zaterdag 2 juni 2012

Cookbook Review: Gordon's Great Escape Southeast Asia












Hoewel ik geen fan ben van de tv-programma's van Gordon, is dit boek me op het lijf geschreven. Voor mijn verjaardag kreeg ik van de meeste vrienden een kookboek. De komende tijd zal ik af en toe een kookboek reviewen en uiteraard foto's laten zien als ik een gerecht uit het boek heb gemaakt.

Dit boek kreeg ik van mijn leuke collega's die overigens ook heel trouw mijn blog bezoeken, vooral AJ (ik moet je even noemen meid, trouwe lezer!), dank meiden!

Zoals jullie misschien wel weten ben ik al een paar keer op reis geweest naar Azië en stiekem een beetje verliefd op Thailand. Dit boek laat de beste recepten uit Thailand, Vietnam, Cambodja en Maleisië zien. Waarvan ik alleen het laatste land nog nooit heb bezocht. Als ik het kookboek open sla en naar de prachtige foto's kijk van de (voor mij) bekende Aziatische gerechten, kan ik ze bijna ruiken en krijg ik een heimwee gevoel in mijn boek.

In Thailand volgde ik ook een uitgebreide kookworkshop. Na afloop kreeg ik een uitgeprint receptenboekje mee. Maar omdat dit in het Engels is geschreven was ik continue aan het vertalen en kwam ik telkens tot de conclusie dat ik niet wist over welke ingredienten ze het hadden. Daarom is dit boek ideaal: de Aziatische keuken met ingrediënten die je gewoon bij de buurtsuper koopt!

Teksten
Leuk geschreven, al merk je wel dat je een vertaling aan het lezen bent. Ik vind het leuk dat er ook over de cultuur en gebruiken van het land wordt gesproken en dat het boek persoonlijk is gemaakt door bijvoorbeeld te vertellen over een lokale visser en zijn gezin, met wie Gordon een specifiek gerecht maakt.

Foto's
Prachtig! De kleuren en de sfeer van de foto's zijn heel mooi. Ook komen de gerechten goed over. Gewoon zoals ze zijn. Niet compleet afgestyled of ''nep''. Leuk detail is dat er veel detail foto's in staan van het land zelf en de mensen.

Ingrediënten:
Tjaah.. veel mensen zullen hierdoor worden afgeschrikt, maar het is echt niet ingewikkeld! In de Aziatische keuken wordt veel gekookt met limoen, bosui, chilipeper, oesterzwammen, koriander, laos en andere groenten/kruiden die je prima bij de Appie kunt kopen. De vele sausjes, zoals vissaus en sojasaus die worden gebruikt om de gerechten op smaak te brengen zijn ook gewoon in de supermarkt te koop. Je hoeft het maar 1x te kopen en kunt dan lange tijd vooruit. Tip: ga een keer naar een Toko, dit scheelt veel in de prijs!

Moeilijkheidsgraad:
Omdat wij als aardappeleters vaak niet bekend zijn met de echte Aziatische keuken, wordt er al snel een stempel ''moeilijk'' aan gegeven. Maar dat is alles behalve waar. Volg de stappen en ook jij zet binnen no time een heerlijke Thaise kokosssoep op tafel!

Cijfer:
Een dikke vette 9!


Wat vinden jullie van de Aziatische keuken?

Translation:  I'm promoting my translate tool. So if you want to read this post, use the google translate tool in the sidebar! 



19 opmerkingen:

  1. Ik ben zelf ook niet echt fan van zijn tv programma's.
    Maar de foto's zien er mooi uit en het lijkt me super lekker!
    Liefs, Hillery

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind Aziatisch eten super lekker! Ik heb ook een paar kookboeken van Gordon en als ik er iets uit maak, is het bijna altijd super lekker! Soms wel aparte ingrediënten, maar daar moet je inderdaad even een voorraadje van opbouwen! x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, wat staan er een prachtige foto's in dat boek! En het ziet er lekker uit hoor, hihi. Ik ken Gordon persoonlijk niet, dus kan ook niet oordelen over zijn tv programma's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Whaha, ik las "een lokale visser en zijn gezin, waarmee Gordon een specifiek gerecht maakt" alsof zij het belangrijkste ingrediënt waren :P
    Ach ja, kannibalisme is weer eens wat anders dan die eeuwige eend en scampi's XD

    De foto's zien er supermooi uit. M'n vriend en ik eten ook vaak Aziatisch-achtig (makkelijk en lekker en gezond), maar op een gegeven moment raak je een beetje uitgefantaseerd. Ben benieuwd of hier goede aanvullingen in staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hahaha beetje gekke zin idd. Ik heb waarmee even aangepast in ''met wie'' ;)

      Verwijderen
  5. Ik ben gek op kookboeken! Niet dat ik er nou zoveel uit kook, hahaha, maar het is gewoon wel eens leuk 'eens wat anders' klaar te maken. Ben ook niet zo'n fan van Gordon, al moet ik zeggen dat z'n reis-kookprogramma's wel erg leuk zijn om naar te kijken. Dit is zeker een goede tip, erg mooie foto's! Zet 'm (ook) op m'n verlanglijstje voor mijn verjaardag! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben gek op de aziatische keuken! Thuis maak ik het ook geregeld klaar, schrik ook niet van de ingrediënten en naast de AH heeft de Jumbo ook zo'n beetje alles wat je nodig hebt.
    Leuk zo'n kookboekreview, en nog leuker dat er nog meer gaan komen. Ben erg benieuwd wat we nog meer van je kunnen verwachten! Hoewel ik meeeer dan genoeg kookboeken thuis heb, blijf ik het leuk vinden dus misschien weet je me te verleiden!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh wauw, dit lijkt me zo'n heerlijk boek!
    loves!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind zijn programma's ook niets, soms zie ik hem echt als boeman ipv een chef die mensen graag wil leren koken.. Dit boek ziet er dan toch heel goed uit... Ontzettend mooie foto's zeg! De Aziatische keuken is heerlijk, zou er wat meer mee moeten doen. Ben benieuwd naar de volgende kookboeken reviews, kom maar op:)!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh tof! Maar ik hou niet zo heel erg van de Aziatische keuken (a)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie foto's staan erin!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik zou zijn boek niet snel kopen, omdat ik ook echt geen fan ben van zijn programma's, maar wat ziet dit boek er mooi uit!! Maleisie is trouwens ook echt een aanrader als vakantieland!! Ik ben er nu twee keer geweest en vond het heerlijk! Dus als je een keer de kans krijgt ....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk! Ik ben wel fan van Gordon Ramsay, hij is een beetje bot maar weet wel veel over alles! Dit ziet er heel mooi uit, wil ik ook wel in mijn kast! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik vind Gordon Ramsay echt geweldig en heb ook de afleveringen gezien dat hij in Cambodja en Thailand was! Dit boek moet ik echt hebben :D

    xx Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier moet ik natuurlijk even op reageren;) Fijn dat je het boek zo mooi vindt en prachtige foto's weer!!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Super leuk! Ik heb net ook Jamie Kookt van m'n schoonouders gekregen en ik ben er heeel blij mee! Eindelijk een beetje op een fatsoenlijke, volwassen manier leren koken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het boek ziet er goed uit, heb getwijfeld om het ook te kopen. Ik ben echt een fan van de Aziatische keuken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een leuk idee om kookboeken te reviewen! Dit lijkt me een mooi kookboek :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
top