-do list. Dan moet ik dit wel even uitprinten! SUPER handig.
    xo Paula - www.paschionforfashion.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. I've never been in London! Your pictures are so expressive, I love them I always tell you that but i never get tired of that :)
    so cute
    xoxo
    Juls

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ha lieve Jo,

    eindelijk kan ik de foto's bekijken (in het ziekenhuis laadden de foto's tot mijn grote teleurstelling niet...), al sprak je verhaal alleen al beeldend ;).
    Je hebt Londen zo te lezen en zien helemaal op zn best gezien en echt ontdekt!
    Super!!!! Mooie post!

    Love, Nien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hele leuke foto's meid! Wn zeker goede tios!
    Ik ga in september en kan niet wachten :)

    XOXO

    http://blondefashiontale.com

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wil echt snel een keer naar London. Leuke foto's en je hebt een leuke blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Geweldige foto's meid!! ik moet er ook een keer naar toe!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Echt leuk om je foto's te zien! Ben zelf ook zo benieuwd naar London. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt! X ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Coole foto's; waar is je vriend eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ah superleuke foto's!
    Ziet er echt heel erg mooi uit!
    Ik wil ook gaan haha ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik had nu pas tijd om je Londen posts te lezen.. maar wat leuk! Ben echt heel benieuwd naar al je losse posts, die eerste hotspot is al erg leuk!
    En wauw wat een appartement! Haha ik zeg ook altijd tegen iedereen dat ik later een badkamer met tv boven het bad neem. Lekker series kijken en badderen tegelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Deze post gaat meteen onder mijn liked ones.
    Wat een fijne tips!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat moet ik me voorstellen bij het appartement? Bij een man in huis? Lijkt me ideaal, wij gaan namelijk in mei een weekendje naar Londen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een flat/appartementcomplex waar dit appartement onderdeel van is. Je krijgt gewoon de sleutel van de voordeur en ziet de eigenaar verder niet. Alleen als je hem belt omdat je tips of hulp wil natuurlijk!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top