woensdag 8 mei 2013

TRAVEL: Lisbon











 photo IMG_5370_zps306e059b.jpg

 photo IMG_5413_zps3c35bf6e.jpg

 photo IMG_5361_zps6bc0a115.jpg

 photo IMG_5586_zps9e3d8f1e.jpg

 photo IMG_5386_zpsaf3b4e6a.jpg

 photo IMG_5394_zps6bbdce15.jpg

 photo IMG_5450_zpscfac4946.jpg

 photo IMG_5377_zps5b93e367.jpg

 photo IMG_5453_zps68979ee6.jpg

 photo IMG_5455_zpsfa90c8cf.jpg

 photo IMG_5458_zps2a058560.jpg

 photo IMG_5482_zps505484a8.jpg

 photo IMG_5485_zpsb3b9b139.jpg

 photo IMG_5566_zps14874d78.jpg

 photo IMG_5567_zpsa101b66c.jpg

 photo IMG_5577_zpsb7ecabac.jpg

Een tijd geleden bezocht ik samen met Selinde vriendin Mette in Lissabon, die daar destijds woonde. Ik heb daar toen wel een aantal foto's van geplaatst, maar ik heb jullie nooit alle ins & outs over Lissabon verteld. Daar komt vandaag verandering in!

Alle Lissabon tips op een rijtje!

1) Een kaart kopen voor de metro's, deze kun ook gebruiken voor de schattige gele trammetjes. Dit is veel goedkoper dan per keer een los kaartje kopen. Deze kaart koop je bij het metrostation, bv. in Baxia, daar is een loket.

2) Cupcakes en bagels bij Tease. In een klein straat midden in het centrum zit dit schattige zaakje verborgen. We aten er taart, een bagel en heerlijke cupcakes.

3) Ga in de ochtend naar het kasteel. In de middag is het veel warmer en drukker. Het kasteel ligt bovenaan de wijk Alfama, een echt oude volkswijk met supersmalle en gekronkelde straatjes.

4) Op 31 mei begint hét van Lissabon. De juni feesten. Deze feesten staat in het teken van het eren van de beschermheilige St. Antonio. Het symbool van het feestje is het sardientje, dus die worden op straat voor je gegrild. Loop niet TE dicht langs de kraampjes, want dan ruik je de hele dag naar vis ;)

5) In Alfama zijn veel leuke restaurantjes, maar ook veel toeristische restaurants. Qua kwaliteit hoeft het niet eens heel erg veel te verschillen, maar qua prijs wel! Vooral de ''ongezellige'' restaurants zijn niet toeristisch en dus ook minder duur. Val in ieder geval niet direct aan op de kaas, brood en ham die ze voor je neerzetten. Lijkt allemaal heel aardig, maar je betaalt daar dik voor. Selinde en ik op de laatste dag zelf 10 euro voor een stukje kaas (uiteraard niet opgegeten!) Check eerst even op de kaart wat het kost. Zo'n bordje lekkere dingen is vaak veel duurder dan de gerechten op de kaart.

6) Als je door de winkelstraat Rua Garret loopt (langs metrostation Baica) langs het beroemde cafe Brasileira, loop dan bij de kerk op de hoek (Igreja do Loreto) naar boven via Rua de Miserocórdia. Je komt dan bij een prachtig uitzichtpunt!

7) Iets verder dan het uitzichtpunt zit op de linkerkant van de straat het Instituto dos Vinhos do Douro e do porto, een porthuis. Er leuk om even een portje te drinken!

8) Als je daarna via het uitzichtpunt nog verder met de bocht meeloopt (richting het plein Principe Real), dan kom je bij de winkel/bar/restaurant Lost in. Zij hebben aan de achterzijde een heel leuk terras waar je iets lekkers kan eten of een cocktail kan drinken.

9) Nog een tip op eetgebied. Restaurante Terra. Een vegetarisch restaurant met lekker eten, tegen een goede prijs. Tijdens de lunch betaal je voor een buffet (dat komt veel voor in Lissabon) en kan je in de tuin zitten.

10) Waarschijnlijk staat bar Foxtrot wel in je reisgids, het is namelijk een van de oudste barretjes van Lissabon. Je komt binnen door aan te bellen bij een kleine deur en stapt dan in een zeer bruine kroeg/bar. Ik vond het een hele belevenis. Ze hebben ook een binnentuin!

11) Een mooi park om even lekker uit te rusten, rond te lopen of te lunchen is Jardim de Estrela. Dit park zit bij de Basiliek van Estrela. Je komt hier makkelijk met trammetje 28. Deze gaat helemaal van Jardum de Estrela naar het grote kasteel (Castelo Sao Jorge). Je zou dus na een bezoek aan het kasteel gelijk op het trammetje kunnen opstappen. Als je in het centrum bent stap je op bij Biaxa-Chiado.

12) Een mooi museum vind je in Belém (dit lees je ook in je reisgids), bij de plek waar de ontdekkingsreizigers aankwamen. Een aanrader is het Jeronimos klooster. Er is een mooie binnentuin (beetje Harry Potter vibe).

13) Overal in Lissabon kan je op straat, in kleine bakkerszaakjes etc. een pastel del nata eten (foto 6), maar als je in Belém bent moet je een pastel del belem eten. De Portugezen zweren dat er een enorm verschil is tussen de twee versies en  je staat dan ook niet voor niks lang in de rij voor een pastel del belem.

14) In Belém zit ook een cultureel centrum met een groot (gratis) museum. Hier vind je op een verdieping een overzicht van alle kunststromen, met een aantal bekende kunstenaars.

15) In Belém eet je de lekerste vis! Wel aan te raden is om wat verder van het klooster af te gaan, want dat is een stuk minder toeristisch. Als er veel Portugezen op het terras zitten, dan zit je goed!

16) Een beetje verstopt zit Noobai. Er staan lekkere dingen op het menu en je kan er gezellig drankjes drinken, zoals home made limonade. Je kunt er genieten van de zon, lunchen of 's avondjes een cocktail drinken

17) Ook leuk is Orpheu Caffe, mooi ingericht en je drinkt er een lekker vers sapje in de binnentuin. Lunchen kan ook!

18) Een uitgebreide wijnkaart en lekkere vis en sushi vind je bij Sea Me. Een hippe tent en leuk ingericht!

19) De avonden hebben we doorgebracht in cafetjes en in Bairro Alto, een straat met alleen maar barretjes en veel leuke mensen, met een sfeertje zoals op koninginnedag.  De clubs zitten buiten dit gebied en bezoek je met een taxi. Een aanrader is Urban Beach Club.

20) De sfeer in Lissabon in relaxed en informeel. Je ziet het meest door vooral veel te lopen en als je dat lopen echt zat bent (veel heuvels in Lissabon haha) dan pak je gewoon een taxi, want die zijn lekker goedkoop in Lissabon!

Tot slot... Geniet! Wandel, eet, drink, bekijk, geniet van het fijne klimaat, de aardige mensen en van het feit dat alles lekker goedkoop is!

Mette, bedankt voor al je tips, zonder jou was dit artikel niet gelukt!

Ben jij al eens in Lissabon geweest en heb je nog leuke tips? Let us know!


30 opmerkingen:

  1. Wat leuk!! En vooral handig!! Op de foto's ziet het er schitterend uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke post met wederom erg mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handig, ik ga deze tips zeker meenemen als ik (hopelijk binnenkort) naar Lissabon ga!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke post met leuke/handige tips en mooie foto's. Het ziet er super uit, ik wil er zeker nog een keer naartoe!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lissabon is zo'n leuke stad! Het is voor mij alweer 5 jaar geleden dat ik er ben geweest: hoog tijd om terug te gaan dus :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie foto's! Lissabon lijkt me prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeej! Leuk Jolien:)! Wat nog een echte aanrader is voor de party animals: Club LUX! Deze club heeft 2 verdiepingen en een groot dakterras aan de Taag waardoor je een onwijs mooi uitzicht hebt op de overkant:)! X Pien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke city guide! Krijg acuut zin om naar Lisbon te gaan! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, mooi! Hier wil ik nou al zo lang heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Thanks voor de leuke post!
    Ik ben er 7 jaar geleden eens 1 dagje geweest en ik wil nog zooooo graag een keer terug.
    (maar dan wel voor minstens een dag of 3 hihi)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oké, superhandig artikel!
    Bij zulke posts twijfel ik altijd of ik het artikel zou opslaan op m'n harde schijf! Stel je voor dat ik het niet meer vind als ik het nodig heb! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige foto's! Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me een hele mooie stad.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een schitterende foto's en super handige tips! die gaan zeker wel van pas komen! X

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige foto's en handige tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtige foto's en handige tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie foto's!

    diolifestyle.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lijkt me een prachtige stad! Hoog op m´n lijstje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Handig lijstje en mooie foto's! Het lijkt me een hele leuke stad, wil er graag een keer heen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een super artikel. Deze sla ik even op, wauw. Lekker compleet en wat een heerlijke foto's. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wauw, wat een uitgebreide blog! Lijkt me een heerlijke stad, maar ik heb helaas geen tijd en geld meer over voor another tripje dit jaar... heb er al twee gepland staan! Maleisie&Singapore en Marokko! Dus ben erg benieuwd naar je blogs over Marokko.

    Die foto van jou in dat groene bloesje en die bril is één van de eerste foto's die ik van je zag. Zo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik ben er nog nooit geweest helaas, maar krijg door die prachtige foto's wel heel veel zin om te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Super leuk om te lezen. Ik was nog niet zo lang geleden in Lissabon en vond het echt geweldig. Heerlijke stad. Jammer dat ik je tips niet eerder heb gezien want had sommige wel kunnen gebruiken haha

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top